Sommarens utmaningar!

Yes! Nu har sommaren varit och vi, liksom kanske ni, hade förhoppningar om vad vi ville göra eller uppnå under sommaren. Vi valde väldigt olika utmaningar med olika svårighetsgrader.
Li-Lo skulle gå konstkurs, Magnus skulle tågluffa med familjen, jag skulle baka en kaka och Rosette ville komma igång med yoga.

Nu har vi reflekterat över resultatet och så här gick det:

Li-Lo: ”Jag valde gå en konstkurs för att fördjupa mig i Sigrid Hjertens konstnärskap med fokus på porträtt. Det visade sig inte bara vara en fantastik utbildning utan även ett utvecklande av mitt eget konstnärskap. En utmaning då jag känt ett motstånd mot den koloristiska modernismen tidigare. Inte tyckt att det vilade skönt i ögat, men med kunskap fann jag skönhet.”

Rosette: ”Sommarens utmaning, testa att regelbundet utöva yoga, minst en gång per vecka. Efter beslutet var fattat köpte jag terminskort på en yogastudio. Jag hade varit där och testat deras yogapass och gillade dem. Första tillfällena var ganska så tuffa. Det kändes tungt, osmidigt och ovant. Det blev enklare och enklare.
Jag har fallit ur den goda vanan nu in mot hösten samtidigt funderar jag på att kanske börja med detta igen. Trots att det kommer vara tufft i början vet jag att jag mådde bra av det efteråt. Både för kropp och knopp!”

Carina: ”Min utmaning var att baka en kaka, med bonus om det var utan tillsatt socker. Och jag klarade det! Med bonus och allt.

Sist jag bakade något var pepparkakor med mamma i 11-års åldern. Min tilltro till min förmåga inom detta område är extremt låg. Men se! Jag fick till det. Den liknande inte alls kakan på bilden, såg ganska hängig ut faktiskt men jäklar vad den smakade gott! Ytterligare bevis på att allt inte är som det ser ut.”

När det gäller Magnus utmaning att tågluffa med sin familj så såg vi till honom alldeles efter semestern. Han såg brunbränd och glad ut. Så vi antar att utmaningen gick bra. Sedan kom en våg av kinesiska spam och Magnus sprattlar omkring i den röran och jobbar på att fixa det. Vi får säkert höra mer detaljer om tågluffen sedan.

Har ni utmaningar eller önskningar som ni vill genomföra? När känns det lämpligt att börja?

/Carina