Hej! Jag har andra trådar men nu startar jag en ny! :-) Jag letar efter andra som har samma problem som mig. Jag dricker hemma själv. Jo, visst dricker jag ute också ibland, men det är inte där det stora problemet är. Det känns så fruktansvärt ovärt att vakna upp och vara bakis för att man har suttit hemma själv och druckit vin, själv. Men... jag tycker det är så trevligt, det är bara det att det blir alldeles för många glas. Men idag har jag bestämt mig för att inte dricka. Det är ett bra beslut!!

Andreas

Jag gör likadant, dricker hemma själv oftast, med musik och facebook eller annat forum. Jag föredrar o dricka med folk dock, men känner ingen i denna stan längre. Har också bestämt mig för o inte dricka idag, blev 5 starköl igår, vilket var vad jag planerat. Hade en halv flaska vodka kvar men rörde inte den, så varken succé eller ett jätte misslyckande.

träningstanten52

Varje helg i flera års tid och ett oräkneligt antal semestrar och sen blev det onsdag på puben och ett glas redan på torsdagen för att det var trevligt.........jo ibland men det var åtskilliga gånger som jag vaknade dagen därpå och inte kom ihåg vad som hänt!
Och nu har jag bestämt mig för att inte sitta och dricka ensam vare sig det är hemma eller på puben, det är totalt förbjudet för mig. Vin ska njutas i trevligt sällskap och med ansvar. Det får inte bli ett vanedrickande för mig som handlar om att jag nyttjar vin för att döva ångest, för att jag är uttråkad, för att jag känner mig ensam, för att jag mår dåligt osv
Och tänk så skönt när du är nykter hela kvällen och vaknar utan baksmälla och ångest dagen därpå!
Sätt en nolla i loggan i morgon bitti! Det ska jag göra.
Ha en trevlig kväll du kommer att lyckas!

anonym11208

Tänkte faktiskt på att jag ska göra en markering i kalendern varenda nyktra dag. Detsamma till dig!

anonym11208

Idag känns det bra, jag ska inte dricka idag heller, nu måste jag rensa kroppen, vara snäll mot mig själv. Så skönt det känns att jag inte drack igår. Idag blir det lite pysslande här hemma

alright80

Att dricka hemma har blivit helt normaliserat för mig från att vara otänkbart för ca 10 år sedan. Då var det endast alkoholister som drack hemma ensam tänkte jag. Sedan upptäckte jag det trevliga med att grunda med ett par öl innan man gör sig ordning för att gå på fest, en liten mysig stund för sig själv. Sedan upptäckte jag att jag lika gärna kan dra igång redan efter lunch, är ju ingen som vet vad jag gör och all underhållning hemma framför datorn blir roligare när man är småfull. Att jag sedan blev det fullaste drägget på festen då jag började 8 timmar tidigare än alla andra får man ta.

Sedan upptäckte jag att om jag vaknar full en söndagsmorgon och solen skiner är det bara att ta sig ett glas vin, sedan kommer den dagen förvandlas till en rolig upplevelse i stället för baksmälla och ångest. Måndagen sjukanmäld så klart.

Jag har ingen koll alls när jag väl dricker men kan kontrollera hur ofta jag dricker. Brukar hålla mig nykter i 2-4 veckor innan suget åter bli för starkt och jag ska "belöna" mig för att jag varit nykter och duktig så länge.

Avskyr alkoholen och allt den förstör för mig men älskar hur den får mig att må när jag är ensam och smådeppig.

Andreas

Känner igen det där med "nu har jag varit så duktig o nykter länge så nu kan ja belöna mig med lite a". För mig brukar ja dock dricka på fredagen, sen håller ja mig nykter till tisdag eller onsdag och då brister det igen för ja tänker "nu har ja varit nykter i flera dagar". Har nu iallafall inte druckit sen i fredags.

anonym11208

i sitt ensamdrickande, jag har dock varit nykter sedan i fredags, inget vin här hemma, måste styra upp mig och jag tror att det många gånger handlar om dåliga vanor, jag är så van att ta det där glaset eller tre, fyra på kvällen.

jas75

Har oxå druckit i min ensamhet. Det ingen vet mår ingen dåligt av.... Trodde jag ja!! Det märks har jag fått veta. Jag är inne på dag 7 utan a. Å fler ska det bli. Aldrig dricka ensam Aldrig dricka när jag är ledsen Aldrig dricka när jag har ångest. Jag ska vara vit en låång tid framöver, det är min målsättning. Bra kämpat å kram på dig :)

