Varje dag, varje timme, varje minut och varje sekund tänker jag på alkohol. Jag är gravid och slutade tvärt när jag fick reda på det. Har alltid haft det som stopp "blir jag någonsin gravid lovar jag att sluta dricka". Gått 4 månader men fortfarande försvinner det inte, tvärt om blir det bara värre för varje sekund. Ångesten ökar och den där rösten i huvudet "men en drink skadar väl inte" men jag vet att en drink i smyg kommer bli många.
Vill inte prata med mvc eller psyk är rädd för dömande rädd för att de ska koppla in soc för framtiden eller nått... Och vad ska dom göra egentligen, jag är i det här själv iaf...
AA skulle jag inte heller klara av, sociala fobin är för stark..

Bra att du skriver här, speciellt som du tycker att det svårt att prata med psykolog mfl.
Det är tydligt att du sätter ditt barn i första rummet och att du vill göra allt som krävs för att fostret mår bra. Samtidigt så låter det som att du skulle behöva hitta vägar för att hantera ångesten.

Hoppas det är ok att jag kommer med ett förslag. Du kan alltid ringa anonymt till Alkohollinjen och prata med rådgivare där. Många har funnit det väldigt bra. Kunnig personal, enkelt via telefon och man behöver inte uppge namn.

Kanske kan det vara ett alternativ medan du väger andra möjligheter?

Önskar dig en fin dag!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet