Jag är 29 år och jag trodde ärligt att jag skulle lära mig hantera alkohol så som alla andra gör.

Dricker inte ofta och så länge jag är hemma går det bra! Men så fort det blir krogen kommer min elaka tvillingsyster fram. Gör och säger saker jag aldrig i mitt liv skulle säga och göra annars. Lördags...krogen. söndags vaknade upp och grät för jag mindes inte hur jag kom hem eller vad jah kan ha gjort på efterfesten. Varför kan jah inte vara som alla andra och dricka normalt?

I alla fall har jag valt nu att nej alkohol är inte för mig, oavsett om jag sällan går ut så när jag väl dricker går det inte så bra! Inte värt att må skit i flera dagar!

Så här är jag nu, ska ta kontroll över mitt liv. Inte bara alkoholen!

j_r

Ångesten av helgen har inte helt släppt men jag vet att tillslut så gör den det som så många ggr förr!

Däremot att jag tog detta beslut känns så otroligt bra!!! Hoppas det fortsättwr kännas så här bra

j_r

Nu när det har gått ett tag sedan fyllan och ångesten lagt sig så känner man bara "ja men det här var ju ingen fara, kanske kan gå ut om någon helg?"

Neeeeeej måste jag påminna mig om! Alkoholen går bra sålänge det inte är fest och krog!

Hur kommer det sig att man lätt förtränger sina problem? Jag som sagt får ju dricka vin till mat etc men alkohol på krogen är mitt beroende. Är jag beroende av krogen? Beroende av ruset,stöket runt om man får när man dricker på krogen? Blir jag överpeppad/överstimulerad? Vill jag så gärna ha roligt att jag blir knäpp?

Många frågor denna kväll

Nyttan

Du är i en underbar ålder men också lite svår.
När vi människor går mot 30 är det många som stannar upp, reflekterar och summerar ungdomen som går mot sitt slut.
Att stegvis ge upp krognätterna är lite att ta farväl av ungdomen och gå in i en fas som leder till den gyllene medelåldern.
Ge dig lite tid att tänka på hur du vill leva framöver och hur vill du leva om 1-2 år?

Bra att du är här!

j_r

Oavsett kan jag inte leva så här :/ pinsamt med stora balckouter och säger och gör mindre snälla saker tok för ofta när jag dricker på krogen.

Man blir nästan sur på sina vänner som aldrig gör "fel" utan kan hantera alkoholen i alla lägen haha. Festar inte alls ofta men det är kanske det som gör det extra surt? När jag väl går ut varför kan jag bara inte dricka lagomt!!!utan iställe hääääääver i mig som om det är jordens undergång.

Älskar detta forum! Väldigt många är lik mig och det är skönt att kunna läsa hur andra har/hanterar det på sitt sätt.

j_r

Sitter ofta och läser andras trådar här och jag mår nästa dåligt över hur futtigt mitt problem med a är jämfört med andras :/ dock har jag ju fortfarande ett problem med A! Ett problem är det oavsett stort eller litet. Men ja jag skäms lite att jag söker råd och hjälp, som om andras problem är mer verklig än mitt är! "Kan ju bara inte dricka på fest" hur löjligt låter inte det?

Många dagar utan alkohol vilket inte är ovanligt för mig men känner mig lite falskt trygg! Kommer jag att kunna lova och hålla att nästa gång det är fest så kommer jag inte att dricka? Eller kommer det spåra i tron att denna gång är det annorlunda. Nästan så jag vill testa teorin men nej. Utamar inte ödet idag :-)

j_r

Sommaren har verkligen varit helt underbar..men oj vad ensam jag kan känna mig på helgerna.

Alla mina singel vänner vill ut och festa vilket jag då inte kan eller vill. ..medan mina andra vänner har fullt upp med familj eller barn.
Vart är jag.? Mitt i mellan.. tillhör ingen av sidorna :(

Nu kan jag verkligen sakna alkohol för ja då träffade jag folk i alla fall

j_r

Idag berättade jag för en kompis att jag är "krog alkoholist" .
Fick minsann höra att jag då hade större problem.kan man inte dricka på krogen kan man inte dricka alls . Försökte förklara vad och vart jag hade problem men fick höra att så var det inte inte minsann.

