Nu möte gemensamt möte med soc (tydligen på den beroendes iniatativ?). Anar att det är sjukhuset som har anmälningsplikt till socialtjänsten.

Jag är mest orolig för att hon håller sitt löfte om att vara helt nykter framöver. Hur kan man befästa det med soc? Jag ser gärna att det kontrolleras månatligen med doktor eller liknande? Alt.det verkligen följs upp?

Vad mer ska jag tänka på med Soc? Jag vill att alkohol kommer ur bilden de veckor (varannan) mamman har barnet. Är inte ute efter att ha hel vårdnad.

Tack för all er hjälp!

Anxiete

Jag har ingen erfarenhet av sådana möten men jag hade nog först sett hur det utvecklade sej. Jag hade berättat om min oro för barnet och även barnets frågor om alkohol. Frågar de varför du är orolig så var ärlig och berätta om incidenterna , det tjänar ni alla mest på! Lycka till

Anxiete

Hur gick det idag, kändes det bra ?

hmmmm

Ringde inför mötet. Sjukhuset hade orosanmält efter hon tappade balanssinnet. Leverskada alkoholrelaterad.

Hon har aldrig nämnt "lever" för mig men sagt stress. Hon nämnde att hon var rädd att tappa vårdnaden och såg helst att hon berättade detta för mig.

Ironiska är att hon nämnde aldrig just lever utan bara C vitamin o kalciumbrist.

Situationen känns väldigt allvarlig och hon har vänt sig till sjukvården efter hon var tvungen / under galgen, hon kunde inte gå eller andas... Dropp i tre dagar osv.

Ska det vara så jävla svårt med en total avhållsamhet från alkohol särskilt under de veckor hon ansvarar för dottern?

Jag vill egentligen inte ha hel vrådnad men känner mig nästan tvingad få ett barn inte ska behöva följa med hennes mamma in på akuten för hon inte kan hantera drickandet.

Hon sa att hon själv kontaktade soxialen men den var ju också en lögn. Läkarna gjorde en orosanmälan som går till båda vårdnadshavarba, slm mamman egentligen ville hålla hemligt, då hon nämnde att vi haft vårdnadstvister tidigare, vilket vi inte haft!

Anthraxia

Nu får väl jag en smäll på fingrarna av någon igen, men du pratar om ett BARN, inte en hund.

När man skaffar barn måste man vara införstådd med att barnet kommer behöva en - ibland, faktiskt, dygnet runt resten av sitt liv. Sånt händer.

Om man inte vill ha barn på heltid bör man inte skaffa barn. Alls. Nu har du barn, och du är lyckligt lottad nog att vara frisk och kapabel.

Med detta ur världen; jag förstår att du är arg och frustrerad, men såhär fungerar beroende. Jag antar att du faktiskt satt dig in i det, och egentligen vet, och bara ventilerar din frustration - men on the off-chance att jag har fel så BÖR du utbilda och informera dig. För ert barns skull, så att du - i egenskap av frisk och stabil vuxen - kan förklara det otäcka som händer i barnets liv på ett sätt barnet kan förstå, utan att känna skam eller skräck, utan att känna ilska, hat, eller förakt mot sin mor pga dennes sjukdom, och utan att känna att hon blir ljugen för.

Japp.

hmmmm

Det kansle blev fel, men det känns som barnet också kan ta skada av att inte vara med sin mamma varannan vecka?

Alkohol är ju ute ur bilden nu enligt uppgift? Du ör övertygad om att skadan är större att leva med en mamma som försöker bli kvitt sitt beroende?

Klart jag kan ha hel vårdnad men det känns så konstigt att efter fem-sex år säga nu är det inte mammavecka.

Men det är sant de du säger jag måste sätta mig in i sjukdomen mer.

Anthraxia

Jag är oftast lite taggig, inget personligt, men det här med "Jag vill inte" låter fel - men menar du "Det vore bättre för barnet" så får jag erkänna att jag inte vet vad som är bäst för just ert barn.

Jag tror att oavsett om ni fortsätter ha delad vårdnad eller ej så är det helt otroligt viktigt att ert barn har någon som KAN det här att prata med, så att hon kan förstå att mamman inte frivilligt väljer bort henne, utan att det är för att hon är sjuk.

Förhoppningsvis kan soc och vården hjälpa, för det är en mardrömssituation för dej, barnet, OCH mamman...

Jag hoppas att hon kan få rätt hjälp så att det löser sig :/

Heleena

Har varit i liknande situation som du när det gäller mitt barn. Anmälningar till soc och möten mm... mitt ex har däremot gått med på att det är 0 tolerans gällande alkohol/droger när han har sitt barn. Det har funkat senaste tiden, det är viktigt för barnet att ha kontakt med den andra föräldern. Men inte om den personen är påverkad! Och då är det den andra förälderns skyldighet att se till så att barnet är i trygghet. Jag måste alltså hela tiden hålla koll på att mitt ex är nykter när mitt barn är där, annars hämtar jag barnet (vilket har hänt). Det är ungefär det jag har fått ut av mötena... men otroligt jobbigt att aldrig riktigt kunna ”slappna av” när barnet är hos den andra föräldern, kan ju inte åka iväg utan att ha en back up. Mitt ex lämnar prover för att få behålla jobb och körkort... men tydligen behövs inga prover för att ta hand om barn! Mitt råd till dig är att sätta gräns på 0 tolerans vad gäller alkohol när barnet är där, annars ska du ta hand om barnet om det inte kan hållas!

hmmmm

Precis, det är ju noll alkohol som gäller när hon har dottern. Minst tre ggr har hon ju somnat från barnet. Bra att ha det som grundregel till vad som gäller.

Vill man verkligen att någon på soc ska prata med ens barn vid det här tidiga stadiet? Helst hade man velat att mamman gick på någon klinik för att bli kvitt sitt beroende.

"Jag tror att oavsett om ni fortsätter ha delad vårdnad eller ej så är det helt otroligt viktigt att ert barn har någon som KAN det här att prata med, så att hon kan förstå att mamman inte frivilligt väljer bort henne, utan att det är för att hon är sjuk."