Ja som jag skrev på forumet i morse så behöver jag prova en ny strategi. Nu har jag satt upp 100 dagars nykterhet som mitt första mål. Vid 25, 50, 75 dagar ska jag unna mig något. Ett nytt plagg, en liten resa... vad som helst som uppmuntrar.
Har så mkt fint i mitt liv så jag blir så arg på mig själv när jag super dagar i ända.
Den här sommaren är det inte många dagar jag inte druckit. Igår började jag vid frukost. Blir inte jättrberusad för jag sträcker ut det över dagen. Men idag har jag varit alldeles matt.
Jag tänker använd den här tråden som en dagbok och är tacksam för stöd från alla er där ute.
Kram och kämpa på.

Li-Lo

Vi finns här, du är inte ensam.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Winna

Det är så bra att du är på det igen och inte ger upp. Det är nog så processen ser ut för många. Man provar, faller, reser sig - ja, vi vet hur det är med den här kampen.
Jag hejar på dig och önskar dig all lycka på vägen!

New start

Hur går det för dig? Idag är jag trött men bestämd. Tänkte om jag hade en tråd så kunde jag gå tillbaka och få kraft när beslutet sviktar.

Winna

klokt. Som du skriver; en bestämd nystart. En tråd gör också att man ser att man lagt ner jobb på sitt mål, det är åt det här hållet man strävar. Det är fint, bara skriv på. Själv lämnade jag alkoholen därhän för 3,5 år sen men har problem med socker och snacks och en mathållning som inte funkar. Så jag har återvänt hit eftersom jag tycker forumet är en så god hjälp.

New start

Tänk att du kunnat lämna alkoholen i 3,5 år... vad jag längtar dit. Nu har jag snart klarat av dagen idag... dag nr1. Det ska bli skönt att komma hem. Krypa upp i soffan med en kopp te och sen gå och lägga sig utan aökoholdimma.
Tack för att du skriver till mig.
Kommer behöva massor av stöd. Ska försöka skrivs något varje dag nu till att börja med.
Det där med socker är svårt... Det finns ju socker i nästan allting.
Stå på dig

Winna

med en god kopp te. Känn att det här gör du för din egen skull, för att få ett gott liv, ett nu och en framtid. Visst kommer du vilja gå in i dimman, men känslan när du motstår och sedan vaknar upp morgonen efter; det är den vackraste stunden på jorden, färgsatt av tacksamhet och daggfräsch själ.
Du säger "stå ut" till mig. Jag säger samma sak till dig. Det går.

New start

Nu ligger jag i soffan och dina ord värmde långt in i själen.
Tack:)

New start

Vaknade i morse. Utan baksmälla eller abstinens. Kroppen är fortfarande seg... men bättre. Inte behövde jag oroa mig för att det skulle lukta sprit eller bakfylla om mig.
Idag ska jag fokusera på jobbet. Ska börja nytt jobb på måndag så nu ska jag göra ett snyggt avslut, bra överlämning till min efterträdare. Slutar tidigt och det är en risk. Planen är en lång promenad. Håll tummarna för mig.

Winna

för dig, New start. Har du slutat för dagen nu? Och hur känns det att börja nytt jobb, låter spännande!
Håll dig mätt och otörstig. En lång promenad är en strålande plan. Har du några fina strövområden där du bor?
Allt gott till dig i eftermiddag och i kväll och skriv igen om du behöver.

New start

Hej
Tack för din kommentar. Du räddade mig. Var så sugen nu när jag kom in efter promenaden men tänkte, jag ska kolla in min tråd. Så nu sätter jag på te istället.
Jag bor i en liten by nära skog så här finns massor av trevliga stigar.
Ja det nya jobbet känns spännande och är en stor utmaning. Men nu tar jag en dag i taget.
Tack för stödet, det betydde så mycket.
Kram

New start

Men din fråga gav mig sån styrka. Nu sitter jag med te, min stickning och för allt i världen lite slö tittande på TV. Men framförallt så nöjd med mig själv...
Hur går det för dig och sockret?
Kram

Winna

Te, stickning och lite slött tevetittande. Låter som att lite eldknaster i vedspisen och en ihoprullad katt skulle komplettera bilden. :)
Jag tänker ofta att jag skulle vilja bli som en sån där klok gammal gumma. Nöjd och krumryggad och tillfreds med sitt liv i det stora lilla.
Ibland kommer jag på mig med att titta in i folks fönster på kvällarna när jag är ute och går. Tänker att där ser det ut som en tindrande tomtebolycka, där vill jag kliva in och vara. Fria fantasier.