Aldrig i mitt liv känt mig så fel. Sitta och hålla med när någon annan berättar mina fel utan att vara i mina skor. :(

Till att börja med tycker jag att du var modig som försökte förklara för din kompis om hur du har det. Sen är det ju tyvärr så att man inte kan styra över andras reaktioner och ibland blir det inte som man tänkt när man pratar med någon annan. Jag tänker ändå att du gjorde något som var bra för dig genom att försöka vara ärlig och du är ju bara du som är expert på dig och vet precis hur det ligger till. Det ju så klart alltid tufft att berätta om något som man själv tycker är jobbigt och då heller inte få den respons man önskat.

Nästa gång du hamnar i en liknande situation kan du ju prova och se vad som händer om du faktiskt också säger ifrån när någon säger nåt du inte håller med om, även om det inte är lätt alla gånger så kan det vara bra att öva sig i att göra annorlunda än man brukar och stå på sig mer än vanligt exempelvis.

Allt gott,
Miriam Alkoholhjälpen

j_r

Tack för dina ord!
Ja jo, jag vet att jag måste bli bättre på att säga ifrån. Lider av ångest ibland och jag tror mkt på att den finns för jag samlar på mig allt.

Tror även det återspeglas på hur jag är på krogen.

Bara att kämpa på. En dag i taget. Läst många andras trådar och jag tror 6mån till 1 år helt utan alkohol kan vara bra. Även om jag redan nu dricker sällan. Försöka fokusera på livet och göra rätt val.

j_r

Ikväll vill jag festa! Jag vill ut,vara social! Känns som jag kommer dö ensam. Hur ens träffar man nya nänniskort om inte på krogen?

j_r

Är mest bitter på att jag inte kan dricka ? men vet ångesten alkohol ger mig så nej tack. Skämt ut mig tillräckligt i mitt liv pgr av det. Men man saknar de bra stunderna a gav ibland

j_r

Igår var jag ute, gick käpprätt åt helvete. Så besviken på mig själv. Men jag har inte direkt ångest heller. Känner att jag gjorde rätt val att sluta dricka och är mer taggad att fortsätta på det spåret.

Behövde jag falla en sista gång för att verkligen inse att nykterist är det jag måste bli?

Kaptain of my soul

Jag är precis som du. Många, många misstag. Har fallit massa gånger för jag lurar mig själv att eftersom jag kan dela en flaska vin med en kompis hemma kan jag dricka ute eller på fest. Nix pix, det kan jag INTE. Senaste katastrofen var förra lördagen. Nu ska jag vara vit ett tag, sedan får jag se huruvida jag ska dricka alls, eller under vissa förutsättningar.

j_r

Tack för du skrev, tror jag behövde läsa det :)
Började gråta och tänkte varför stannade jag inte hemma? Varför måste jag vara så här...
Usch jag är så besviken verkligen. Så arg på mig själv.

Kaptain of my soul

Det är skönt att gråta och ibland behövs det anonym uppriktighet i trygga omgivningar för att våga släppa fram sina hemligheter och värsta tankar. ❤️
Om du vill kan du läsa om min senaste katastrof och fest i min tråd "Beslutet är fattat". Där hittar du fler som funkar som vi.
Kram!
Du är modig som är här. Det är som det är med sådana som oss... Vi är inte som andra.

j_r

Måndagsångest och ångest från helgen är en oslagbar kombination! Är för övrigt lite sjuk också.

Måste försöka tänka att denna snefylla är en väckarklocka till att förbättra mitt liv. Vi alla når väll botten någon gång på ett eller annat sätt? Frågan är vad jag gör med denna lärdom?! Jag hoppas innerligt på att jag gör kloka val och väljer ett liv utan fester och dunderfyllor. För även om jag glömmer bort det ibland så saknar jag inte alls hela krogenlivet.

j_r

Okej jag har egentligen helt ärligt inte speciellt mkt ångest efter lördagen. Mycket mindre än vad jag har haft tidigare men en skillnad är att jag läser allt som alla har skrivit. Som om det på något skumt sätt skulle ta bort det jag har gjort.

Åter igen tror jag detta beror på att jag blev besviken på mig själv. Hade lyckats så bra att jag inbillade mig att hey i can totally do this. Oj så fel jag hade. Mitt desperat försök att göra något rätt så det jämnar ut det dåliga.

Är otroligt glad att jag inte har några som helst problem att avstå. Men ska vara mer uppdaterad här så jag inte glömmer bort varför jag sökte hit från första början. Synd man inte kan spola fram livet ett år haha

j_r

Okej sitter och klurar. Om polisen kör hem än istället för fyllecell är det då en lob? Kommer det finnas med i "registret"?

Ja i helgen tyvärr var jag lite väl föriskad. Slog mig nu att vara för de körde hem mig så kanske det ändå räknas som en lob ?

Tacksam för svar