Hej alla fina kloka kärleksfulla som delar med er på denna sida.

Har hängt här ett tag och läst era insiktsfulla inlägg-så tacksam att jag har hittat hit och era rader har hjälpt mig så mycket inte minst när suget har kommit och jag har börjat att romantisera A igen så har det betytt så oerhört mycket att gå in och läsa ett av era inlägg.

Idag är det dag 11 utan A.
Men jag är definitivt inte ny i alkoholträsket- tillbaks efter ett tio år långt återfall.

Började så fint för tio år sedan när jag sökte hjälp för första gången-Sex månader i öppen behandling: underbara människor i samtalsgrupp, så mycket visdom- precis som i detta forum!
Fick många nya fina vänner och vi umgicks även på fritiden.

AA-möten i alla dess former: sponsormöten kvällsmöten midnattsmöten stegmöten lunchmöten öppna möten slutna möten kvinnogruppsmöten heldagarskonvent m.m en sådan fin och oförglömlig tid tillsammans med alla kärleksfulla ödmjuka insiktsfulla kloka människor som delade med sig så mycket av sig själva-precis som ni gör här, och som ju egentligen bara har en och samma önskan: att sluta dricka!

Jag var där i sex månader och mådde så himla bra, såklart att suget kom och gick och tog två återfall under den perioden medicinerade även med antabus ett par månader och Campral en tid.

Sex månader av välmående tills jag slog upp porten och släppte in Herr A igen: försvann in i dimman dansandes med Herr A, tappade alla fina vänner i gemenskapen och i den dimman har jag nu varit sambo med Herr A under tio års tid tills dimman lättade för 11 dagar sedan.
Så ödmjukt tacksam för det!

Jag vill inte mer!
Min högsta önskan är att aldrig mer behöva dricka!
Den här gången avstår jag alkohol för att jag själv vill det inte för att andra har den önskan.

Jag känner ingen sorg eller separationsångest till “min bästa vän” idag, hade en sorgeperiod då jag gick in i behandling för tio år sedan och faktiskt att jag grät över att ha mist “min bästa vän“-flaskan och kände en sådan enorm tomhet att tårarna strilade nedför mina kinder.
Den gången var jag inte riktigt beredd
kunde inte tänka mig att aldrig mer dricka
-idag är det min högsta önskan: att kunna låta bli för tid och evighet.
Och jag vet så väl att aldrig sluta att vara ödmjuk och tacksam inför varje helvit dag, att ständigt vara på vakt, aldrig slappna av när det gäller att låta bli det första glaset. Jag vet det så väl men är nog så svårt!
Jag ska inte slå på mig själv för hårt denna gång om/när jag tar ett återfall, bara att borsta av sig och kvickt som bara den vara tillbaks på den vita vägen.

Jag tål inte alkohol och ska egentligen aldrig ta det där första glaset ändå är det precis det som jag har gjort gång efter annan för att jag har beroendesjukdomen som är Listig Falsk och Stark.

Jag kommer aldrig att kunna bli en måttlighetsdrickare.
Kan inte hantera alkohol-är allergisk om jag så bara luktar lite på det.
Jag kommer aldrig mer att kunna dricka.
Jag vill inte mer!
Min högsta önskan är att aldrig mer behöva ta det där första glaset!

Idag är det dag 11 utan A: är så tacksam och jag är nykter idag för min egen del och för att jag vill det.

Ha den bästa dagen alla ni fina i detta forum!

FrkSmilla

Välkommen hit!
Du har ju en gedigen erfarenhet bakom dig och så stor självinsikt!

Du har de värsta dagarna bakom dig nu (enligt min mening) så nu är det bara att trava på i lagom takt?

Vi kämpar och stöttar varandra, själv har jag fyra nyktra veckor bakom mig och är så tacksam att ha lyckats med detta?

Nu är mitt nästa mål tre vita månader sedan får vi se vad som händer.

Ha en underbar torsdag?

Kramar
???

FrkSmilla

Å den absolut finaste dagen till dig! Du är värd varenda dag av de fyra veckorna Stort Grattis!
Ja precis ska trava på här i lagom takt och hoppas innerligt att mina fotsteg blir många???

Kramar

FrkSmilla

Jag har hittat hit och funnit er alla ni Fina på denna sida och Nykter och utan en droppe A i 12 dagar en härlig siffra! 12 långa dagar är rekord på 10 år, jisses så förskräckligt det låter: 10 år av rödvinspimplande var och varannan dag- det lustiga är att jag aldrig har tyckt om rödvin. Druckit för att uppnå ruset. Haft rödvinsboxen i kylskåpet så att det ska smaka mindre,
Nej är sannerligen ingen vin njutare, nu när suget har kommit och gått så har jag mer fantiserat om att köpa en Baileys på systemet inge öl inge vin inge sprit bara Baileys.

