@Monica01 Svettningar är ett ganska vanligt abstinenssymptom och speciellt nattetid. Dock har jag inte egna erfarenheter av det. Svettningar kan man få i samband med att man druckit men när man väl har utvecklat ett fysiskt beroende så kan det hålla i sig ett antar nätter framåt, men borde inte vara mer än en vecka. Har man en permanent leverskada dock så kan nattsvettningarna vara något man kommer att få leva med.

Krämpor i kroppen och magont är ju mer ospecifika symtom och kan ju ha flera orsaker. En del krämpor kan ju vara orsakade av t.ex. näringsbrister på grund av att alkohol förhindrar upptaget av näring i tarmen och bland annat just brist på magnesium gör att man kan få myrkryp, krampanfall och ofrivilliga muskelsammandragningar. Dessa förbättras ju avsevärt med tiden när man upphör med alkohol och man återfår näringsbalansen. När man slutat att dricka kan det dock vara bra att vila mycket och se till att äta en bra kost och eventuellt komplettera kosten med b-vitamin och magnesiumtillskott t.ex. Magnesiumdepåer t.ex kan ta ett tag att fylla upp igen.

Om krämporna kommer av alkoholinducerad polyneuropati så är det ju en permanent skada som inte försvinner helt, men där man kan bli av med symptomen med alkoholstopp, beroende litegrann på hur långt det har fortskridit.

Magontet är ju också väldigt diffust och kan vara vad som helst. Alkohol kan ju defintivt skada magen och t.ex. alkoholinducerad gastrit är inte så ovanligt. Sitter magontet på höger sida och lite högre upp så kan det ju vara levern som har lagrat fettceller och förstorats samt blivit inflammerad.

Mina egna erfarenheter kring fysiska åkommor är att jag hade ett tag en vad man kanske bäst kallar som en svag smärtkänsla under höger revben, men den kom egentligen precis efter jag hade slutat med alkohol, men är sedan länge borta. Sen drogs jag ett tag med dålig mage, fast jag hade inte just någon smärta i den. Jag vet att det finns någon annan här på forumet som har polyneuropati och svettningar och ont i leverområdet vet jag att många har vittnat om.

Det är bra att du är fast besluten om att dricka måttligt. Jag tänker lite högt här och funderar på om du kanske ändå skulle börja med ett alkoholstopp under en viss tid först och sen se hur du fortsätter efter det. Jag tänker bland annat på att du ju tar upp att du redan har lite fysiska besvär av alkoholen t.ex. Man kan tänka sig att din lever t.ex. hade mått bra av att få ta en paus ett tag. Du behöver ju inte bestämma dig idag hur du ska göra efter det. Testa programmet som finns här på sidan och kanske kan det hjälpa dig att bena ut lite tankar om hur du ska arbeta framåt. Och fortsätt för all del att dela med dig av dina tankar här. Genom att skriva ner dem så hjälper ofta också dig själv att förstå lite bättre hur du tänker.

Tack för ett långt, informativt och varmt svar!

Jag valde att ta en helt vit vecka och upplever att svettningarna blivit avsevärt bättre nu sista dagarna, även om de inte avtagit helt.
Främst har det varit skönt att få vila från den oerhörda ångest som ofta är förknippad med mitt drickande.
Målet för nästa vecka är att som max dricka inom ramarna för vad som anses vara måttligt drickande, OM det blir så att jag dricker. Eftersom mitt mål inte är att sluta helt utan istället få bukt på drickandet så väljer jag att sätta målen därefter.

@Monica01 Hej! Det låter verkligen inget kul! Jag kan väl känna av svettningar dagen efter men inte mer än så! Själv har jag alltmer börjat tänka på ett alkoholstopp under en period. Vi kanske ska börja samtidigt? Då är vi inte ensamma utan har någon att kämpa med, en tanke! Behöver vara nykterhet livet ut utan en period!

@Monica01 Hej! Det låter verkligen inget kul! Jag kan väl känna av svettningar dagen efter men inte mer än så! Själv har jag alltmer börjat tänka på ett alkoholstopp under en period. Vi kanske ska börja samtidigt? Då är vi inte ensamma utan har någon att kämpa med, en tanke! Behöver vara nykterhet livet ut utan en period!