Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om att jag brutit med min mamma som är alkholist sedan 30 år tillbaka.
Jag fick nog av alla lögner och svek.

Har aldrig mått så bra i hela mitt liv

MEN

Trots tydlig info varför jag valde att bryta med henne ringer hon ibland ändå. Hon är blockerad men på min telefon kan jag se när ett blockerat nummer försökt nå mig.
Hon har pratat in 2 meddelade och jösses vilken lättnad från mitt hjärta när jag hör hur påverkad hon är trots att hon enligt henne själv varit nykter sen oktober!

Tar det aldrig slut?

Vilket svårt beslut du har tagit och det verkar ha blivit ett bra beslut för dig, eftersom att du mår mycket bättre nu.

För att spinna vidare på frågan du ställer, om det aldrig kommer ta slut: På vilket sätt påverkas du när hon ringer och lämnar meddelanden? Kan du hitta sätt att hantera det eller behöver du byta telefonnummer?

Det du kan göra är att förändra dig själv, kanske acceptera eller åtgärda. Du har försökt med tydlig information men av någon anledning så tar hon inte till sig den. Anledningarna till det kan vara många exempelvis, att hon är påverkad och glömmer, att hon saknar dig så mycket att hon ringer ändå... ja, vi kan spekulera utan att veta något svar. Så låt oss säga att hon kommer inte sluta, hur kan du hantera det så du ändå får må bra?

Håller tummarna för att du hittar ännu en lösning som känns bra för dig! Vi finns här, hoppas du hittar inspiration från andra i forumet!

/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Pmp88

Hantera det kan jag absolut göra. Tyvärr tror jag hon inte kommer ihåg alltid när hon ringt och dessvärre tror jag hon inte alltid minns vad som är sanning och inte när hon är nykter..
Senast ringde hon och sa att hon hade haft en hjärtinfarkt och legat inne, då o där tror man att aha men då slutar hon efter det speciellt när hon legat inne och fått fundera.
Men ikke hon var askalas när hon ringde vilket gör mig lättad och får mig att inse att jag gjort ännu mer rätt .

Mina systrar har redan brutit och vi har alla varit tydliga varför vi bryter och så många gånger och år vi försökt hjälpa men hon har bara svikit och ljugit om att hon tagit hjälp.

Hon är tyvärr för sjuk för att hjälpa känns det som.

Detta är bara ytligt men det är så mycket som ligger bakom! Som ni andra anhöriga säkert vet så kommer det mycket mer än spriten, lögner, svek, mm ..