Jag kom i oblans, tappade kontrollen, alla tankar kretsade kring nästa drink som belöning efter en stressig dag. Varje fri minut började jag smygdricka igen och intalade mig själv att jag har läget under kontroll tills jag vaknade upp ur min fantasivärd när jag såg hur ledsen min man tittade på mig dagen efter ett okontrollerat drickande igen, hade total minnesförlust, hade inte ens kännt igen honom och frågade vem han var....tittade mig själv i spegeln, såg sliten och trött ut och förstod att jag inte har någonting alls under kontroll, att jag håller på att förlora min man, mig själv pga idiotiskt beteende. Jag måste lösa mig från flaskan helt och hållet för min egen och familjensskull och se glada istället för ledsna ögon som tittar på mig igen. Har bestämt mig att vara helt alkoholfri, jobba intensivt på mig själv, mina tankar och ändra vanorna. Efter en kort tid, märker jag redan positiva effekter, sover bättre, ser piggare ut och glada stolta ögon som tittar tillbaka på mig.

@Dina
Helt rätt beslut.
Alkoholen löser absolut ingenting.
Leder bara till mer problem och mer ångest. Allt e bättre utan A. trots allt. Även jag har försökt flera gånger men ännu inte lyckats. Hade en nästan 8 månaders nykterhet förra året och mådde hur bra som helst. Ville sedan prova att dricka igen men förstörde alltihop..

@Lonely Man
Va stolt över 8 månaderna, det är starkt! Så länge har jag inte lyckats ännu men jag kämpar på. Att tänka på hur bra man mådde då, utan de problem som automatiskt uppkommer, är värt den tuffa övergångstiden tills man är på spåret igen. Jag tycker att det hjälper att fundera mera över varför jag nu vill dricka, vad får jag ut utav det (inget bra...) och vad kan jag göra istället för att få samma känsla. Det blev glass istället idag :-)

@Återfallaren
Du har helt rätt, så länge man inte tar tag i grundorsakerna och granskar sitt beteende kommer man inte vidare helt. Desto mer jag funderar över allt jag gjort nu i efterhand, förstår jag inte mig själv. Det där med att hjärnan blir som kidnappad stämmer verkligen.

Idag kretsade tankarna mycket åt fel håll och när de kom försökte jag stanna upp, fundera varför jag slösar en enda tanke på min största fiende, har jag inte sabboterat tillräckligt för mig själv så varför tänker jag omvägar och försöker försköna tanken att "bara en" skadar inte... Finns inget positivt med A, kidnappar hjärnan helt och hållet och vill få en att glömma bort alla katastrofer. Lyssnade på Molly Watts pod med Elisabeth Benton#80 "what it takes to change" idag, kändes bra och motiverande efteråt. Att ställa sig själv frågan om man jobbar på sig själv då man behöver det mest eller endast då man inte behöver det så starkt?
Tex man förbereder allt för matreceptet och då när man ska laga maten istället väljer att slänga allt i sopporna och beställa fastfood istället. Just en sådan dag behöver man stå på sig och jobba extra med sig själv det ger stora resultat i längden. Är glad att jag lagade färdigt maten som planerat idag :-)

@Dina

Tack för poddtips!

Bra att du är medveten om att tankar bara är tankar. Tankar är definitivt inte sanningen. Detta får jag jobba med varje dag, i mycket, inte bara alkoholrelaterat. 😃

Alla mår bra av att jobba med sig själv. Lika väl som det är hälsosamt att träna på gymmet, så behöver vi träna våra mentala muskler regelbundet.

Tänkvärt det du säger om att jobba hårt när vi behöver behöver det som mest… Det vi behöver mest är att inte ta det första glaset!

Vi kämpar vidare tillsammans! 💕

@Woman52

Precis, vi får kämpa tillsammans!

Märker att det tar en enorm kraft att ifrågasätta sig själv hela tiden med att motivera och tänka om men det ger resultat och känns bra efteråt att man tog tag i tanken och omvandlat den rätt då det är svårast.

Gäller att bryta mönstret och skapa nya vanor och tankesätt. Det jobbar jag också med på olika områden dagligen speciellt när jag känner mig stressad, att ta en kopp te istället och paus några minuter och promenad gör under för mig, att byta miljö kort när stressen kommer upp och undvika flaskan.