Efter 10 år av varierande nivå av a-missbruk har jag nu erkänt för mig själv (absolut inte för någon annan) att detta inte håller.
Konstant ångest, skam, nedstämdhet måste upphöra..

Igår drack jag 1,5 flaska vin.. idag börjar jag sluta.. Då jag inte har någon irl att prata med detta om så hoppas jag att kanske någon annan här inne är i liknande sits så vi kan peppa varandra?

Plommonspriten

Japp slutade igår jag . Drack sista 3 ölen och 50 cl vin . Kör stesolid nu i 5-6 dagar , själv ? Jag har rätt lätt hålla mig nykter långa perioder men kommer in i periodrickande .

Plommonspriten

Komben, går bra hittils men inte ens gått 24 timmar än så . Hur går det för dig ?
Stesolid är en benzo som lindrar ångest och som även är muskelavslappnande , dem andvänder den om man blir inlagd för avgiftning.

Plommonspriten

Har du slutat förut ? Druckit varje Dag ? Har 2 st 10 månaders dryckes perioder som jag slutat ena gång med trappa ner andra gången med stesolid innan ,vart 2 månader nu med dagligt drickande. och hoppas jag kommer ur smidigt , var inte redo för dricka alkohol , kanske man aldrig blir igen.

Plommonspriten

Har du slutat förut ? Druckit varje Dag ? Har 2 st 10 månaders dryckes perioder som jag slutat ena gång med trappa ner andra gången med stesolid innan ,vart 2 månader nu med dagligt drickande. och hoppas jag kommer ur smidigt , var inte redo för dricka alkohol , kanske man aldrig blir igen.

Komben

Samma här, dag 1 så går bra.. hittat detta forum, det är en bra start då jag verkligen inte kan prata och få stöd i mitt vanliga liv så tror att det kan vara rätt avgörande av få ”prata ut” här.. verkar vara flera som gör denna resa och det känns skönt att få stöd och stötta.
Är lite rädd för abstinensen.. har inga mediciner att ta, finns det något annat man kan göra för att lindra framförallt ångesten och tomheten.. jag blir så otroligt låg efter några dagar.. och rastlös.. men orkeslös samtidigt.. så ut o promenera funkar liksom inte då..

Komben

Nu varje dag i säkert 6 veckor sommar, semester osv..
innan dess hållit upp som längst ca 3 veckor sen jag började dricka osunt för 10 år sen. Inte varje dag, vissa veckor 2-3 glas 2-3/ggr, andra mer.. vissa helger från fredag lunch till söndag kväll..
får minnesluckor redan efter 2-3 glas..
usch!

Kärleksguden

Allt blir enklare med tiden. Livet blir enklare om man håller sig borta från alkohol. Man har mer kraft i sig och kan ta an utmaningar som livet bjuder på.

Man hittar nya intressen som man inte visste fanns och som är roligt.

Man blir lättare i huvudet och tankar flyter på. Man tappar vikt och ser fräsch ut med fin hy.

Man orkar träna mer och man blir starkare och får mer muskler.

Man finne nöje i ny mat. Att äta god mat räcker till när man söker nya kickar. Man behöver inre alkohol på det sättet längre. Normala ting räcker till.

?

Plommonspriten

Ok oj , ja krävs lite mer för mig få minnesluckor men ja dem kommer mest om jag går ut på fest vilket jag försökt hålla mig ifrån . Jag hade ett break på 7 månader men de räckte inte då jag inte hann ta tag i en del problem Jag har . Kommer göra samma nu när jag väl är nykter ta de dag för dag jag glömmer alkholen rätt fort , men de blir en låg period som du säger , man får
Försöka mentalt förbreda sig för den . Orkar inte heller ut då osv . Själv får jag yrsel o snurrig som abstinens.

Nej de är inte lätt få tag i mediciner , men kan vara bra ha några öl hemma om du skulle få allvarlig abstinens . Men om du inte fick de sist du sluta så äre nog rätt lugnt om du druckit ungefär lika mkt .

Komben

Nyfiken.. va det minnesluckorna du skrev oj för eller att jag bara haft ett uppehåll på 3 veckor under 10 år?
Är ditt mål att sluta helt nu? Eller en viss tid?

Kärleksguden

Alkoholsuget har efter tre månader släppt helt.

Men man behöver inte vänta tre månader på förbättring. Det blir gradvis bättre hela tiden. Redan efter en vecka blir det smått lättare. Efter en månad luras hjärnan lite. Man tror att man har nått slutskedet men om man bara väntar lite till så får man känna vid frid.

Komben

Klarade du att sluta på första försöket eller har du fått börja om tidigare?

Plommonspriten

Ja var minnesluckorna , att dem kom så snabbt . Druckit i 10 år hur ofta menar du då ? Har själv druckit i 20 år ? men var först när de hänt lite personliga tragedier som jag fick ökad ångest och kom in i perioder med varje dags drickandet .

Målet är visstid , provade dricka iår o de funkade uppenbarligen inte . Men jag sätter aldrig en tid för hur länge , tycker de kan skapa en extra ” sorg” . Har en app som heter ” sober time ” som man klickar igång när man är nykter . Funkar lite för mig att man inte vill ” reseta ” den .

Ska jag dricka igen ska jag först bearbetat min ångest / panikångest . Så kommer nog dröja ett bra tag innan jag provar igen , om jag ens gör de ? Vi får se inget bestämt !

Själv ? Och hur känns de nu ? Hur kändes dem 3 veckorna du var helt vit ?

Kärleksguden

Det tog mig två ggr att hålla upp så här länge. Första gången så höll ja mig borta från alkohol i en månad. Men jag gav upp när jag mötte motgångar i livet. Jag brinner till ganska så lätt. Så jag gav helt enkelt upp och jag gick tillbaka och drack ännu mer. Jag fick komma tillbaka på beroendecentrumet efter ganska så lång väntetid en andra gång. Och nu är det 90dagar.

Komben

Mellan 2-7 dagar/ vecka sista 10 åren.. allt från 2 glas till 1.5 flaska som igår.. ibland mycket mer när jag kan, dvs när jag är själv och ledig..
detta är första gången i mitt liv jag bestörtare det här.. är lite chockad att jag skriver så ärligt.. detta är min mörkaste hemlighet som jag lägger extrem möda på att dölja..
Mitt mål.. jag vill tillbaka till njuta av ett glas för att förhöja stunden utan att bli full varje gång..
första målet är 3 veckor som verkar vara en magisk gräns av nån anledning..

Plommonspriten

Här är vi lika alla så de är lugnt vara ärlig , är ju anonymt också . Jag är dock rätt öppen med mina problem annars också . De hjälper . Sen såklart måste man välja vilka personer man är öppna med .

3 veckor låter bra! Men när du tagit dig så långt tycker ja du ska försöka tåga på längre .

Kärleksguden

2-7 dagar i veckan är mycket. Jag tycker en gång i veckan är mycket.

Men man måste minimera vad man tycker är rimligt med tiden. Först tyckte jag helgdricka varje helg var okej. Sen tyckte jag varannan helg är tillräckligt innan det blev mycket. Nu tycker jag var tredje helg är okej.

Nu funderar jag på att dricka när det är fest låter okej. Vilket är så sällan som någong gång varannan månad

Det är det jag menar med att det blir bättre med tiden och att alkoholsuget minskas hela tiden