Svårt att erkänna att jag dricker för mycket. Fungerar bra på jobbet, tränar regelbundet men sen kan det lätt gå åt en flaska vin en vardag (alla?) och två på helgerna (som tenderar bli längre och längre). Tror det är känslan av att det är mysigt, lyxigt och lite lagom busigt. Men det blir det ju inte i längden. Har inte druckit på tre dagar nu och saknar det inte, men ser att ”alla” på sociala medier lägger ut bilder på drinkar och vin. Hoppas inte det ska påverka mig. En dag i taget!

Hejsan! @Lovisa222, Det är bra att du har hittat hit till forumet och tänker på det här med drickande av alkohol. För det blir lätt för mycket av den varan om man inte tänker sig för och till sist kan man sitta riktigt fast i det hela fast man från början kanske trodde att det var en oskyldig grej som inte kunde skada så värst mycket. För det är som du säger att det inte fungerar i längden.

Det blir lätt som du skriver att det blir till en vana att dricka mer och mer och till sist ofta då mer blir till ett slags tvång liksom. Då försvinner den där kanske lyxiga frihetskänslan som man kanske hade i början när man först drack sitt allra första glas så att säga. Det att du nu funderar på det hela betyder nog faktiskt att din kropp inte vill ha det där nervgiftet som drycker innehållande alkohol faktiskt handlar om.

Tycker det är väldigt bra att du inte har druckit något på tre dagar och inte saknar det. När det är så har du nog än inte hunnit att utveckla ett så stark beroende till alkohol som drog vilket nog gör det lättare att komma ifrån drickandet om du har det som mål. När man känner att det är för mycket då ska man lyssna på kroppen för den har alltid rätt i såna här frågor tror jag.

Det bästa är så klart att vara alkoholfri och då är det bra att ta en längre paus lite förutsättningslöst som du nog är inne på med dina ord om ”En dag i taget!” För gör man så kan man rätt som det är upptäcka att man kanske har varit nykter i över ett helt halvår och då är det ju ”bara” att fortsätta på den vägen. Nu har ju jag druckit på ett mycket skadligare sätt och inte direkt för att det varit så himla mysigt. Men jag gör som du och ser nu på drickandet som något man ska hålla sig ifrån.

Kämpa på kompis!