Ladulaas Klini…

Om du själv har problem med att du dricker för mycket och vet med dig att det finns alkoholism i släkten så kan du ha en gen som ger förutsättning för att lättare fastna i en överkonsumtion av alkohol. I studien kommer vi att testa ett redan existerande läkemedel (för annan indikation) för att se om det kan minska risken för alkoholberoende.

I studien ingår nio besök på kliniken i Borås och sex telefonsamtal under ett halvårs tid. Din allmänna hälsa kommer att kontrolleras med undersökning, laboratorietester samt EKG. Besöken och studieläkemedel är kostnadsfria. Vi ersätter resor och förlorad arbetsinkomst.

Studien är godkänd av Läkemedelsverket och Etikprövningsmyndigheten. Vi följer GDPR. Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter längst ner på sidan under integritetspolicy.

Du kan vara lämplig för studien om:
Du är över 18 år
Du använder alkohol nästan dagligen, alternativt dricker i stora mängder när du väl dricker
Du vill minska antalet tillfällen när du dricker och/eller hur mycket alkohol du dricker.
För att kunna delta måste du vara villig att lämna ett blodprov för genanalys
Om du är anhörig till någon som passar in på beskrivningen så tipsa gärna personen att höra av sig till oss.

(Du kan inte delta om du använder olagliga droger eller starka smärtstillande medel eller om du har en lever- eller njursjukdom. Du får inte heller ha någon behandling mot depression. Du kan inte delta om du är gravid.)

Gör din intresseanmälan i formuläret på vår hemsida https://ladulaaskliniken.se/alkohol-studie, maila info@ladulaaskliniken.se
eller ring oss direkt på 033 13 13 31.