@TessanTuss heja dig så roligt att höra att det går så bra 🥰🎉 kan känna igen det där med omgivningen, har en anhörig so ville komma över och dela en flaska vin och blev sur i helgen när jag sa att hen var jättevälkommen men jag dricker hellre alkoholfritt just nu 😬 heja dig och oss som gör kloka val för oss själva ❤️ och heja dig också @Majblomman ☀️

@Cashsmash Tack fina du! Druckit 3 glas sedan 18 feb. Känns riktigt bra! 🙏 Du är stark som står för vad du vill och känner är rätt för dej! Tack för pepp!
Ta hand om dej! 😍

Gick så bra i 3 månader …. Men i lördags skulle jag ”fira”…😢😩🥺
Hade sprungit ett långlopp och tyckte jag var värd en festkväll … Efter middag på restaurang med min man o vänner, gick tydligen jag o en väninna till ytterligare två uteställen. Jag minns ingenting, men vaknade hemma …. Hade betalt/ bjudit för flera tusen enl mitt konto….
Min väninna säger att allt var ok, men att jag var väldigt full… 😭
Varken hon eller min man förstår att jag var HELT borta…!
Min fina väninna lämnade mej inte och såg till att jag kom hem!!!!
Varför varför ??? Jag har varit väldigt låg ett tag och extremt känslig !!! Men det är inte en ursäkt att spåra ur totalt! Bara ren tur att inget allvarligt hände!!!
Kanske att jag nu kan få förståelse??? Sa till min man att jag är alkoholist, men han vill inte ta in det.
”Det kostar att ligga på topp” var hans kommentar…!
Har sedan tidigare valt bort några party-event i sommar… Jag SKA resa mej igen!!!
Behövde bara skriva av mej…, TACK TACK alla ni fina här i forumet!!!! Ta hand om er! 💕💖💗

@TessanTuss Kul att du sprungit ett långlopp, vilket om jag minns rätt var ett mål du hade när du slutade dricka💪. Ja, det kostar verkligen att ligga på topp som din man sade, man får betala dyrt för fyllan. Det kan vara svårt för anhöriga/partner att ta till sig att ens partner har ett alkoholberoende/alkoholist. Bilden av det är att man pissar på sig och ligger i rännstenen, men så är det ju inte. Vi är hur många som helst här på forumet som kan hålla en fasad utåt, men bakom fasaden finns alkoholberoendet. Min man sade att om du bara dricker mindre så blir det bra, men jag visste bättre, jag kan inte hantera alkohol alls. Hans okunskap eller förnekelse fick mig också att hålla dörren öppen till att dricka, massor med fyllotillfällen och perfekt för min beroendehjärna, tills jag helt enkelt inte orkade med konsekvenserna av mitt drickande och att fortsätta ljuga för mig själv längre. Han förlät mig varje gång jag blev för full. Tills slut kunde han förstå att det hade gått för långt och att jag var alkoholberoende. Men jag fick vara påstridig om det. Jag visste att jag själv måste styra mitt liv och ta ansvar för det, så att jag skulle kunna få må bra. Det som verkligen är kostsamt är att det tär på oss och den egna besvikelsen och ångesten är stor då det inte alls gick som tänkt.

Bra att du ska RESA dig igen! Du är stark och du fixar det! Du måste lita på dina egna tankar om att du är alkoholberoende, du vet bäst själv. Du är kaptenen i ditt liv som du måste ta ansvar för och styra över. Kanske kan du prata och ta stöd av din väninna som så fint tog hand om dig. Det som har hänt är passerat, ta lärdom av det och tänk nu hur du vill leva ditt liv framåt.

Sköt om dig, det blir bättre igen❤️