Hej, jag är en kille på 23 som kommit på att jag dricker för mycket. Jag klarar av mitt jobb men dricker varje kväll mest för att kunna bli lugn och för att jag är beroende. Är så rädd att jag ska dö och bli sjuk så vill sluta men det går inte då suget på kvällen är för starkt. Tycker också det är jätte svårt att prata med någon om detta så nu är frågan vad gör jag?

Stillhet

...du har förtroende för? Jag tror att det är bra att prata, om så bara med en person, som inte dömer, utan förstår och stöttar, i att du vill, förändra!

Bra att du är här, hittade hit, en fantastisk sida, fylld av ickefördömande och människor som vill dig väl!

Jag får känslan av att du dricker ensam, inte är i krogsväng. Jag tror på att hitta ett alternativ. Göra något annat efter jobbet, som gör dig glad! Kom hem senare, en kortare stund att ”klara av”. Vet inte var du bor så klart, men i storstad finns AA för unga. På sociala forum finns de som delar erfarenheter också, insta, poddradio, Beroendepodden.

Åh fina du, så ung och du är tack och lov medveten. Vill du, tror jag att du kan och att det kommer att gå mycket bra!

Fortsätt vara aktiv här, det är bra! Läs, skriv, leta nya vägar. Kunskap är bra! Netflix har en dokumentär om alkohol, om den är kvar och på youtube kan en följa andras resor, både de som går bra och de som går mindre bra... att dela och ta del av. Var inte ensam i det här! Du är inte ensam i det ?

Holmquist 95

Kanske kan prata med mamma om detta då hon också haft problem med alkohol själv så hon borde nog förstå och så ska jag ta kontakt med Nyängen i Enköping där jag bor!