Alkoholsug- minns vad en behandlare tipsade om en gång, när jag gick i behandling för tio år sedan, att när suget kommer så ska man “surfa” med på vågen istället för att motarbeta - suget är ju ändå relativt kort och klingar ju av ganska snabbt.
Kanske kan det vara nåt?

Önskar er alla fina en riktigt härlig fredag!

FrkSmilla(`s känsla för alkohol)

Lördaghelaveckan

Härligt att du är tillbaka på den nyktra vägen??
Ja visst hittar vi på många sätt för att kunna dricka fast vi inte tycker om... jag drack whiskey som jag avskyr genom att helt enkelt bara ” hälla ner i strupen” då smakar det bara en gång?
Men nu är vi på g??Jag är på dag 25 vilket är personligt rekord och du inte långt efter??
Kämpa på och ha en fin nykter fredag?

FrkSmilla

Ja så mycket galenskaper i både tanke och handling när det gäller förhållandet med A, bara det varför dricka något man inte tycker är gott vi skulle ju aldrig äta något som smakar illa ju?
Å detta smusslande och pusslande med systembolagspåsen jag hade en påse med mig som det stod Min Sko på å när man la i vinboxen i den och Eventuellt stötte på någon man kände på hemvägen kunde man alltid säja att man handlat skor med risk för att de skulle fråga om de fick se förståss?

Bästa dan till dig och fantastiskt med alla dina dagar ☘?

FrkSmilla

Som jag har väldigt svårt för å känner att det börjar krypa i mig av irritation när jag hör det- säkert bara i all välmening men det är uttrycket:- Vad duktig du är som inte dricker!

Duktig? För mig låter det negativt
.
“-Vad duktig du var som har ätit upp maten! Nej jag var inte duktig jag var bara hungrig.”

När jag får den kommentaren brukar jag svara: -Nej, jag är inte duktig som inte dricker jag har bara valt att just idag ska jag inte dricka.

Missförstå mig rätt nu: här inne så grattar vi varandra till dagar å det är ju så fint för människor i samma båt men det är sällan att jag läser -vad duktig du har varit som har 12 dagar.

Kärlek till er alla!

FrkSmilla(`s sne känsla för alkohol)

FrkSmilla

...Minns när jag pratade med syrran i trådlös telefon i början av 2000-talet en kväll då dotter min gått och lagt sig, gick ut och fortsatte prata när jag tog en cigg..plötsligt vaknar jag till med ansiktet nedborrat i en enhäck..telefonen ligger på marken en bit ifrån å jag kan höra hur hon ropar-Hallå! Vart tog du vägen?
Hur som det resulterade i en hel del rivsår i ansiktet-glömmer aldrig min dotters blick dan därpå på morgonen å jag kom snabbt på en nödlögn: det var min systers hund som hoppat upp i ansiktet på mig med sina klor dagen innan då jag träffat henne med hunden ..men det var ju bara det: jag hade ju inga rivsår i ansiktet kvällen innan då min dotter gick å la sig- kan tro att hon synade mig genomskådande-Glömmer aldrig den blicken!

Eller då jag vaknat bakfull en morgon å sökte febrilt efter mina glasögon..till sist fann jag dem: hade hängt dem i påskriset!

Eller när jag varit inne på dejtingsidor sena nätter med vinglaset alltid nära till hands: socialt pratande, lämnat ut mitt mobilnummer på fyllan: morgonen efter plingar det konstant av sms i min mobil: jag har ju ingen aning om vem det är eller vad jag har sagt kvällen/natten innan: sitter bara dum och stum -har inget svar att ge på sms.

Galenskaper som heter duga ju! Men snart slutet av dag 12 å jag har inge rivsår i ansiktet inga glasögon som påskpynt och inga oförklarliga mess i mobilen imorgon skall jag vara extra ödmjuk då det är dag 13.

Så tacksam över att ni finns och att jag hittade denna sida!
Så tacksam att inte behöva dricka: Jag är nykter idag för att jag själv vill och har valt det!

Stumpan

.. vad mycket idiotiskt man gjort❤️ Du är i alla fall inte ensam om det! Många är vi som gjort bort oss och ställt till det för andra och oss själva

Kärleksguden

Jag har kissat från andra våningen genom fönstret en gång. Försök slå det i idioti.

Jag var för upptagen vid datorn som är stationerad nära fönstret.

