Ja, jag vet inte ens var jag ska börja. Jag tvivlar på mig själv, att jag kan göra mig fri från alko. Jag vet inte ens längre om jag vill. Det är ju så skönt och enkelt att fly in i sin bubbla, fly bort från alla problem och all ångest. Sedan kommer ångesten igen som ett brev på posten. Det är för mycket tufft i livet just nu. Åldrande föräldrar, pandemi, oenighet med syskon, tufft på jobbet osv osv. Jag är bara så less på att vakna med all ångest och alla funderingar över vad man egentligen sa och/eller gjorde. Less att skämmas och vara trött och sliten. Less på att inte orka eller vilja socialisera nykter. Jag är så less och ångestfylld. Önskar alla fina här inne en bra dag!

Du låter uppgiven och jag förstår dig. Men det måste gå! Att du skrivit här tyder ju på att du vill! Jag är verkligen ingen "good girl" som lyckats vara nykter. Men att ha ångest jämt funkar ju inte. Att undra vad man sagt osv.
Förstår till fullo önskan vara i sin bubbla, slippa känna...
Jag personligen har bestämt mig att det snart får vara slut, har ett datum. Bearbetar mig själv varje dag med detta datum.

Jag har inte lyckats sluta men jag tror att idag är min första dag i mitt nya liv. Jag har sagt det förr, som många andra före mig, men det måste gå någon gång. Andra har ju lyckats. Jag vill bara vara nykter nu, min kropp mår inte bra och inte psyket heller. Har ingen livslust alls just nu. Egna problem med A, sjuk förälder, tufft på jobbet osv osv och jag vill bara sluta dricka, börja träna igen och må bra. Hur lyckas alla som klarar det?

Kaffetanten88

Jag har som du försökt många gånger och misslyckats många gånger. Skammen att misslyckas är så hemsk. Och ångesten man känner är fruktansvärd. Nu har jag varit nykter i 8 dagar.

Den här gången är det anorlunda. Efter en panikattack förra helgen och på det en orosanmälan så har jag definitivt nått botten. Den här gången är klar på riktigt klar. Aldrig mer berusningsmedel.

Jag har sökt hjälp av vården den här gången. Kanske det kan vara något för dig? Be om hjälp?

Just livslusten blev för mig så mycket starkare när jag slutade dricka. Glädje över enkla saker i vardagen, lugn i kroppen, mindre deppig. För mig var receptet på det: ingen alkohol, promenader varje dag, hyfsat bra mat. Det ger mig balans, jag tror att du kommer känna detsamma!