sessi

Ena stunden så ville han att jag skulle komma över, tio minuter senare när jag står utanför hans dörr så vill han inte släppa in mig i lägenheten och ber mig dra åt helvete. Jag lämnar sakerna i trapphuset och går. Klockan 03.00 i natt så vaknar jag av sms om hur äcklig jag är, att jag aldrig borstar tänderna. Min syrra ser bättre ut osv.
Jag har inte svarat på smsen, men har funderingar om, det är så han tycker om mig igentligen?
Känner mig förvirrad, är det fler som har det så här?, hur hanterar ni situationen?
Jag har blockerat hans nummer nu.

Li-Lo

Det låter som att du fortsatt har det kämpigt och att ditt fokus ofta hamnar på den person som dricker och drogar. Något som många kan känna igen sig i. Jag ser också att du startat en ny tråd med samma innehåll som den du startade för ett par veckor sedan. Du har fått fina svar i den andra tråden och det kan bli förvirrande för andra då det finns fler parallella trådar. Hur skulle det vara att endast ha en tråd?

Du har skrivit här under en längre tid och jag får en tanke som jag vill dela med mig av. Kanske blir den hjälpsam för dig eller andra.

För en del människor fungerar ett forum som en strategi för att dämpa ångest. Att sätta ord på vad som händer och få stöd och uppmuntran fungerar i stunden. Ibland är det dessvärre så att just den uppmuntran innebär att personen står ut lite till med det som faktiskt sker och det kan få konsekvensen att det inte blir en förändring. Det får alltså motsatt effekt på sikt. Vad jag vill förmedla är att forum inte är tillräckligt eller rätt för alla.
Vad tänker du om det?

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet