Alkoholproblem, alkoholist eller alkoholberoende?

Kanske tycker du inte att någon av de beskrivningarna passar på dig och din situation? Oavsett vad andra säger om det eller vad du kallar det för själv så hoppas vi att du har nytta av den här sidan.

Alkoholhjälpen består framförallt av ett diskussionsforum där du kan läsa och diskutera frågor kring förändrade alkoholvanor. Inom ramen för en pågående vetenskaplig studie testar vi också några olika typer av självhjälpsmaterial som vi hoppas kan vara till hjälp.

Om du har frågor eller funderingar om alkoholhjälpen eller internetbaserad hjälp så får du gärna kontakta oss via info@alkoholhjalpen.se (Tänk på att inte skicka känslig eller privat information via mejl eller sociala medier).

Medarbetare

Här är vi som arbetar på alkoholhjälpen.
Magnus har varit med sedan alkoholhjälpen startade 2007 och arbetar som kurator på Riddargatan 1, Beroendecentrum Stockholm
Li-Lo är socionom och har även arbetat som rådgivare på Alkohollinjen och som utbildare och handledare i Motiverande samtal.
Rosette är beteendevetare och har även arbetat som rådgivare på Alkohollinjen och som utbildare.
Miriam är legitimerad psykolog och har flera års erfarenhet av internetbaserad stödverksamhet- och behandling. Jobbar både med alkoholhjälpen samt på Riddargatan 1.
Peter har arbetat i över 10 år med ungdomar som har drog- och alkoholproblem samt svarar på frågor om beroende hos Mina vårdkontakter och Maria Ungdom.

Alkoholhjälpen drivs av eStöd, Beroendecentrum Stockholm, SLSO på uppdrag av socialdepartementet.