Ibland tänker jag, klart jag skulle kunna vara måttlig. Ni vet, fredagskväll, pizza, ett glas rött o film. Men jag vet att jag lurar mig själv. Och här kommer den. Den nakna, otäcka och mycket jobbiga sanningen som jag tidigare inte ens velat erkänna för mig själv: jag vill inte. Jag vill inte dricka måttligt. Jag vill inte dricka 1-2 glas, jag VILL bli berusad och känna av alkoholen, och därför kommer det ALDRIG finnas något annat än helt nyktert för mig. Varför ska jag ens tänka att jag ska försöka? Sitta där med vita knogar och med all viljestyrka motstå lite mer alkohol efter de där 1-2 glasen. Så det handlar egentligen inte om art jag inte KAN dricka måttligt en kväll, men jag vill inte och det ger mig INGENTING. Så jävla tufft att erkänna för sig själv, att man är en person som inte kan uppskatta 1-2 glas för att det är gott. Men så är det. Så jag får välja att avstå helt.

@Dagsattförändra Kloka tankar, och jag känner precis likadant. Jag vill inte dricka, man kan till och med säga att jag är tacksam för att jag slipper dricka. Och det är så mycket mer chill än att leva livet på vita knogar. Så mycket tankekraft och energi att använda till annat 😍

Grattis till snart 60 nyktra dagar! 🥳🥳🥳

Chill helgkram 🐘

@Ase och nånstans känns det sorgligt, men också skönt att släppa på "garden" och erkänna det för sig själv. Att Nej, jag vill inte det och alternativet (att supa mig skitfull) är inte ett alternativ längre heller. Så här är jag, ungefär. Kram

@Dagsattförändra Grattis till 78 dagar! Har läst din resa och hur bra du kom vidare efter ditt snedsteg💪. Jag är på dag 14 idag och fast besluten att aldrig dricka mer. Kände igen mig i det du sa ”jag vill inte dricka måttligt jag vill bli berusad!” För mig är det att jag kan inte dricka måttligt, efter ett glas är det kört med målet att bli berusad!. Du öppnade mina ögon och egentligen är ju valet enkelt, hur jag än skulle vilja kunna dricka måttligt så kan jag inte. Demonen tar över mig direkt och kör mig till helvetet! Den enda vägen framåt är nykterhet och det känns bra😁
Ha en fin söndag🌺

@vår2022 tack för de orden, och härligt att höra att du påbörjat din resa. Finns här om du behöver! Det är ju sjukt jobbigt att inse att man aldrig kan nöja sig med måttfullt, att det där härliga aldrig blir sådär härligt för man slutar liksom aldrig i tid. Så många gånger har jag sett framför mig hur kvällen ska vara, och att dagen efter ska jag vakna och vara lite "härligt lagom bakis", äta frukost och ta en stärkande promenad. Hittills har det aldrig hänt, och nånstans fick jag väl inse att då jag ändå närmar mig 40 är sannolikheten inte stor att det helt plötsligt ska bli så.

Men jädrar vad sugen jag blir ibland när den där tanken kommer, och då får jag påminna mig själv att det jag tänker inte är verklighet för mig. Verkligheten för mig är en dagen efter med minnesluckor, rejäl ångest och självförakt. Inte alltid det egentligen hänt ngt på kvällen (även om det ofta var en del pinsamheter) men ändå var ångesten och självföraktet så starkt.

Både du och jag skulle säkert kunna "dricka lagom" ibland, men det skulle alltid vara en kamp och "vita knogar" och nånstans har man väl landat i att det inte är värt det.

Hör av dig om det är något, finns här. Hoppas din söndag är fantastisk och ångestfri💕

@Dagsattförändra Hej! Livet rullar på, har ganska många a-fria dagar. 70 imorgon! Det känns stort. Men har mycket annat i Livet, det har vi väl alla så jag går inte in på det. Att vara a-fri är ju ändå ett + !!!
Hur är det för dig?
🤗 kram