Avstängd från jobb

Profile picture for user AK

Min man blev idag avstängd från jobbet pga. att han kommit onykter. Vad händer nu? Kanske kan de här vara botten som gör att han tar tag i sitt beroende. Jag är på väg ifrån honom och han kommer behövs stöd men jag orkar inte.

Profile picture for user Rosette

Hej AK, det låter som det verkligen händer saker nu i både din mans och ditt liv på olika sätt. En förhoppning är ju såklart att det kan leda till en vändning. För vissa blir det just så, men svårt att veta det är ju olika för olika personer.

Oavsett hur det blir behöver du fortsätta ta de steg du behöver för att orka och ta hand om dig själv. Hjälp och stöd finns för honom om han vill ha det på flera sätt, vilket han säkert innerst inne vet om.

Vad behöver du just nu för att ta hand om dig, få ork och stöd att ta dig vidare i ditt liv?

Din man kan som du skriva här, ringa Alkohollinjen 020-84 44 48, om det skulle kunna vara ett sätt att "lämna över" ett tips till honom med lite kanske lägre tröskel. En gissning är förstås att du redan gjort det fler än en gång på olika sätt. Du som anhörig är också mer än välkommen att ringa om du skulle känna att det vore skönt att prata med någon muntligen.

Fortsätt gärna berätta här också, hur det går för dig och du kan också skriva till oss under fliken frågor om du skulle vilja.

Vänliga hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user AK

Tack för svar! Chefen har haft samtal med honom och dom har bokat in tid för samtal med en terapeut. Han känns mer motiverad än förut, men de är ingen garanti för att de ska funka. Men en stor lättnad var de nog att de kom ut, att de inte är en stor hemlighet han bär runt på, både alkoholen och hur dåligt han mår psykiskt.
Jag har också haft samtal med hans chef eftersom han ringde för att kolla så att de inte va nån fara att han skadade sig själv eller nåt. Känns bra ändå för jag vill han ju så väl fast jag ändå inte kommer stanna i förhållandet. Men jag tar de lugnt och försöker stötta honom i de här steget.
Tänkt ringa men inte vågat riktigt, men skönt att veta att de finns nån att prata med som förstår sjukdomen riktigt. 💕