Har druckit megamycket i ca en vecka, och nu är jag tvungen att sluta för jag flyttar om 3 dagar och ska börja på en ny skola. Kan absolut inte ha abstinens då. Egentligen borde jag packa och städa, men ligger här och kallsvettas, skakar och panikgråter i intervaller. Spyr upp slem hela tiden också. Men inga mängder.
Vad kan jag göra själv? Har tagit min antidepp och lergigan, men behöver fler råd. Tänker inte ringa nån läkare för jag vill inte bli inlagd nu när jag ska flytta till min drömskola. Inte en chans. Känner ingen aptit fast magen är vrålhungrig. Hjälp, nån?

Hur mycket har du druckit ungefär och när drack du någon alkohol senast? Den typen av obehag som du beskriver är typiska abstinenssymptom. Mycket går att ta hand om på egen hand på samma sätt som du tar dig igenom en rejäl influensa. Ta det lugnt och ta hand om dig själv. Det är klokt om du läser igenom vilka tecken som finns på allvarlig abstinens här: https://alkoholhjalpen.se/akut#abstinens

Om du får allvarlig abstinens så är det viktigt att söka medicinsk hjälp oavsett för att du inte ska skada din hälsa allvarligt. På flera beroendemottagningar så kan de ge hjälp mot abstinens även utan att du behöver bli inlagd. Du kan kanske ringa till en mottagning och kolla vad de kan hjälpa dig med?

/magnus
alkoholhjälpen