Hej!
Jag har genomgått behandling i höstas, på distans, vilket gått bra. Jag hade stor nytta av det. Nu i uppföljningsfasen skulle jag lämna prover, vilket jag även gjorde i höstas. Båda gångerna jag skulle ge prover har det varit rörigt eftersom beroendecentrum i Stockholm skickar remiss till min husläkare. Det har båda gångerna tagit 1,5 månad innan kallelse från min vårdcentral väl har nått mig, vilket fått beroendecentrums läkare att bli irriterad. Jag bad därför att få avsluta kontakt med beroendecentrum och istället fortsätta uppföljningen med ev fortsatt behandling (samtal hos kurator bl a) hos husläkare eftersom det varit så rörigt och lättare att få samlad vård. Det resulterade i att läkaren på beroendecentrum skickade en orosanmälan till socialtjänsten i min kommun. Jag såg det av en händelse när jag tittade i deras journalföring på 1177.
Vad gör jag nu? Jag känner mig arg och orolig, givetvis.

Jag låg på straxt under 1 i värde i CDT i höstas när jag påbörjade programmet och väntar just på provsvar för nästa. Men har varit nykter helt och hållet 7 veckor som längst och nu ligger jag på ca 10 glas vin i veckan. Vissa veckor inget alls.

Hej, det går säkert att reda ut missförståndet som lett till orosanmälan. Angående vinet, i all välmening tycker jag att 10 glas per vecka låter lite farligt. Det är ju så lätt att halka tillbaks i gamla vanor. Sen jag slutade dricka har jag jobbat mycket med inställningen till alkohol. När jag inte längre är mentalt beroende ser jag hur mycket vin jag drack i onödan, som inte gjorde något bra för mig.

Det gäller att känna att man avstår för att man väljer det själv. I början kände jag att jag missade något när jag inte drack. Det tog tid, men nu känns det som en gåva. Jag är tacksam varje helg för att jag inte är bakis. Och jag unnar mig annat som är gott när jag vill njuta av livet, som goda ostar, choklad och alkoholfria drycker. Sånt som inte gör att jag får ångest och mår dåligt dagen efter..