Hej,
Jag brukar tänka på den där sommaren i segelbåten när det startade på allvar. Jag och min dåvarande fru seglade en sommar och vi hade konstant 3-4 flaskor vin ombord. Vi hade innan haft alkohol i hemmet, men skött det hyfsat ok. Men den här sommaren spårade det ur. Vi drack varje dag den sommaren och sedan dess har jag nog aldrig slutat. Det är nog 15 år sedan nu...
Den relationen sprack efter att hon varit otrogen med en kollega, men det var ju väntat och lika bra. Jag hade själv tänkt på att skilja mig en längre tid och uppskattade andra kvinnors uppmärksamhet.
Jag ser ganska bra ut och har lyckats med det mesta här i livet. Har turnerat med rockband, haft många fina relationer och driver eget företag med god vinst. Det har i mycket varit ett liv i sus och dus. Vin kvinnor och rock n roll. Men mycket eller skall jag säga allt som hänt har gjort det när jag varit onykter, för det är jag mer eller mindre jämt. Om någon av er skulle möta mig, skulle ni se en stark, stilig man med mycket karisma. Om ni skulle se min insida skulle ni se en annan man. Jag är egentligen orolig och lever för kickar och uppmärksamhet.
Många kvinnor har kommit och gått eller blivit lämnade av mig, men några har stannat lite längre. I en tidigare relation lyckades jag hålla mig tillräckligt i skinnet för att starta mitt företag och skaffa en son. Vi höll ihop i fyra år, men jag skåpsöp ganska ofta. Passade på när hon var iväg på tenniskurs etc. Jag minns att hon ibland frågade mig -"vad firar vi idag" när jag öppnade en oskyldig Cava mitt i veckan... Jag erbjöd mig ofta att hämta Thai-mat, för då kunde jag ta 2-3 öl när jag väntade på maten. Åsså var det öllådan i snickarboden som aldrig var tom...
För några år sedan träffade jag min drömkvinna, en tjej som jag varit kär i sedan över 20år tillbaka. Hon var en cool och svinsnygg rock-tjej precis som jag gillar. Vi festade hårt, reser mycket över hela världen och har ett bra liv. MEN, vi och främst jag dricker åt helvete för mycket!
På något konstigt sätt har jag lyckats hålla ihop detta under flera år. Vi tränar, kör mc och hittar på roliga saker ofta, för jag har möjligheten att skapa det. Vi är lyckliga, knullar mycket och är i det närmaste besatta av varandras närhet. Jag vill leva med denna kvinnan resten av mina dagar.
Men som sagt vi dricker alldeles för mycket! Vi talar om det ofta och vill båda sluta, men jag vet inte var och hur man börjar. Helst vill varken jag eller hon sluta helt, men ta kontrollen över drickandet och kunna hantera det normalt. Om det går?

Må gott, kram på er!
/Rocker

Rocker

Jag kämpade sedan hela dagen igår, nöjde mig med en öl och ett glas vin till maten. Det var tufft och kanske borde jag inte druckit alls, men för mig var det en seger att inte bli packad. Jag vaknade mycket fräschare än jag gjort på månader. Nu har jag bestämt mig, nu blir det mycket måttligare!
Laddar nu för en vit vecka, nu räcker det!!
/Rocker

Jag har aldrig lyckats skära ner själv. Det går ett tag sen slappnar jag av och så är jag där igen. Varje gång. Så jag la av helt, lättare för mig att bara fatta ett beslut och gå vidare.

Så beakta att detta är råd från en som aldrig lyckats och ta dt för vad det är värt.
Men det är ju dels en vana och ett mer eller mindre fysiskt sug. Låter du kroppen bestämma utan att koppla in medvetandet så går det på räls och blir mer/oftare än tänkt. Så bestäm hur mycket och hur ofta du ska dricka och slappna aldrig av. Om det går tillräckligt med tid så kanske det blir en beteendeförändring och suget går ner. Men det kommer inte att gå av sig självt och du måste passa dig för ”fuck it” attityden som kommer nånstans kring 3 öl (du vet vad jag menar och din egen gräns). När problemen försvinner och konsekvenserna blir obetydliga. Då måste du lägga av, kanske på topp.
Du kan säkert grejja det men det kommer att krävas jobb. Jag har disciplin nog att fatta ett beslut (0 alkohol) men inte att fatta ett varje gång jag skulle dricka och hålla det under påverkan.

Winna

Så totalt klockrent inlägg. Och "fuck it-attityden" - bara ordet är ju bullseye. Snyggt! Sant!

limfogen

Wow, du beskriver mångt och mycket exakt mitt livsmönster och att du kommit till samma insikter som börjat sjunka in hos mig nu.
Kommer snegla på dig emellanåt för att se hur det går och själv tänker jag ha som mål att dricka noll varje dag. Vill inte komma till fuck-it-nu-kör-vi läget.
Lycka till med ditt.