Mina bästa år är nu!

Mina bästa år är nu och jag behöver er hjälp! Jag har haft en hög alkoholkonsumtion för länge och snart är det dax för den årliga besiktningen av kroppen, där massa prover tas. Fick en tid nästa vecka men inser att jag behöver minst en månad på mig för att inte proverna ska visa allt för dåliga resultat, så jag bokade om och behöver nu verkligen ett uppehåll! Förra året visade det på brist på B12 och Folsyra. Inga leverprover togs då men kommer tas nu. Läkaren antydde att det ser ut så "för de allra flesta efter semestern då vi dricker mer, det gör det för mig också". Jag tänkte annat och hade behövt få en rak fråga. Tror jag.

Läst mycket här hos er övriga och ni är riktiga inspiratörer. Vetat att dagen kommer då jag kommer att pausa mitt drickande men inte när. Nu är dagen här och målet är i första steget att vara nykter till nästa läkarundersökning om cirka en månad. Börjar så och tar sedan nästa beslut och steg.

Tack för att ni finns!

Profile picture for user Kungslilja

Hoppas att du når ditt mål och kanske till och med gör det till ett delmål =) Oavsett vad önskar jag dig framgång och ser fram emot, vi ligger ju princip i startgroparna både du och jag, att vi får chans att samla fler dagar.

Profile picture for user Minabästaår

Har inte pausat helt, som ju var mitt mål, samtidigt som jag dragit ner. Märkte att min träning gick så mycket bättre igår, jag var stark och orkade mer. Tack vare neddragning? Det var en härlig känsla jag ska bevara och bygga vidare på. Det blev fredagsvin till middagen igår. Jag har ännu inte fått någon ny tid för läkarundersökningen och behöver ha ett tydligare mål och "stoppdatum" att förhålla mig till. Önskar er alla en skön lördag.

Profile picture for user Minabästaår

Oj vad fort tiden går, snart två månader sedan jag skrev senast. Lämnat prover, varit orolig för mitt tilltagande flås trots träning. Postcovid? Dålig kondition? Idag kom provsvaret- B12 brist bland annat. Var väntat och ger sorgligt nog svar på alla mina symptom. Någon som kan dela med sig av erfarenheten att få normala värden igen på egen hand? Ingen alkohol förstås, det har landat i mig!!! Partner som smygdricker dagligen och undrar hur jag ska stå ut med att umgås utan att själv vara påverkad....blir fokus på mat och TV-serie som kan intressera. Allt för att slippa höra det halvsluddriga pratet.

Profile picture for user Minabästaår

Var verkligen det här jag behövde för att sätta stopp. All sug försvann omgående och fokus på att återta kontroll över hälsan igen. Såklart viss oro samtidigt som jag vet att jag behövde få detta till mig. På den årliga kontrollen för två år sedan frågade jag särskilt om det var nåt provsvar som stack ut, men fick till svar att allt såg bra ut. Är som att jag har väntat på att bli påkommen för att själv kunna sätta stopp. Innan dess tror jag att jag tänkte; "aha, syns inget på provsvaren är det ju inte så farligt..."