Anni

Precis så gör jag med. Dricker ensam hemma, en flaska vin på en kväll. Och vaknar med ångest dagen efter.
Jag bestämmer mig också. Inget idag. Inget alls! det ska gå!

mattiasheja

Känner helt igen mig. Jag dricker när jag på kvällen är klar med alla saker jag måste/vill/bör göra. Hamnar ensam i tv-soffan och då åker ölen fram. Sveper tre direkt så jag blir bedövad.
Där och då har jag ingen motståndskraft. Hade jag inte varit ensam hade det förhoppningsvis varit annorlunda.

krossad1987

Jag har detta året varit igenom en hemsk blodförgiftning. Seperera från min sambo efter 9år. Han misshandla mig kraftigt psykiskt och droppen var när han ströp mig framför vår 2 åriga son. Är nu ensamstående mamma. Allt har bara varit så tufft. Sista tiden dricker jag mycket och det har blivit en vana.! Jag blir bara ledsen när jag dricker och har svårt att låta bli det. Känner mig så ensam.

S-Vera

Jag är mitt i detta.. Jag vill sluta.. men vill samtidigt inte.. Att ta ett glas vin (eller fler) är för mig att umgås med en kompis när jag kommer hem från jobbet... Har tappat bort alla mina vänner, pga. att jag är ensamstående heltidsmamma.. Finns ingen tid över till umgänge eller till sig själv.. Detta är en kompis i min ensamhet. En kompis som får mig att må bra för stunden.. Fast jag inte mådde så bra i morse :( För att jag ska få vara en stund för mig själv.. i min lilla värld..
FAK...

Allterbra

Druckit hemma alldeles själv i ett år typ, mer eller mindre.
Kollar på tv-serier, sport, surfar och lyssnar på musik. Har gillat det väldigt mycket, men kroppen fick nog så nu är jag inne på dag nr sex som nykter ?
Även jag har tagit avstånd från alla vänner, mitt ex och familj. I fredags berättade jag för familj, ex och några vänner varför det blivit som det blivit. Alla har varit grymma och hjälpsamma och snälla!

Sofia

Varmt välkommen till Alkoholhjälpen, S-Vera. Du beskriver på ett ärligt och modigt sätt dina motstridiga känslor inför alkoholen. Du är ensamstående mamma med barnen på heltid, vilket har gjort att du har tappat bort dina vänner och här har alkoholen gjort entré som en kompis i ensamheten, en som får dig att må bra för stunden. Det är ju den där direkta belöningen, avslappningen, som gör alkoholen så lockande. En stunds vila och egen tid för dig mitt i ett hektiskt liv med små barn där du kanske skulle behöva en annan typ av paus eller energitillskott, men har svårt att få till det rent praktiskt. Finns det andra sätt för dig att varva ner? Andra saker du kan göra som skulle kunna ge samma känsla av att du gör något gott för dig själv, som inte innebär att du mår dåligt dagen efter?
Starta gärna en egen tråd och beskriv hur det är för dig, hur du mår och vad du önskar att framtiden ska innehålla för dig. Det finns mycket värme, omtanke och stöttning här i forumet. Det kan vara en god motvikt till när man känner sig ensam med sina problem.

Allterbra: stort grattis till din 6:e nyktra dag! Vad modigt av dig att berätta ärligt för din familj och nära vänner om vad du går igenom och fint att höra att det har mottagits med värme!

Allt gott till er,
Sofia, alkoholhjälpen & anhörigstödet

Skalmans_nubbe

Jag känner igen mig i alla svar i denna tråd. Jag dricker också i min ensamhet. Det kan för min del gå 1-2 veckor innan jag tar till flaskan igen efter att jag druckit mig full i min ensamhet. Jag brukar sätta på musik och laga mat. Ibland gör jag mig fin, sminkar mig och tar nån selfie och lägger upp på Instagram. Till slut blir jag alltid full och får minnesluckor. Det har hänt att jag besöker kvarterskrogen om jag blir sugen på mer vin än vad jag har hemma för tillfället. Men jag vill verkligen sluta, hitta andra sätt att må bra på utan alkoholen.