Har varit medlem här i 2 år och 2 veckor men har jag lyckats åstakomma någon förbättring med vindrickandet? Inte ett dugg! Känner mig vansinnigt usel och som en sämre människa. Som vanligt sitter jag nere i Spanien under jul och nyår där alkoholen flödar från lunch. Jag vill inte bli som "gamlingarna" härnere, det är ett förfall för de flesta att emigrera utomlands. Jag arbetar fortfarande så imorgon bär det av hem till Sverige. Under alla år jag stått och firat nyår här nere och haft ett löfte till mig själv tänkte jag att i år ska jag inte ha det, har ju misslyckats varje år hittills varför skulle jag lyckas nu. Jag hatar nyårsafton! Nä nu börjar min förändring imorgon! Fredag 5/1 är sista kvällen härnere och sen börjar min träningsperiod. Det går inte att kombinera träning och alkohol, funkade när man var yngre men inte nu. Fyller 53 år. Jag har läst Marypoppins inlägg, träningstanten52 och en massa nya som också vill göra förändring - jag måste få vara med! Jag orkar inte ha ångest längre när jag vaknar med hjärtklappning på natten. Det är så hemskt, jag känner mig redan deppig bara över tanken att inte få hälla upp ett glas vin när jag lagar middag nästa helg, eller för den delen även i veckan. Jag har en jobbig familjesituation som får mig att må dåligt men jag försöker intala mig själv att vinet gör det bara tillfälligt bättre några timmar sen blir det ännu sämre. Den enda som tycker jag dricker för mycket är min man, inte mina barn, inga vänner. Alla ser mig som en frisk fläkt som kan sätta fart på den tråkigaste tillställningen med sång, musik och dans. Min man tiger och påpekar ibland att jag dricker för ofta, aldrig för mycket. Om jag skulle säga till honom om att jag ska sluta dricka så skulle han ändå säga att jag inte klarar det. Ingen stöttning där alltså. Jag har flera vänner hemma som kommer att bli superbesvikna. De messar och ringer hit ner och vill att jag ska komma hem så vi kan dricka vin ihop. Återkommer snart!

Nyckelpigan

Välkommen hem och hit!
Håller med, om de är dina riktiga vänner finns de där för dig. Samtidigt vet jag att det inte är så lätt... man vill ju inte sluta med allt roligt bara för att man tar bort a... och vänner växer inte på träd. Jag tror dock att om det inte är människor med a-problem (som absolut vill att alla ska dricka så de kan dricka utan ångest) kan man ändå vara med. I nuläget är det kanske inte att rekommendera (att sätta sig i situationer som triggar), men på sikt kan man vara med och dricka a-fritt vin. Personligen märker jag att jag dras med av fnittret och har lika roligt (det tog dock ett tag att komma dit, i början sörjde jag, sedan kände jag mig utanför men nu är det annorlunda). Du är kanske en sprallig person även utan a? I början kan du kanske höra med kompisar om ni kan ta en fika eller annat där a inte ingår?

Jag förstår att det är tufft med en jobbig familjesituation, men som du själv skriver - det blir inte lättare om du dricker. Välkommen hit, här finns massor an stöd och man lär sig massor av att läsa andras trådar! Kram

Tyvärr vet jag att de kommer tycka jag är trist och säga varför då? Du som är så sportig, smal och aktiv. Du behöver inte sluta dricka säger de. Förmodligen inser de inte själva att de dricker för mycket. Men jag måste sluta dricka och feströka, annars kommer jag inte att överleva 2018. Helt sant. Att säga att det här blir roligt är ju att överdriva en smula men det känns roligt att vi blir några stycken, en dag i taget

Nyckelpigan

Då tillhör de kanske den kategori som jag pratade om innan - de med egna a-problem som de inte vill erkänna. Jag gjorde själv likadant - ville att alla skulle dricka så jag kunde göra det obehindrat. Du skriver att du inte drack när du var yngre och ändå hade väldigt roligt, då borde det ju funka att vara med ändå (trist när vännerna inte känner så...)... men, som sagt, man blir ett ”hot” för de som inte vill inse sina egna problem. När de ”talar för dig” att dricka så är det ju eg deras egna drickande de rättfärdigar. Du skriver om resor, det låter ju spännande och utvecklande! Kanske kan träffa likasinnade där?

... enligt mig själv eftersom det känns som jag lever dubbelliv med träning och coaching som en fritidssysselsättning. Helt sjukt men det finns gånger där jag går iväg och leder pass och mitt under passet kan jag längta till vinet som jag ska ta sen. Många av mina vänner vill inte inse hur deras alkoholsituation ser ut. Finns ju "fina" familjer som lever för att alltid leta efter umgänge, fest och dans men nu så ska jag ända på det iaf. Tror många här inne med mig känner igen den hjärtklappning, och svettningar (för oss kvinnor 50+) och ångest. En dag i taget !

... för mig att lämna Spanien och alkoholen. Blir lätt att avstå idag men imorgon till söndagsmiddagen. Känner mig irriterad och grinig men nu j*vlar. Nu tar jag tag i städkvasten och tänker på alla här inne idag och ikväll, som är så himla duktiga att kämpa. Vill vara som ni och inget vin på flyget hem blir det.

Bättre eller sämre? Ja, det beror på vem vi frågar. Vänner som vill festa tycker att det är sämre. Vi själva vet att det i förlängningen blir bättre flera gånger om. Men en slags sorg och saknad blir det ofta, särskilt i början. Hur vi än väljer att benämna det nya blir det garanterat ett annorlunda liv.

Lycka till! ♡

... och ja jag har tagit några vinglas . Kändes bra då, tråkigt nu för att jag har förlorat alla mina helvita dagar som å andra sidan endast blev 14 st. Vet inte hur jag ska tänka nu? På resan var det ett fullsmockat schema så jag har inte sovit många timmar/natt men ändå vaknat pigg och fylld av energi. Konstigt ändå med tanke på att jag smakade lite vin typ varje kväll. Det var en ständig jakt för 75% av deltagarna på studieresan att hitta en restaurang som fick servera vin. Sjukt egentligen. Det jag kan känna mig extra stolt över är, att när vi gick till rummen för att lägga oss, så satte några uppe ännu längre och kikade ner i vinglaset medan jag gick och la mig. Där får jag faktiskt klappa mig själv på axeln även om jag nu känner mig misslyckad för att jag drack vin till middagen. I Dubai finns ett Emirat som heter Sharja där shejken är av den åsikten att alkohol och tobak inte är bra för människan och därmed bestämt att ingen alkohol och tobak får finnas i hans Emirat, inte ens på hotellen. Klok Shejk det där för han har ju otroligt rätt. Jag är tillbaka om än lite skamsen men tänker fortsätta mitt vita liv med god sömn och träning. Tyvärr hinner jag inte läsa igenom alla peppande och inspirerande inlägg för nu är det full gas i botten. Jag önskar alla en härlig vit dag!

Mirabelle

Klart du ska hänga med oss i förändringens tider! Du har inte alls förlorat dina 14 helvita dagar. Det är a-hjärnan som vill att du ska tro det och ge upp. Det är inte så det funkar! Vi försöker oss på en metafor. Se nykterheten som en stor spargris. Varje vit dag är en peng du stoppar i spargrisen. Den är din. Sparad. Ingen kan ta den ifrån dig. Den dagen du tog några vinglas... Tjaaa det blev ingen peng av den. Det blev en dammråtta, eller nåt. Kasta i soporna bara och fortsätt spara på de bra dagarna. Tids nog blir spargrisen fullproppad med vita slantar. Ditt nykterhetskapital. Det kommer att väga tyngre på hälsa, välbefinnande, självkänsla och livschanser än några dammråttor på tippen. Jag lovar! Kram

Tack, bra skrivet. Jag tänker ibland på vad Ted Gärdestad sa: Varje dag utan kärlek är en förlorad dag. Den kan man ändra till en massa olika meningar: Varje dag med alkohol är en förlorad dag. Varje dag utan alkohol är en vunnen dag. Ja ibland kan man ju tänka så :-)

Oj oj vad längesedan jag skrev här inne men jag har hållit mig uppdaterad. Följt de ”gamla” och sedan har det dykt upp nya. Själv vet jag varken ut eller in, gammal eller ny men en sak vet jag och det är att jag orkar inte längre med att dricka vin. Känner mig vinmarinerad. Alltså hur många människor borde inte dra ner på sitt drickande? Jag vill ha en torr och vit sommar men bävar för detta. Har misslyckats sååå många gånger och tänkt att: på måndag då börjar jag. Nu är det sommar och semester och jag vill verkligen starta med första vinglaset till lunch. Jag vill vakna pigg och utvilad, fräsch.

I mars så fick jag problem med magen vilket resulterade att jag efter en massa herrans år gick till läkare. Hon skickade mig på provtagning och vid nästa besök tittar hon på mig. Det är med alkoholen, hur ställer du dig till den? Försök svara så ärligt som möjligt.

Ja dina lever- och njurprover ser fina ut men det här provet och så pekar hon på papperet visar en alkoholkonsumtion under längre
tid! Jag vill ha ner den siffran fortsätter hon. Okej ja jag tog nya prover med samma resultat.

CDT heter det och när jag läst om det så tar det 4-6 v att få ner. Jag kände mig så kränkt över att hon tagit ett sådant prov utan att jag visste men samtidigt är det ju bra. Vad jag förstår har ingen av mina vänner någonsin tagit ett sådant prov. Är ganska övertygad om att fler än jag skulle få ett förhöjt värde.

Ja nu kliver ut ur vassen igen och jag måste måste lyckas orkar inte mer. Jag ska göra mitt bästa Kram på er alla som kämpar

...och beger mig till flygplatsen. Hur många timmar var det jag skrev? Börjar redan tänka i banorna: åh så skönt att sätta sig på flyget med lite snacks och vin. Helt otroligt... Jag packar ner minnen från denna lilla trip t Spanien och ska nu försöka tänka på detta när suget blir för stort. Jag är ju beroende av vinet, helt klart men därifrån till att dricka sig för full, göra bort sig, bli pinsam. Har inte hamnat där än men denna resa har jag sett alldeles för mycket misär. Det går inte att blunda och jag är inte bättre än de, absolut inte, jag bara lurar alla andra. Nä tid för reflektion och förändring, vet bara inte hur jag ska klara det. Skriva här, läsa om era händelser, tankar och funderingar. Tycker alla skriver så fint och mycket! Ha en fin lördag och nej, inget vin på planet utan vatten och coca-cola