Längtar efter att få ro....

Profile picture for user Varafrisk

Känner en stark längtan efter att få ro i min kropp och själ...att inte behöva fundera på om jag ska köpa alkohol eller inte...utan bara veta att jag ska inte köpa eller dricka alkohol!! Vill inte heller känna mig ensam...vill rikta tankar och känslor på mig själv...inte tänka på att andra firar tillsammans jul och nyår..utan faktiskt vara tacksam över att jag har en man, två barn och en svärdotter samt en jättego liten hund. Det är inte alla som har det...men ibland känner jag mig som om jag befinner mig i en bubbla...att jag ingår inte i den där gemenskapen som finns utanför de som firar tillsammans med andra..och de som kan hantera alkoholen...jag är inte alltid ensam i min bubbla för ibland släpper jag in min man i den...å ibland hela familjen. Men det är jobbigt att befinna sig i den där bubblan..för den triggar lätt till ångest och viljan till att dricka alkohol..men jag jobbar väldigt mycket på att ta mig ur bubblan för att känna..vad vill jag?? Å jag vill ju läsa, promenera, simma, gå till Friskis, lyssna på musik mm Jag vill inte att alkoholen ska förstöra mina intressen..å det är ju bara jag och ingen annan som kan styra detta. Jag klarar en eller kanske två dagar i rad men jag ska klara mer...men så kommer det en lördag..och en nyårsafton...som jag egentligen bör avstå från att dricka något ...men det är så svårt...det hade varit svårt om jag skulle varit på fest men det är även svårt när jag/vi är ensamma för då kommer ångesten....Jag köpte en hummer och en liten bit oxfilé igår till min man och mig som vi ska äta på nyårsafton...men vad kan man dricka för något gott till som inte är alkohol i? Frågan låter kanske ironisk men jag är seriös.

Kram till Er alla:)

Profile picture for user Miomi

Det där med att man känner sig ensam och instängd i en bubbla...tror att det är hemligheten att man dricker som avskärmar en från andra.
Jag har varit nykter i 14 månader. Kommer att fira nyår med familjen - ingen fest. Just nyår är ju så förknippat med "bubbel och skålande".
Jag har hittat någon alkoholfri öl som är god. Alkoholfritt vin gillar jag inte men smaken är ju olika. :-)
Fråga på Systembolaget - de kan säkert hjälpa dig välja något alkoholfritt vin.

Profile picture for user Varafrisk

Tack för ditt svar Miomi!

När jag läser ditt svar så tänker jag att det kanske två bubblor för mig el en enda men att den förändrar sig lite....Om jag inte drack alkohol så är verkligheten den att jag har en egen familj som jag beskrev ovan men utöver den när det gäller släkt som jag har kontakt med är det väldigt skralt...och har överhuvudtaget inget stort nätverk...och det går i perioder när jag tycker att det inte spelar någon roll eller att det spelar roll och när det gäller de stora högtiderna har de vänner som vi har traditioner med andra gäng. Så det blir liksom att jag befinner mig i min egna bubbla....men hade jag inte haft mitt alkoholberoende och en självkänsla som jag brottas med så hade jag kanske sett andra möjligheter...men nu när jag känner mig ensam så är det lätt att dämpa den känslan med alkohol...å det gör ju saker och ting inte bättre. Så jag jobbar på att stå ut i ensamhetskänslan/ångestkänslan...att övervinna den så att jag inte ska dricka alkohol...än så länge har alkoholen vunnit men jag kommer inte att ge mig...Det är ju även väldigt dyrt med alkohol....jag har ju lagt så mycket pengar på alkohol som jag skulle kunnat rest för eller sparat eftersom min pension kommer att bli skral....det är ju inte klokt vad mycket pengar jag har lagt på alkoholen utan att tveka en sekund...

När det gäller dryck så ja....bubbel är så förknippat med nyår...När jag funderar på annan dryck till maten till nyår så tänker jag nog inte alkoholfritt vin el öl möjligtvis bubbel för att skåla i. När jag dricker alkoholfritt vin el öl och i och för sig även bubbel så nu för tiden är det ju så mycket själva alkoholen som jag är ute efter...därför tänker jag att man kanske kan dricka någon must el mineralvatten av ngt slag. De flesta drycker utan alkohol förutom vatten blir ju ofta väldigt söta...ska se om jag hittar någon must el liknande.