Mitt drickande

Profile picture for user @Valpen3

Hej.
Har under några år förstört mitt liv med alkohol, totalt.
Dessa år får jag inte tbk men tänker sätta stopp för det nu, om jag nu kan det?.
Har supit bort förhållande efter förhållande o barn o barnbarn o körkortet. Det har väll inte vart med meningen men där skyller jag på mig själv om hur jävla dum man kan vara.
När körkortet togs pga för höga peth värden då tappade jag totalt mitt självförtroende.
Har sökt om att få tbk det men misslyckades igen pga höga värden, fick svaret idag av min läkare via 1177.
Det är exakt så här jag har varit om allt, "de ordnar sig " men i själva verket gör det inte det. Det är exakt samma sak med barn o barnbarn, vilka jag saknar som mest. Jag är rastlös,irriterad o arg över mitt liv just nu, lever ensam o jag förstår varför!
Det är väll antagligen därför jag hittade denna sidan o det tackar jag för. Är det någon som vet o kan tipsa mig om hur jag kan ansöka om en ny förlängning hos transportverket. För idag är första dagen som jag ej ska dricka någon alkohol o tänker göra det tills allt har kommit tbk.
Vill ha tbk mitt gamla liv igen...
Tack🌻

Profile picture for user Kennie

Hej, så bra att du vill förändra. Att viljan finns är bästa förutsättningen. Och att alltid minnas att man är nykter för sin egen skull, för att ens liv är bättre så. För många är det en stor hjälp med tex Antabus eller att gå på AA- möten. Och för vissa är det här forumet den bästa hjälpen. Att läsa andras trådar kan ge bra tips och inspiration. Önskar dig en skön nykter helg!

Profile picture for user @Valpen3

@Kennie
Exakt som du beskriver det, jag gillar inte att utsätta mig för att bekräfta det jag redan vet.
Det är som du säger.....välj själv i vilken riktning du måste ta o jag börjar med denna riktningen.

Profile picture for user Kennie

Ja, vi vet redan att vi har problem med alkohol. Det vi behöver är verktyg att ta till när suget kommer. Hur ska vi se till att stå emot. För det tycker jag det är väldigt bra att få inspiration här på forumet. Har du någon idé om vad som funkar bäst för dig?

Profile picture for user Kristoffer

Varmt välkommen @Valpen3. Vilken modig och ärlig text, du har förlorat mycket på grund av alkoholen som du nu är inställd på att vinna tillbaka. Vad tror du att du behöver för att lyckas den här gången? Finns det något som funkat för dig tidigare? Vad gäller körkortet tror jag det säkraste är att du ringer direkt till Transportstyrelsen och frågar.