@bpo grattis till dag 5!
Jag säger också gör dig av med flaskan. Risken är nog för stor att monstret slår till om du skulle öppna den och sen, precis som du skriver, kanske den flaskan känns som för lite.
Det är läskigt hur det kan eskalera upplever jag. För mååånga år sedan kunde jag öppna en flaska och sen ha kvar 2 glas i den dagen efter. Numera får jag ”panik” när jag inser att flaska nummer 2 håller på att ta slut och jag sen inte hade köpt mer.
Jag tänker som du i dagsläget; klara av helgen och sen klara av även måndagen. Så att inte helgen blir en enda lång transportsträcka mot måndag och det ändå skiter sig då.
Vad säger du; ska vi ge oss fasiken på att vi sitter här måndag kväll och klarat oss så långt? ❤️

@Monica01 ja!! På måndag ska vi ha klarat av det! Så himla bra att kunna skriva med någon som förstår hur jobbigt det faktiskt kan vara att ta sig igenom en hel helg (och vecka) utan alkohol.
Men detta klarar vi! Eller hur?! ❤️

@bpo yes, det gör vi! Min förhandlingshjärna drog igång redan på förmiddagen ”men det är ju strålande sol” bla bla bla. Svängde av och köpte mig två tomatplantor för pengarna istället 😅 Snart har vi klarat av den här dagen.

@Monica01 ja och jag åkte till en annan matbutik, som inte ligger bredvid systemet. Köpte med en mörk choklad till helgen istället 😀
Nu blir det ice tea i solen som fredagsdricka ☺️ ha en fin em/kväll! ☀️
Fortsätt kämpa 😃

@Monica01 ja det är inte lätt när monstret börja prata med en.
Jag dricker en alkoholfri öl, men vete tusan om det inte triggar lite. Bara lukten och smaken känns … fel. Som att det kan sätta saker i rullning. Tror jag får hålla mig till vatten, läsk och te.
Lycka till och hoppas dag 5 har gått bra!

Jahapp, jag var ju ingen trygg allierad här i helgen. Igår satte ångesten klorna i mig och jag drack. ”Dock” (?) köpte jag fyra små folköl för att lägga lite bomull runt ångesten, så åtminstone ingen fylla eller någon medföljande ångest.
Men, sviten bruten. Försöker att vara snäll mot mig själv och inte slå på mig själv för hårt idag. Idag dricker jag inte och jag försöker vända tänket till att jag åtminstone inte druckit mer än ca 2,5 enheter på 6 dagar 😬

@Monica01 jag tycker du ska vara snäll mot dig själv. Det är verkligen inte lätt att motstå när ångesten kommer.

Jag har i helgen dämpat det med godis.. brukar sällan äta godis 🤣 men många bitar har det blivit. Att ha haft alkoholen som en snuttefilt i så många år gör det svårt att släppa taget. Kanske måste du byta ut det till något annat?
Jag har druckit mycket ice Tea, kaffe, cola zero och bubbelvatten.

Idag har jag suttit och planerat både mat och aktivitet för veckan som kommer. Det är bara så svårt att hålla de där planeringarna. Inbillat mig att suget efter alkohol blir större om man ätit dåligt..
aktiviteter som lättare träning och promenader kan få undan tankarna för stunden? Men det är så jäkla svårt!!
Jag känner att jag kommer behöva ta en dag i taget, kanske även timmar i taget under veckan som kommer..

Men, bra att du inte dricker idag, och bra att du går in här och skriver. Vi kämpar tillsammans!!! 💗🤩

@bpo stolt jag blir över att höra att du klarat helgen 🤗😍

Jag har gjort exakt samma. Åkte till och med och köpte ett att göra-block och en ny kalender. Har planerat mat och aktiviteter som ska ge mig lite energi. Jag inbillar mig samma och har därför planerat ”fräsch” mat för veckan. Då brukar suget bli mindre för mig också. Fett och salt har något slags samarbete med vin i mitt liv så de brukar komma i grupp 😅

@Monica01 tack! 🤩
Hur har helgen känts för dig?
Vad bra att du också börjat planera dina veckor. Jag tycker verkligen det hjälper ens fokus.

@CC1970 hur har helgen gått?
Nu är det måndag och snart kväll.
Själv har det gått förvånansvärt bra. Jag har inte druckit i helgen och jag gick inte till systemet idag heller. Nu blir nästa utmaning att klara även den här veckan.

Vi kämpar tillsammans! 💪🏼

@Monica01 Härdsmälta eller inte, bra att du är på banan igen! Nu satsar vi på nykter helg, eller hur? Vad var det som fick dig att dricka? Jag klarar numera perioder av nykterhet, sedan härdsmälta med påföljande ångestdagar. Känner att min förhandling med mig själv börjar långt före och att det alltid ska bli sista gången. Många sista gången har det blivit. 🥰

@Ny dag det började med ”förhandling”. Tyckte att jag förtjänade lite bubbel i solen eftersom jag ”skött mig”. Då väcktes alkoholdjövulen och det blev två dagar med massor av vin.
Ja, nu blir det nyktert igen. Har ingen alkohol hemma och ska inte köpa hem heller.
Förr om åren kunde jag ha alkohol hemma, nu dricker jag tills det är slut 😬
Känns det lugnt inför din helg?

@Monica01 Det känns lugnt nu inför helgen. Hade svåra tankar kring alkohol men lyssnade på beroendepodden inatt och ett lugn infann sig. Jag hade i tankarna tänkt att kanske dricka sista gången (igen) på lördag men jag har ju redan druckit sista gången. Och jag har pratat med min man om tankarna så jag har liksom stängt dörren för denna helgen och det känns så skönt och faktiskt lite som en befrielse. Vi kämpar tillsammans, i min tråd står om min långa resa. Och ja, numera dricker jag till det tar typ slut. Ja, fy fasiken alltså. 🥰

@Monica01 jag förstår precis dina tankar kring att ha ”skött mig” och att hjärnan går igång på en förhandling. Vi är nog många som vet exakt hur det är. Det ÄR tufft.

Men, bra att du är tillbaka här och skriver efter dessa två dagar ändå. Jättebra att du inte har alkohol hemma.
Hur har det gått med din planering? ☺️

Jag har även försökt skriva mina mål (att bli alkoholfri) och hur jag ska uppnå dem. Kortare mål om så bara en helg eller vecka. Sedan fler/förlänga mål ju längre tiden går. Att inte sätta för höga krav på sig själv. Hitta sin motivation - för mig är vikten en stor motivation.. ”hur mycket kan jag gå ner i vikt av att sluta dricka på 1 månad…?”

Börjat fundera på vad kan jag göra när tankarna på alkohol börjar i hjärnan.. det jag gör och som fungerar just nu är:
-promenad
-ljudbok
-serie/film
-göra något kreativt

Sedan en viktig del - nu har jag sagt till tre olika personer i mitt umgänge att jag inte vill dricka alkohol. Det känns bra att de vet, då behöver de inte fråga om jag vill ha när vi ses.

Vi kämpar tillsammans! Visst klarar vi den här helgen utan alkohol?? Små steg, tar oss framåt 💗

@bpo jag tror att vi är jättelika 😅
Podd, böcker, serier, göra något kreativt är precis det som funkar för mig.
Har bokat frisörtid och massage nästa vecka. Handlat hem sund mat. Jag är inte överviktig så men definitivt alkoplufsig 🤢 Ser skillnad bara efter 2 vita veckor när ansiktet inte längre är helt svullet 🙈