Jotack, sockret går bra idag. Har samlat ihop majskakor, socker och mjöl och en fryst korvbrödspåse som får bli maskmat i komposten. Jag kan inte ha det innanför väggarna, då åker jag dit.

All lycka till ikväll, Ns! Vi står på oss.

New start

Känner igen mig i det där att titta in i fönster och allt ser så mysigt ut men min erfarenhet är att det är ju bara ytan man ser. Innanför väggarna kan det ju vara hur eländigt som helst...
Tyvärr har jag ingen eldstad här men vi har en stuga som vi tänkte åka till i helgen. Där ska jag elda i öppna spisen. Det får bli veckans belöning för inget mer alkohol.
Vi har alkohol kvar hemma undrar om jag inte ska göra som du och slänga ut eländet...
Ha en skön kväll.
Kram

New start

Vaknade i morse med ett piggt leende. Känner tacksamhet att det här stället finns och mot Winna som räddade mig igår. Motivationen är just nu på topp. Kroppen börjar återvända till det normala och de malande tankarna, skuldkänslor och oro för mitt drickande är borta... åtminstone för tillfället.
Nu ska jag gå 3 km powerwalk till jobbet. Duschar där och känner mig förberedd för en ny dag.
Om jag sviktar när jag kommer hem så ska jag ut och skriva här först.
Lycka till alla medkämpare. Nu fixar vi en dag till.

Winna

Goder dag, Ns. Gick pw:n bra imorse? Vi är några stycken som brukar samlas och fika en gång i veckan - den här gången blir det bara kaffe för min del. En härlig, god, stärkande och ljuvligt doftande ångande stor kopp kaffe! Så får det bli. Kram på dig!

New start

Nu har jag gått på både till och från jobbet. Just nu jobbar jag 75% så jag slutar halv 3. Det verkar som jag har en svacka precis så här dax. Men lovade att läsa min tråd innan jag föll för ngt sug. Nu blir det te och en fröknäckemacka istället.
Tänk vad mkt den här kontakten betyder.
Det låter så mysigt att träffas över en fika. Det saknar jag här ute i buschen.
Nå väl te macka stickning och tv får det bli.
Tack för allt stöd. Berätta sen hur det gick om du kunde klara sötsuget.
Kram

Winna

Klarade fikat galant men ikväll åkte jag dit på bär och vispad grädde. Kunde hejda mig efter några tuggor och gav maken det istället. Nu åker dom hallon och blåbär jag hade i frysen iväg också, tillsammans med resterande grädde. Hur går det för dig?

New start

Bra att du klarade fikat. Suveränt jobbat! Kan du inte ens äta bär? Det ska ju vara nyttigt med osockrade bär? Finns det något sött du kan unna dig? Eller blir det en tigger precis som A är för mig?
Dina inlägg har nu hjälpt mig 2 dagar på raken. Hade inte klarat det utan ditt stöd. Hoppas jag kan stötta dig.
Kram

Winna

jag inte fixar. Eller ... blir jag sötsugen så tar jag bären rätt upp och ner. Alltså, jag har åstadkommit såna osannolika röror och sörjor på min jakt efter sött så det är inte klokt. Det är lika bra att rensa ut rubbet. Trodde jag skulle klara av att ha det där hemma, men icke. Dom inlagda ananasskivorna åker också. Och vad säger maken? Jo, han har ju varit med förr (fast det lyckas jag förtränga från gång till annan) och konstaterar bara helt lugnt att okej, nu är det dags igen.
Du hjälper mig också, Ns. Känns gott att ha dig här på forumet. Kram.