FrkSmilla

Ja jisses en sådan galenskap?
Tur att vi vet bättre än att kissa ut genom fönstret och hamna med huvudet i en enhäck idag?☘

FrkSmilla

….för att gå till ett AA möte(?!)

Jag har funderat och förstår inte att det ska behövas en hel del mod för att gå till AA,
Har ju även läst några av era inlägg att det var nervöst första gången men varför? Egentligen så är det ju där som jag ska känna mig hemma och där som jag kan känna samhörighet: vi alla har ju en och samma önskan, att sluta dricka.
Men det känns så läskigt så för mig är den känslan oövervinnerlig just nu.;(

När jag gick på AA möten för tio år sedan så gick jag aldrig ensam- hade alltid sällskap av gruppen som jag var tillsammans med i behandling samt en granne till mig då vi gick i min “hemma”grupp men som sagt aldrig ensam om jag blev ensam för ett kort ögonblick innan mötet startade så kände jag mig så vilsen och bortkommen å ville bara sjunka genom golvet typ, så knasigt ju!
Det är ju där jag har min grupptillhörighet, finns ju ingen ingen annan på hela denna jord som förstår mig och min sjukdom mer än de som är likasinnade- precis som alla ni Fina här.
Ja jag vet inte och förstår inte min rädsla att gå, är det kanske för att jag är blyg när jag inte dricker?

Jag beundrar alla er som trotsat nervositeten och gått iväg!

Någon som har något tips för att samla mod?

Har laddat ned mötesschema samt busstidstabell till den AA grupp jag ämnar att gå till,
Men nu är det bara mitt mod som låter vänta på sig *snyft*

FrkSmilla

Lördaghelaveckan

Jag tror det bästa är att inte ” övertänka” på sådant. Jag är själv en sån som gör det och för att göra nya nervösa saker måste jag liksom bara göra. Inte tänka/ analysera för mycket utan bara köra rakt in i kaklet så att säga?
Tror mycket av mitt missbruk sitter i att jag ”övertänker” mycket, hjärnan blir alltid överhettad?

Vet inte om det hjälper dig, men prova!

Önskar dig en fin, superduper & nykter lördag?

Anders 48

Håller med Lördaghela.... bara gör det. Övertänk inte!!! Jag gjorde det för knappt ett år sen för första gången. Med svettiga handflator skall medges. Blev mottagen med värme och ödmjukhet - inget annat. Fick ett par infolappar eftersom det var första gången. Sen började jag att gå rätt regelbundet. Det är en del som känns konstigt, men man är omgiven av andra som delar med sig av sina erfarenheter och vi har ju alla gemensamt att vi inte kan hantera alkohol på ett "normalt" sätt. Jag tog nyligen ett återfall - och var snabbt tillbaks i AA-gruppen. En bra hjälp och ett tryggt stöd när man vill prata av sig eller lyssna på andra. Det är verkligen värt det. Tro inte att du fattar allt första gångerna. Det tar sin tid. Hoppas du övervinner dina rädslor och ger dig iväg på ett möte. Jag skall iväg nu - om en halvtimme...…..

FrkSmilla

Så himla bra tips å så rätt du har?
Övertänker i det mesta faktiskt hela scenarior är klara oftast innan det har skett ? Ja ska öva på att tänka mindre å göra mer!
Tack för att du svarade och en härlig nykter o lyckosam lördag till dig med ☘

FrkSmilla

Tack för ditt svar!
Ja mycket handlar nog om att övervinna sina rädslor det är nog det som jag också har druckit på
Ja fy för återfall men det låter ju så fint att ändå kunna känna sig välkommen till AA utan fördömande?
Som sagt Bara göra inte övertänka..tar med mig dom orden?

Fin lördag!

Winna

Hej FrkSmilla!

Du har fått två goda råd redan. Vill också komma in och heja på dig och ingjuta mod och handlingskraft. Du vågar! Och efteråt kommer det att kännas hur bra som helst. Försöker komma ihåg en så fin rad som vi brukar läsa i slutet av våra AA-möten. Den går ungefär så här: "Den kärlek vi visar dig kanske inte motsvarar den som finns i våra hjärtan, men efter ett tag kommer du att finna att du älskar oss precis som vi redan älskar dig."

Varmt lycka till. <3

FrkSmilla

Och ditt svar Winna!
Blev tårögd, så vackert!
Kände att jag blev ännu mer inspirerad å tänk om jag skulle våga ta mig iväg iallafall en dag i nästa vecka ??

Härlig lördag☘

varit lika skitnervösa första gången. Och jag tror de allra flesta, liksom jag, gått ut från lokalen med värme i kroppen och ett hoppfullt sinne! Just do it:-)