Hej,
Rehacer betyder göra om.
Jag tänker gör om - gör rätt.. jag tänker det ofta. Varje morgon när jag vaknar med skuldkänslor så tänker jag ”gör om - gör rätt” kvinna!! Vad är det som är så svårt med det ? Gör man bara rätt så mår man bättre. Men ju längre ut på dagen det blir så tänker jag att jag gör rätt imorgon.. och så går dagarna.
Jag skiljde mig för 4 år sen efter ett långt äktenskap. Sen jag blev singel så har mina krav på mig själv sänkts. Jag började dricka mer. Unnade mig ett glas vin mitt i veckan och sen blev det fler glas och ännu oftare.
Numera dricker jag varje dag, ungefär 1 flaska vin/kväll. Jag sköter mitt jobb, jag är ordentlig, jag har vänner, underbara barn och utifrån sett så tror jag inte en kotte misstänker eller ser. Jag dricker i min ensamhet.
Jag har den senaste tiden börjat inse att detta liv inte fungerar i längden. Jag vill inte ha det så här även om jag älskar känslan ett par glas vin ger mig. Präktigheten och kraven försvinner och jag älskar det.
Att möta mina känslor och börja reda ut varför jag vill fly från dom gör mig livrädd. Är rädd för att jag inte ska vara den där glada tjejen utan att jag kommer grubbla ihjäl mig som nykter. Vill inte tänka, vill inte hantera mig själv. Låter kanske konstigt, men är rädd för vem jag är. Är jag ett kul sällskap för mig själv om jag är nykter?
Ja, ni hör ju. Ett virrvarr.
Men nu har jag tagit tag i det. Imorgon startar jag det nya.
Kram

Bra beslut! Det är läskigt att bryta med alkoholen i början. Det mentala beroendet märktes för mig genom att jag kände mig ängslig och oskyddad i början, men det gick över. Du kanske har en del att ta tag i som du undvikit med hjälp av alkoholen, men det reder du ut vartefter. Läs på mycket om alkohol och var aktiv här är mitt tips. Att läsa andras trådar har gett mig mycket!

Tack @Kennie ! Vad glad jag blir att någon läser. 🧡
Är just rädd för den mentala aspekten, även om jag anser mig vara en stark person som klarar mycket. Vill klara det här med.
Tack för uppmuntran, jag startar imorgon.

Känner igen mig mycket. Mitt drickande eskalerade också efter separation för ett par år sedan. Jag har också ett fungerande ”normalt” liv i övrigt. Med det eskalerande drickandet kom senare ångest och sömnstörningar. Jag har senaste året lyckats bryta BiB-tullandet på vardagar. Men har mycket sug och i fredags spårade jag ur och blev alldeles för full med minnesluckor som konsekvens. Jag måste ha en längre vit period känner jag. Alkoholen gör mig inget gott.

@Futurista 🧡
Ska vi kämpa ihop, jag behöver nån som checkar upp på mig eftersom ingen i min närhet vet om att jag dricker så mycket. Vi kanske hade mått bra av det båda två?!

@Rehacer Yes, då checkar vi upp på varandra imorrn 🙂. Har du nån plan för din kritiska tid under dagen imorrn? Jag har ju jobbat bort vardagsdrickandet, fredagen kommer bli en utmaning för mig. Mest kritiskt tycker jag kl 16-19 är.

Kram 🤗

@Futurista Har ingen plan.. kanske dumt. Men vet att när jag kommer hem från jobbet till ensamheten så vill jag bara ta ett glas vin. Kl 16:30 - 19 är min jobbiga tid..
Funderar på att ta en extra lång promenad med hunden och sen kanske våldgästa en vän. Eller har du något bra tips?
Sov gott!

@Rehacer Tyckte planen om en lång promenad lät toppen! Jag brukar unna mig take away mina nyktra helger då matlagningen är en trigger. Så det kan du unna dig efter promenaden om du frågar mig. Då har du ju en plan. Ha en fin dag! 🤗 hörs ikväll.

Hej,
Migrändag idag så min första dag är inget vidare. Sängliggande och ynklig.
Men vet att jag kommer vara nykter, alltid något.
De sista året har nästan enbart de dagar när jag haft migrän varit nyktra, de övriga har jag inte kunnat avstå alkohol. :(

Hej,
Hoppas migränen lättar.. Och sen klarar du att vara nykter ändå! Ha tålamod och tänk på att du är nykter för att du vill det, allt annat är beroendet som talar. Vi behöver inte alkohol för att må bra. Lika lite som vi behöver till exempel cigaretter. Kämpa, jag tror på dig!

