Har läst en del böcker om medberoende men känner att det är dags att färska upp minnet. Tar tacksamt emot era bästa tips på böcker som fokuserar på att släppa kontrollen/ kontrollbehovet
Jag behöver lära mig att sätta mig själv och mitt mående i första hand

Där igen

Bli fri från ditt medberoende av Melody Beattie. Det var en ögonöppnare för mig. Ska nog läsa om den. Vill du ha något nyare så läs Djävulsdansen.

”Omgiven av psykopater” av Thomas Eriksson! Handlar inte om medberoende direkt men har fått ut mycket av den boken! Den betonar vikten av självinsikt, att lära känna sig själv på djupet! Ett skydd mot manipulativa människor! Beroende personer är väldigt manipulativa! Känner man sig själv ordentligt blir man också tryggare i sig själv och det i sin tur gör att man blir bättre på att sätta gränser! Har läst den flera gånger under sommaren, valt ut kapitel som jag läst ännu flera gånger?

Djävulsdansen

Har läst båda??Djävulsdansen läste jag om senast för nån v sen. Får nog läsa den andra igen! Minns att den var bra och kanske något nytt fastnar idag ⭐️

Djävulsdansen

Den har jag också läst men det tål att upprepas ??Tror inte jag var riktigt mottaglig sist
Viktigt att upprepa och påminna sig själv för att inte tappa fokus
Kram till er❤

misty65

Djävulsdansen. Skriven av Sanna Lundell och Ann Söderström. Har hjälpt mej att förstå. Bra tycker jag.

( borttagen länk) Tack för tips Adde, dessvärre redigerar vi inlägg som hänvisar till försäljning... hoppas du förstår.

Vänligen Li-Lo/admi, Alkoholhjälpen

Anthraxia

Fast det gör ju nästan alla inlägg inom boktips? Om man inte ska stjäla boken ifråga då, eller bör nära ett särdeles välfyllt bibliotek.

Li-Lo

Du har helt rätt och vi är glada att ni delar med er samtidigt är det en avvägning då en länk riktar sig direkt till en försäljningssida/företag. Vi har ett myndighetsansvar vilket innebär att vi inte ensidigt bör "stödja" en viss sida.

En nämnd boktitel där andra får göra sig omaket att söka rätt på vart den kan köpas är en gyllene medelväg som vi balanserar på. Tack för att du lyfter detta.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Anthraxia

Det är bra, då kan vi ju iaf tipsa om titlar - så det är bra att veta :)