alkoholsug

Tips på dokumentär!

Vi har sett att flera av er har uppskattat dokumentären "Alkoholens offer" av Louis Theroux på SVT play.

En dokumentär som visar alkoholens dubbeleggade sidor, om fantastiska människor som vill något annat och omsorgen från nära och kära.

Den visas till 27e aug, så passa på!
https://www.svtplay.se/video/17725103/louis-theroux-alkoholens-offer

Önskar dig en vacker dag!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Spela upp min alkoholfilm

Inlägg från Jojo_ på Alkoholhjälpens forum:

Det är den första tiden som är jobbigast. Något som verkligen hjälper mig att stå emot alkohol är att "spela upp min alkoholfilm" i mitt inre när jag känner ett sug.

Jag ser mig njuta av ett glas kallt bubbel efter en jobbig arbetsvecka, helt plötsligt är hela flaskan slut och barnen sover inte ens än, jag öppnar nästa, tar en drink, mannen ber mig ta det lite lugnt när han slutar spela dator för en stund, men jag skiter i honom och tar en öl och slutar inte förrän jag däckar.

Surfa på suget

Inlägg från Dionysa på Alkoholhjälpens forum:

"Surfa på suget" har min alkoholterapeut uppmanat mig till.
Alltså att jag ska stanna i känslan, studera den, låta den klinga av... Vilket går rätt snabbt. :) I början var det svårt, men nu börjar jag alltmer njuta av den känslan, att jag själv kan kontrollera mitt sug – att det är jag som bestämmer över alkoholen och inte tvärtom.

Foto: Rob Bye, www.unsplash.com

HALT!

Inlägg från Dionysa på Alkoholhjälpens forum:

HALT
Det finns något som heter HALT:
Hungrig
Arg
Ledsen
Trött
vilket genererar dåligt mående och alkoholsug. Är du där kanske? Ät, få tröst, sov... använd sedan din ilska på ett bra sätt... förneka ingenting. Unna dig att ta hand om dig! Det är du sannerligen värd. Och: skriv!

Prenumerera på RSS - alkoholsug