Nu måste jag sluta en gång för alla. Jag har hällt upp vin i PET-flaskor och druckit i smyg. Precis som om frun inte skulle märka...

Det är verkligen inte första gången heller men nu får det va nog!

Finns det någon att ringa om suget blir för hårt att stå emot?

Nu börjar uppräkningen!

farmor

Välkommen hit!
Läs gärna under fliken fakta här på forumet. Där finns råd om vart du kan vända dej för att få stöd. Sedan så finns vi andra alkoholberoende som kommit mer eller mindre långt i vår strävan. Många erfarenheter som delas här men också mycket omtanke och kärlek. Kram från farmor

Avslutat konto

att du hittat hit. Det är ett steg i rätt riktning. Vet inte om man kan ringa någonstans men det kanske kan kännas lättare att gå in här och läsa och kanske skriva av sig i svåra stunder. Hjälper för mig. Välkommen hit!

Leverjag

Ja, du kan ringa alkohollinjen anonymt. De kan stötta dig och ge råd om du behöver hjälp med avgiftningen. Det kan vara skadligt om abstinensen är väldigt kraftig. Det finns hjälp att få. Tveka inte att ta hjälp.

Ät och drick ordentligt. Ät b-vitamin och var beredd att stålsätta dig. Det blir ganska snabbt bättre och sedan lättar suget med tiden. Du kommer att må så mycket bättre om du lägger av med skiten som kidnappat din hjärna.

Stort lycka till med ett väldigt klokt beslut!

Eulalia

att du söker dig hit. Å precis som föregående talare, tveka inte att söka hjälp!!

Häng här på forumet, det hjälper!

Kram

Nu ska jag sluta

Min hjärna krigar! Jag har bestämt mig, nu har jag druckit klart. Sedan säger den andra delen: Nästa vecka har du chansen, då är frun borta över natt. Ingen märker för barnen ser ju inte.

Jo, dom ser! Och nu är det slut! Vaknade vid fyra och har gråtit sedan dess. Det är som att kroppen genom detta tackar för att hjärnan bestämt sig. Jag har för första gången berättat mina äkta känslor för frun och hon stöttar fantastiskt!

Två dagar på min första RIKTIGA nykterhetsperiod gångna och det känns bra...

Tack för stöttning!

Du grejar det här!
Det gäller att vara lite stark den här första tiden. Bestäm dig för vad du ska göra när frun är borta... Nåt alkoholfritt! jag passade också gärna på är sambon var borta för då kunde jag dricka öppet. Man behöver ett alternativ kanske, så man är inställd på nåt annat. Jag tror ju att det är nyttigt att gråta. Det känns ju alltid bättre efteråt.

farmor

Töm skåp och lådor innan du blir ensam. Lägg foton på barnen i plånboken så att du ser dem direkt OM du skulle hamna på systemet. Peppa dej själv med ditt mål att vara nykter. Lägg dej tidigt och läs en bok, titta på film....
Så bra att du berättade för din fru. Prata och ta emot det stöd du behöver. Kanske är antabus ett alternativ?

Avslutat konto

Bra och strongt att du berättade för din fru om dina problem. Ärlighet är viktigt i en relation. Det ger också ytterligare tyngd på axlarna att lura, ljuga och smussla. Måste väl kännas skönt att få stöd när du lättat hjärtat. Bra! Barnen märker nog mer än vad man tror tyvärr. Hoppas att du kan tysta rösterna i huvudet som säger att du ska dricka. Se till och håll dig sysselsatt och gå in här och läs när suget kommer. Lycka till!

Leverjag

Att kapitulera är viktigt tror jag. När man på riktigt accepterar att man är en alkoholist som håller på att fördärva sitt liv och skada alla man älskar när sig, då händer det något. Du har berättat och gråtit. Du har sträckt ut en hand och bett om hjälp. Tror det är väldigt viktigt. Du får stöttning och kärlek. Tänk vad fantastiskt.

Barnen märker. Vet precis. Det har jag nu fått höra. Det smärtar men ger också nya möjligheter i relationen. Mina barn har visat hur bra de tycker det är att jag inte dricker längre. De söker sig mer till mig igen. Jag får kärleksbetygelser igen. De älskar oss men vi stöter bort dem och oss själva från dem när vi dricker. Vi sviker oss alla. Det finns förlåtelse. Vi får börja med att förlåta oss själva.

Självkärlek och snällhet till dig extra mycket nu, så du behåller din styrka och övertygelse. Det lättar snart fysiskt. Sedan kommer jobbet med vanor och tankarna. Lyssna på råden ovan som låter kloka att ta till sig inför kommande utmaningar.

Bra jobbat! Styrkekramar från en som snart har första 100 dagarna i ryggen och ett nytt liv. :-) ?

Nu ska jag sluta

Tusen tack för tips och pepp, det betyder oerhört mycket! Jag känner mig helt beslutsam och har rensat bort alla gamla möjliga spår av eländet.

Mot dag tre!