Tack @Kennie och tack @Futurista att ni hör av er! Är glad för det!
Ny dag imorgon och förhoppningsvis en piggare dag utan huvudvärk.
Yngsta dottern kommer hem ett dygn, det brukar alltid vara så mysigt! Hon är van att se mig dricka vin till maten även mitt i veckan, men i morgon blir det inget sånt!
Imorgon kör jag dag 2!
Kram på er 🧡

@Rehacer Jag förstår precis! Med en lite annan twist. Jag går en dag utan alkohol och känner att mitt liv blev tråkigt helt plötsligt! Går runt och hittar ingen glädje. MEN det är i princip samma. Tomhet egentligen tror jag. Och jag hör hur alls andra hittar glädje etc efter att ha slutat. Men det verkar ta ett tag och jag har inte styrkan att hänga i och hålla ut riktigt. En dag i taget. Ett steg i taget. Häng i och håll ut!

Hej @Så_svag
Så går mina tankar också, vad har jag för annat som är kul om jag inte kan få dricka mitt vin? Men som det är nu så är det inte så kul bortsett från den känslan jag får direkt efter att jag hetsdruckit två glas vin. Då är jag glad! Men efter det är det inte så kul..
Kan man få den känslan av något annat? Kanske måste skaffa mig en karl. 😁 Eller en hobby. Eller börja träna på allvar igen.
Vi måste hitta nåt att ersätta det med, spriten alltså. Tips mottages gärna.

Hoppas huvudvärken är borta idag och att du har en mysig kväll med dottern.

Jag tror också att man måste ersätta vindrickande med annat för att inte bara känna sig tom och att livet är trist och grått. För mig funkar träning bra, gärna hård träning! Jag har lyckats sluta med vardagsdrickandet genom att istället träna mer. Men det kan nog funka med vadsomhelst; träning, odling, dans, kör, teater, litteratur, bergsklättring. Säkert karlar också 😉

Tack @Futurista, har haft en mysig kväll! Först långpromenad tillsammans med dottern och hunden. Sen mat och film.
Har inte haft något sug idag heller, men vet sen innan att de första dagarna brukar gå på ren vilja och rätt smärtfritt. Det blir säkert värre om några dagar.. men en dag i taget.
Hoppas din kväll oxå var fin!

Dag 3, även denna nykter. Jobbig dag på jobbet och då kommer vinsuget lättare. Men hade bestämt redan innan för att stå emot.
Gick en långpromenad i bitvis regn, busade med hunden länge när vi kom hem. Lugn kväll i ensamheten. ❤️
Tröttare än vanligt så det blir en tidig kväll.
Godnatt!

@Rehacer Skönt med långpromenad, motion och träning hjälper verkligen mot sug upplever jag. Fortsätt med det. Man blir väldigt trött när man slutar dricka vin i tid och otid. Jätte jättetrött. Bara och vila och härda ut. Ha en fin dag! Kram

Jobbat hemifrån idag.
Tidigare när jag har gjort det så har jag tagit första glaset direkt kl 16 när jag stängt datorn. Jag tänkte på det där vinglaset flera ggr under dagen och liksom stålsatte mig för suget.
Åkte hemifrån direkt när jag jobbat klart och kom tillbaka hem igen efter den kritiska tiden mellan 17-19. Så jag flydde känslan lite, känns som det måste vara okej att fly - om det får mig att vara nykter.
Kvällen har varit lugn. Jag köpte ett gott te när jag var iväg. Jag har inte druckit te på flera år (undrar varför, hahaha), men det var såå gott att ta en kopp ikväll. Mysigt att sitta i soffan med hunden brevid mig och dricka varmt te! Blir fler ggr! ❤️
Dag nr 4 ✔️🤍

Jag klarade fredagen utan ett enda sug faktiskt. Det kan jag nog tacka min huvudvärk för..
Har haft ont i huvudet hela den här veckan, är det vanligt att få det efter att man druckit varje dag under en lång tid? Jag känner mig som om jag håller på att bli sjuk, men blir det inte. Är bara helt seg och har huvudvärk. Jobbigt.
Men nu 5 dagar nykter, idag är dag nr 6 & den ska vara nykter den med!!