Va till vc idag för att jag sökt hjälp för mitt drickande… då tar dom massa prover. Även peth prov… nu läser jag om detta. Är de för högt så kan jag bli av med körkortet? Kan detta verkligen stämma?
Här söker man hjälp så riskerar man att bli av med körkortet?! Nu har jag sån ångest så in åt helvete.. helt åt helvete. Hur ska man våga söka hjälp om dom håller på så? Nu har jag inte druckit så ”mycket” dom senaste veckorna så…
Men förstår om folk inte söker hjälp. Tar dom körkortet av mig. Då är de fan kört. Jag fyllekör fan inte.

Nja, så gör läkarna generellt inte. En vilde anmälde sin patient utan att fullfölja sin plikt att hjälpa denne, och det blev ett himla liv via JO. Nej, en läkare ska vara en hjälpande hand, den man vänder sig till. Så har det varit för mig en tid nu, och mina barn säger då jag blev lika arg som du i samma situation i vintras "Men pappa, ta då detta som ännu ett slagträ i din kamp att bli fri; se till att med läkarens hjälp sluta kröka lr åtminstone ta kontroll över ditt drickande - gör det så får du ju behålla körkortet."

Jag är säkert på att varje sund läkare ger dig alla chanser som finns, innan hen stämplar dig som kroniskt beroende och - högst eventuellt, för uppenbarligen brukar läkarna ligga lågt i sina skyldigheter till Transportstyrelsen - möjligen för ärendet vidare till myndigheterna.