Mickenolla

Hej jag känner igen mig i det som du skriver jag har smygsupit under flera år, jag har sagt att jag ska bara kolla till pannan i källaren och snabbt har jag halsat en öl eller två och så har det hållit på varje kväll tills man fått i sig 8-10st 7,7 eller vin ja allt med alkohol. Flera gånger har jag nallat på frugans vin box det slutar oftast att den är tom den kvällen. Dagen efter snabbt till systemet för att köpa en ny till henne så att hon inte märker att den är tom. En gång hade hon en import box så den fans inte att köpa på systemet, vilken osis vad fan gör jag nu men då kom jag på den sluga iden att fråga om det finns något liknade vin och de hade de. Nu snabbt hem och öppna den gamla boxen och peta ner det inköpta vinet och sen limma ihop lådan och in med den i barskåpet, pust vilken lättnad och hoppas att hon inte märker något. Men idag så måste detta sluta med att springa rund och vara påverkad varje kväll. STOP PÅ SPRITEN.

Mickenolla

I kväll är det nykter som gäller. Jag måste ta tag i mitt liv nr 1 sluta supa, nr 2 motionera, försöka hitta ett jobb som jag inte tröttnar på efter en vecka. Om jag nu får jobb för man ska ju vara högskoleutbildad för att vässa pennor.

Jannebobban

Jag hakar gärna på "nu är det nog nu måste jag sluta"!
Behöver verkligen en partner, en "sluta-dricka" kompis, nån som kan stötta o hjälpa för nu måste det vara nog,även för mig!
Jag måste sluta dricka!!
Lite kortfattat om min bakgrund:
Har egentligen varit nykterist i stort sett hela mitt liv. Är uppvuxen i en kristen familj så det har varit ett helt naturligt och "rätt" sätt för mig att leva. Förutom några vilda party år i ungdomen.?
För ett år sedan dog min dotter pga av en svår sjukdom, detta efter en 5års lång kamp, en kamp som vi förlorade...
Har haft svår, svår ångest efter det.
Dessutom har jag ganska stora problem med smärta i ryggen pga av 2 st diskbråck.
En kväll lyssnade jag på "Hanna&Amanda"s podcast, de pratade om sitt vin, om ångest, om avsaknaden av ångest efter några glas...
Nästa dag gick jag till systemet och köpte detta vin.
OMG efter endast andra glaset av deras underbara "Perfecy Day" rosevin försvann min ångest och min smärta i ryggen.
Jag hade inte ont alls och kunde sova hela natten, har inte hänt på väldigt länge!
Det var helt fantastiskt!!!
Men tyvärr för fantastiskt för att jag skulle klara av att hantera det.
Nu, 9mån senare, dricker jag VARJE KVÄLL (efter barnen somnat) minst en flaska vin.
Dricker varje kväll tills jag försvinner bort.
Första tiden behövdes "bara" 1-2 glas, nu är det minst en flaska vin varje kväll...
Varje kväll!
Känns inte som jag klarar av att sluta på egen hand. Behöver en plan. Behöver nån som stöd.
Finns det någon där ute som kan hjälpa mig??

Nu ska jag sluta

Vi klarar det tillsammans!

Jag har fokuserat hårt på de jobbiga saker alkoholen gett mig de här senaste tre dagarna och jag tänker redan mindre och mindre på det. Jag har bestämt mig och jag vill må bra resten av mitt liv! Kämpa på!

Mickenolla

En dag utan sprit avklarad. Ett tips för de som har svårt att somna och sova om kvällarna så tar jag Propavan 2-3 timmar innan jag ska gå och lägga mig. Jag fick de utskriva här om dagen jag har haft de tidigare och de hjälpte mig då att ta mig ur de första jobbiga dagarna eller veckorna då höll jag uppe med spriten i ca 4 månader. Jag tog även antabus under en kortare period men jag jag fick biverkningar av de så jag slutade med de. Det gick ett tag och vi var på grillfest och det trugades om att ska du inte ha en öl men jag tackade nej åtskilliga gånger och till sist så satt jag där med en öl i handen. Efter den kvällen så tänkte jag inte mer på det mer än att jag hade lite ångers för att jag drack de där ölen de blev kanske max 5 stycken så jag blev inte berusad men man fick den goa sköna effekten som man vill åt. Det gick några dagar och så kom en granne med ett flak öl i famnen och ville tacka mig för en tjänst som jag utfört, de tyckte jag kunde få det istället för efter som jag inte ville ha betalt för det jobb jag gjort. Nu stod de där och jag kunde inte tacka nej för jag tyckte det skulle vara oförskämt. Flaket åkte ner i källaren och det gick inte många dagar innan jag var där och nallade några öl då och då. Vips så var det flaket slut! snabbt och lätt till bolaget och köpa mer. Sen var jag igång ännu värre än tidigare sen har jag försökt att sluta men abstinensen har tagit över men då har jag inte tagit någon medicin. Nu har jag medicin hemma och igår kväll när jag tagit propavan så lättade min abstinens, hjärtklappningar, svettningar, och oro i kroppen markant och jag sov ganska bra hela natten. Istället för att dricka mig till söms.
Nu är det väl så att de kan bli vanebildande så man får vara försiktig eftersom jag vill inte bli beroende av de.

farmor

Det är inte en vanebildande insomningstablett enlig Fass. Bra va?

Mickenolla

Jag tror att all form av medicin är mer eller mindre vanebildande. Jag tog i alla fall en antabus i dag för jag litar inte riktigt på mig skälv när det snart är helg.