Alkoholen har tagit för mycket plats i mitt liv, dricker gärna ensam för att stilla stress, för att koppla av och för att unna mig. Har alltid sett det som skamfullt men ändå har drickandet ökat. Skulle aldrig kunna köpa bag in box för att det skulle ta slut fort men jag har under de senaste månaderna köpt minst 3 flaskor vin i veckan och varje dag efter jobbet kickar suget in. Min man dricker knappt alls längre så jag vill ta tillfället att hänga på det och minska betydelsen av alkohol i mitt liv. Optimalt skulle vara att sluta helt men det känns komplicerat. Har lovat mig själv inledningsvis att under en månad dricka max 2 glas max 2 dagar i veckan. Kan tro att den prövningen är svårare. Det är lättare att inte dricka alls än att nöja sig med 1-2 glas när jag väl dricker. Började i lördags och än så länge har det gått fint. Skönt att inte vakna bakis, att få mer djupsömn, att få mer tid över och att inte känna skam. Jag känner mig stolt

Skulle inte säga att det har med karaktär att göra. Detta beroende är en sjukdom och belöningssystemet är kidnappat av alkoholen.

För mig hade det med själva beslutet att göra att jag kunde sluta. Skrev i min tråd att jag omyndigförklarade mig själv.
Mitt förnuft fick ta över och på den vägen är det fortfarande.

Läs på om du inte gjort det redan. Skriv beroende och hjärnan på Youtube så får du fram en 28min lång video som var och är guldinfo.

Kram?

Välkommen! ❤
Vad bra att du satt målet max 2 glas max 2 dagar i veckan! Jag blir inspirerad att själv sätta upp ett sånt, liknande, mål! Jag har fått rådet att göra det förut av nån administratör här på forumet, men jag kunde inte ta in det då riktigt.. Det måste vara någorlunda lugnt och tryggt både inom en och utanför en, för att det ska vara möjligt att minnas och hålla fast vid vad man bestämt! Är allt bara kaos så är det svårt..!
Ska vi försöka oss på det nu samtidigt kanske? ? Peppa och följa varann här i tråden?

Tack för ditt svar. Det var slarvigt av mig att skriva karaktär även om det känns så, vet att det är en sjukdom men vill kanske inte ta till mig att jag har ett beroende, förnekelse heter det va :-) ska titta på filmen och läsa din tråd. Tack för tips och bra jobbat!

Jag håller helt med om att det måste vara lugnt runt omkring, det blir helt klart lättare då iallafall. Just nu har jag en period där det inte finns så mycket måsten och det är mycket lugnare på jobbet än vad det varit på tre år. Bra tillfälle att ta hand om sig själv och skapa nya vanor.
Lycka till, vi följs åt på vägen

Så skönt att en vecka har gått och att jag klarat löftet till mig själv??

I onsdags drack jag ett glas och ville förstås ha mer men suget var inte jättestarkt.

I fredags kändes det först jobbigt att inte få dricka men sedan rätt skönt faktiskt.

Igår hade vi vänner på middag och öppnade en fin flaska vin som vi delade på fyra. Antar att det räknas som två enheter. Jag njöt av vinet långsamt under hela kvällen, det var gott men jag kunde nog känna att jag hade kunnat ersätta det med något annat gott, typ ost eller juice.

Jag ska inte skynda fram, behöver inte vara superduktig nu. Första veckan summerar jag till 3 av 4 glas utan större besvär. Nästa vecka kan bli svårare. En dag i taget...

Bra att du lyckas hålla dig till två glas vin när du dricker - drack de andra mer eller lika lite som du under middagen? Vet dina vänner och andra om ditt beslut? Jag håller tummarna för att du klarar detta, och du verkar ju bestämd och stark så oddsen är bra. Enklare också när din man inte dricker så mycket mer än så.
Ha en fin dag!

Tack, det känns skönt att få beröm ?. De andra öppnade en flaska till och tog någon öl, det gjorde mig inte sugen. De vet inte om mitt beslut, just nu vill jag inte göra en sak av det. Jag känner mig bestämd, just nu, just idag

Idag har jag varit sugen på alkohol efter en rörig dag på jobbet, inte så att jag skulle dricka något idag men känner att det kommer bli svårt i veckan. Tänka en dag i taget ska man ju, imorgon kommer jag kanske känna annorlunda och därför är det meningslöst att grubbla på framtiden. Försöker läsa på lite om hur kroppen påverkas av alkohol tex hormoner, sömn och immunförsvar, det motiverar att hålla fast vid mitt löfte.

