Hej.
Ska försöka fatta mig kort. Men är i desperat behov av råd för att hjälpa min mamma.

Min mamma har alltid haft alkoholproblem under hela min uppväxt (är 25 år nu).
Det har har varit mycket festande med sin dåvarande kille och har alltid känt ett behov av att ta hand om henne.
För ca 4 år sedan då jag flyttade hemifrån så började hennes drickande ändras.
Hon började sluta sig helt från mig och mina systrar under hennes ”drick perioder”, hon svarar inte alls i telefon och vill inte ha något med oss att göra.
Dessa perioder varar i ungefär 3 veckor tills hon får slut på pengar eller inte orkar dricka längre då hon knappt kan stå upp längre.. så slutar alltid med att jag får köra henne till Maria pool för hennes extrema abstinens besvär..
Så här har de varit nu i ungefär 4 år.
Dricker 3 veckor, nykter 3 veckor ca, sen går de om och om igen.
Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har kört in henne..och nu mår hon sämre efter varje drickperiod, hon orkar inte gå på över en vecka, kan inte prata knappt..

Jag är så orolig för att min mamma inte kommer klara en sån här period igen då hon är närmare 60år och har problem med sin lever sedan innan..

Mina syskon och jag har kontakt med Socialen men dom gör ingenting..förutom att skicka henne på möten osv men de funkar ju inte.
Vi tror även att mamma har någon slags bipolär sjukdom då hon är väldigt manisk och över energisk under hennes nyktra perioder...men hon lyckas aldrig hålla sig nykter genom en utredning..
Va f*n ska man göra ?! Låta henne dö ensam
i sin lägenhet bara?
Ingen hjälp får man och börjar gå under själv av denna oro jämt för henne..hon är världens bästa mamma men hon är riktigt sjuk och behöver verkligen hjälp!
Någon som vet vart man kan vända sig eller hur man ska handskas med Socialen för att få dom att fatta att hon inte kan ta hand om sig själv längre...

/ en orolig dotter

Vad bra att du hittat hit! Det finns fler döttrar här på forumet, kanske kan ni hitta igen varandra? Du bryr dig verkligen om din mamma och har försökt hjälpa henne på så många sätt. Du undrar vad man ska göra... Den svåraste frågan som alla anhöriga undrar när man ser någon man älskar skada sig själv.

En fråga som poppar upp i mitt huvud är, vad händer när du tar upp din oro med henne? Alltså när hon har sina nyktra perioder/dagar då det inte brukar vara så stor mening att försöka ta upp viktiga ämnen med någon som är påverkad. Och vad tänker hon själv om sin alkoholproblematik?

Om du vill så får du gärna skriva och berätta mera!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet