@Lina. 2.0 Vi är nog varandras motsatser i fråga om shopping och spa osv. Men jag tänker att kanske börja ett sparande som växer varje månad med motsvarande belopp som alkoholen. En buffert är ju aldrig fel, inte heller en semester eller så…. Jag avser dela upp min ”vinst” mellan shopping och sparande… 🥰

@Ny dag absolut, nu lägger jag pengarna på sparkontot men samtidigt känns det ju tråkigt 😂 jag vill nog egentligen vara lite mer tjej än jag är. Jag vill tycka det är roligt med smycken, kläder och sånt men man kan väl inte få allt här i livet 😁
Kanske får ihop en liten resa till slut istället 🤗

@lina! Du kanske behöver öva upp det jag kallar ”villhöver”? Jag har inga problem att göra av med mina ”sparade” (long gone) vinslantar men de går till sånt som gör mig glad! blommor, fina jugend-krukor till mina fönster/krukväxter, en matta jag länge längtat efter. Jag går nästan aldrig ut längre- alltså på krogen- så förutom hem och hushåll så har jag- till skillnad från livet med barn hemma- inte så mycket utgifter.
Jag vill verkligen inte uppmana till konsumtion. (Själv köper jag nästan bara begagnat) men jag vill uppmana till en Lina-dag och ett testa ordet villhöver. Kanske är det massage, en kurs, en resa- eller hjälp med städning? Kram 🤗

@Lina. 2.0 Jag är en som piffar till tillvaron med produkter, behandlingar och annat sådant, men vi är alla olika, gubevars ☺️ Det viktiga är vad du kan göra för dig själv för att du ska må bra. Kanske införskaffa något du nu lyckats spara till, eller unna dig något du länge längtat över men inte ansett sig ha råd till eller vara värd att köpa, eller spara pengarna, eller att inte alls koppla ihop med konsumtion eller ekonomi öht. Kanske promenader i härlig friskluft, njuta i soffan med te och favoritfilt, lyssna på en god podd, plöja en bra serie på Netflix, hänga här, vad som helst, eller inget alls. Kanske bara ta vara på dagen som den kommer och hitta din nya plats direkt här och nu i vardagen. Nu är tiden då du kan ge dig möjlighet att lyssna på dig själv och vad som får just dig att fortsätta med ett ben framåt i taget.

Ha en fin och stark dag 🌷

Tack för svar 💗. Jag ska prova på lite olika saker tror jag. Se vad jag faktiskt tycker om att göra. Försöka se det som spännande att lära mig vem jag är utan att vara mamma, fru, alkis, ja allt det andra som definierar mig.
Idag på denna lediga dag känns som en bra dag att starta 😁

Dag 46
Vaknade redan vid 3 inatt och kunde inte somna om. Det positiva är att jag är ledig idag och det inte gör så mycket om jag kanske tar en tupplur på sofflocket senare 😅

Idag tänkte jag försöka utmana mig själv lite istället för att göra samma saker som vanligt. Jag vet inte vad än men något annat än städa, ligga på soffan och laga dom där makaronerna och korven till middag ska det bli iaf 😂
Det är ganska fint väder ute så det kanske blir en kopp kaffe i skogen eller nåt. Jag får se helt enkelt.

Spammar med texter idag känns det som 🙈
Haft en toppendag. Städat altanen, rensat bort Säsongens blommor och gjort plats för ljungen som inhandlas imorgon.
Varit på långpromenad, lagat annan mat 😂 och ätit kanelbullar som barnen kom hem med.
Har tom rensat garderoben.
Så mycket energi har jag inte haft på länge.

Kommer på mig själv med att le utan anledning. Så bra har dagen varit. Kan det vara så att dippen börjat dra sig undan. Hoppas det och att jag frå njuta av detta mående ett tag till. Jag är så tacksam för de här ljusglimtarna och vill komma ihåg dom.

Dag 47? Har tappat räkningen.
Känns som jag börjar landa lite i nykterheten. Mår bättre än för några dagar sedan. Suget kan slå till nåt så enormt men jag har börjat skrika åt rösten att vara tyst 🤫.
Jag har tidigare haft en bakväg öppen att krypa genom ett par gånger i månaden, den är fortfarande lite öppen men glipan är mindre.
Jag har ju fortfarande inte bestämt mig för att stänga den helt men det är ett beslut jag inte behöver ta just här och nu. Däremot har jag slutat längta till dag 90. Jag har inte lika bråttom dit. Jag kanske förlänger det till 100 dagar istället, bara för att. Jag saknar inte det som följer med alkoholen. Känslorna, bråken och ångesten. Jag saknar inte den onyktra jag. Jag har börjat tycka om mig själv nykter trots att känslorna spretar åt alla håll och kanter. Fast nu kan jag ju ta på dom iaf istället för att dricka bort dom äkta och framkalla nåt jag inte är.

Ikväll somnar jag nykter och tillfreds. Det är en ljuvlig känsla 💕

@Lina. 2.0 Låter som en lite lugnare period för dig, skönt! Du landar allt mer och mer ju längre tiden som nykter går. Nä det som följer med alkoholen är faktiskt bara skit och elände, inget man vill uppleva mer. Vad bra att du inte har bråttom, varje dag som nykter är betydelsefull och processar tankar och känslor man har, både de spretiga och de mindre spretiga.

Sov gott och njut av att vara nykter och tillfreds❤️

@Lina. 2.0 Klokt att ryta åt suget. Tänk dig att du har stängt in suget i en trälåda i skallen. Utan näring i form av alkohol. Skriken från suget kommer att bli svagare och komma allt mer sällan efterhand. Där ligger suget i sin trälåda och tynar bort. Gott åt hen!

Kram 🐘

Idag hände en sak på jobbet. Min kollega ville visa uppskattning och kom med biobiljett och en flaska vin. Min favorit dessutom. Pulsen steg och jag visste inte vad jag skulle göra. Kunde inte förmå mig att säga att jag inte dricker just nu. Ville inte verka otacksam. Tog emot flaskan och biljetten/ presentkortet med ett leende på läpparna men med sån ångest inom mig. Lade ner det i väskan där det låg nästan hela arbetsdagen.
Mina tankar gick konstant till väskan. All tankeverksamhet gick till vinet. Började planera/ tänka på ett glas vin när jag kom hem. Skyndade mig hem när jag slutat, på automatik öppnade jag flaskan, hällde upp ett stort glas och satte mig i soffan. Lät glaset stå på bordet och rummet fylldes av doften av vin. Fy sjutton, ja har aldrig känt att vin luktar så förbaskat illa. Det vände sig i magen så jag var tvungen att gå och hälla ut det i slasken. Resten av flaskan följde med.

Tack och lov för att det luktade så illa. Tack och lov för att jag inte drack.
Nu kommer jag återigen somna nykter och vakna upp pigg och glad.

Läskigt att det går så automatiskt. Att jag programmerat min hjärna på det här sättet.
Nu kommer jag vara öppen med att jag har en alkoholpaus. Att jag mår bättre utan.

Nu någon timme senare sitter jag i soffan, tittar på skräckfilm och dricker te. Rofylld i själen och nöjd med mitt val att hälla ut allt i slasken.
Det här är så mycket bättre 🙏

@Lina. 2.0 Det var väldigt strongt av dig att hälla ut vinet, bra där! Och stort grattis till 50 dagar om ett par timmar. 🤗

P.s. Det är ett jäkla otyg att ge bort alkoholhaltiga drycker i present.😣 Jag slutade med detta direkt när jag blev nykter för snart 3 år sedan.

@Lina. 2.0 Shit, snacka om vin-flash. I kombo med ”tillfället gör tjuven”. Strongt gjort av dig att hälla ut vinet!

Precis som @Torn slutade jag ge bort alkohol i present när jag blev nykter. Och jag har tackat nej till alkohol i present också. ”Tack så jättemycket för tanken, men vinet kan du behålla för jag har slutat dricka alkohol.” Då går man rakryggad därifrån.

Så gör du nästa gång det sker! Det behöver inte upplevas alls oartig, utan bara ärligt. Ibland behöver man träna in vissa repliker, så de kommer automatiskt när man ställs i den sitsen.

Grattis till 50 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Lördagen klarar du lika galant.

Kram 🐘

@Lina. 2.0 Wow-känsla får jag när jag läser👍! Att idag:en fredag kväll hälla ut vinet (den för oss här numera oönskade gåvan) är så strongt gjort. 🥇 till dig! 🥰

@Lina. 2.0 Grattis till 7 veckor!🥳 snyggt jobbat! Hua! det var bra gjort av dig att ändå kunna reflektera och riskbedöma när automatiken slog på. Det visar på att det inte går helt på autopilot längre. Ju längre tid man är nykter desto längre ifrån autopilot läget kommer man. Då börjar man styra manuellt istället och hinner fundera på vilken växel, hur mycket broms och gas man ska ta till. Att man kör lugnt, stabilt och inte är en trafikfara😂.

Skit bra gjort! Ha en fin lördag och var stolt över dig själv❤️

@Torn
Ja det är ett otyg att ge bort alkohol. Men det är nog sånt bara vi som försöker sluta och de som aldrig börjat med alkohol som tänker på tyvärr. Det kändes hur som bra att slå ut det. Tack så mycket 🤗