Känner mig irriterad idag och tycker att allt är rätt trist. Har mycket omkring mig och ganska stor press. Kanske beror det på det eller så är det brist på alkohol

I början är det väldigt mycket upp och ner. Alla känslor blir mer intensiva också, och mer genuina. Både glädje, ilska och ledsenhet. Liten chockupplevelse för mig.

Men kom ihåg - efter grisdagar kommer alltid gulddagar!

Kram ?

Idag känner jag mig starkare och gladare. Har jobbat till sent men jobbat bort det mesta så att jag får helgen fri.

Har masat mig upp ut sängen tidigare denna vecka så att jag har kunnat vara på jobbet vid sju. Har en träningsklocka som mäter sömnen, min djupsömn har ökat med en timme per natt. Det är stor skillnad. Upplever också att jag blir sömnigare på kvällen så jag lägger mig i tid (inte ikväll dock). Inte en droppe alkohol sedan i lördags, det känns bra.

Och skönt att redan märka positiva effekter! Våra kroppar är rätt tydliga med vad som är bra för dem om vi bara lyssnar på dem...

Så är det @kennie, om man bara lyssnar på kroppen så vet man vad som är rätt. Läste dina trådar. Det står mycket tänkvärt och bra jobbat att du kunnat låta bli alkoholen så länge, grattis. Du skrev om att En positiv effekt av att inte dricka att det inte ha något att dölja. Det skulle jag tycka var skönt.

Igår drack jag mina två glas vin. Jag tänkte först köpa en halvflaska för att inte frestas att dricka mer än jag bestämt för att det finns vin kvar i flaskan. Men just den måste jag lära mig att hantera, att man kan lämna kvar vin i flaskan. Det räckte gott med två glas denna gång ??

Klarar man att hålla sig till två glas vin nån kväll i veckan så har man ju heller inget man behöver dölja. En del verkar få det att funka, andra behöver vara helnyktra. Min idé var från början att jag skulle dricka måttligt efter mina tre nyktra månader, men under resans gång förändrades mitt tänk kring det och nu känner jag bara inte för att dricka. Och om jag nån gång blir sugen på ett glas (sällan numera) så är viljan att vakna utan att vara bakis ändå mycket starkare. Lycka till på din väg!

Idag känns det skönt att inte behöva dricka, visst jag är sugen men tycker också att det skönt att lägga tiden på annat, för mer tid har det blivit. Har läst mycket bok den senaste veckan, vilat och sovit. Nästa vecka, eller slutet på denna, ska jag ta tag i träningen igen. Har inte rört på mig ordentligt på två veckor

Jag satte ett mål för mig själv att dricka max två glas max två gånger i veckan. Första veckan fick utmärkt för jag drack knappt alls. Andra veckan gick också (ganska) bra tills jag läste här på AH att en flaska motsvarar 7 glas, jag trodde att det gick fem glas på en flaska??? jag drack en hel flaska under vecka 2 för att jag tyckte att det var onödigt att spara ett glas (heldumt, jag vet). Funderade i söndags på hur efterföljande vecka skulle bli, vilka regler som gällde och kom fram till att jag ville följa AHs. Det funkade tills på onsdagen, då kunde jag inte stå emot längre. Jag tog ett litet glas men sedan ville jag ha mer. Slutade med en halv flaska igen. På fredagen hade jag samma sug, drack upp resten av flaskan och tänkte att nu är det kört. Trodde aldrig att jag skulle fixa helgen men det gick fint. Sammantaget har jag hållit mig till max två dagar men med några glas för mycket. Jag har inte lyckats hålla mitt mål men Druckit bra mycket mindre än om jag inte försökt.

Gud så jobbigt sug jag haft idag. Hade kunnat göra vad som helst för ett glas vin eller tre, hade jag haft en öppen flaska hade jag druckit. Jag stod emot ?? På fredag ska jag på ett event och vill spara mig till dess.