Höll på att trilla dit ordentligt igår. Först så var min läkare sjuk och flyttade fram vårat möte. Det gjorde att jag direkt började oroa mig mer och mer, eftersom jag har känt mig bättre senaste två veckorna och hade ett fruktansvärt dåligt möte med min nya SKS på beroende på pysk förra veckan. Har varit sjukskriven i fem månader men det är först nu i mars som jag ser en ljusning och inga ytterligare återfall har kommit.

Slängde iväg ett SMS till min kära granne att jag kände mig låg fram emot kvällen och blev bjuden på lite mat och sällskap vilket var den rätta medicinen.

Men sedan när jag kom hem igen ser jag att den personen jag valde att säga nej tack till en dejt hade skrivit på nytt till mig och försöker igen att fixa en träff. Då fick djävulen i min hjärna som svultit nu ett tag blodad tand och började övertalningsförsök " Du är ju ensam..." " Detta är enda chansen...." Ska du bara vara en tönt..."
Jag orkade inte stå emot gick med på det, vi gjorde planer osv. Men hela tiden tänkte jag. " Du gjorde ju klart om allt detta innan, nyckterhet, stärk dig mentalt, fysiskt och gör klocka val som är bäst för dig i det långa loppet, våga säga NEJ. Lär dig av dina erfarenheter från förra gången då du var nyckter i över fyra månader ....."

Det hela slutade i en j**la soppa som tillome för pinsam för mig att berätta. Men det slutade med att alla sosiala appar är nu borttagna, konton raderade. Priset blev att jag bara lyckades sova 5 timmar.

Men jag är nyckter och har inte något sug eller ångest för förlorade tillfällen + såg i morse att jag gått ner ytterligare 0.7 kg 🙂 det är det andra nu under morgonen som får mig att le.

sorry för novellen men behövde skriva av mig. Ta hand om er alla där ute ! ❤️🥰

@S.Franzen tack för att du berättar, så fint att läsa din text! Jag förstår det som att du ändå höll ditt mål att inte dricka? Så starkt jobbat av dig, att du klarade att stå emot, fast du fick en massa tankar som sa något annat! Hur känns det såhär i efterhand, att du höll ditt löfte till dig själv?

Ta hand om dig!

@Jenny Tack för dom fina orden 😊

Det kostade några timmar mindre sömn men det gick bra.

Det är bara så jobbigt att det är liksom kaos med ens tankar och känslor, ena min är man glad och känner sig trygg och stark att man är nyckter och ser en ljusare framtid. Sedan minuten senare kan man inte hjälpa att tårarna rinner och man känner sig som en förlorare, att man kommer få leva ensam resten av livet för att man börjar bli gammal.

Tur är att man har lyckats vara nyckter för ett par år sedan under en period av fyra månader och vet om att det inte är kört men att jag måste liksom ha skyddslappar för ögonen just nu. Skaffa tunnelsende och fokus BARA på nyckterhet och mig själv ,så får resten komma när det kommer om det är att skaffa en flickvän,jobb eller vänner. Bara när jag älskar mig själv kan jag växa som människa och då gör jag kloka och rätta val i livet.

Jag är värdelös, en idiot, en patetisk nolla.

Jag gjorde det, kunde inte stå emot synen av alla lyckliga barnfamiljer och par utanför mitt fönster på gatan igår. Hatar fredagar när alla ska ha det mysigt och äta tacos. Medan jag står vid mitt fönster och gråter , känner mig mer ensam än någonsin. Detta vet jag kommer som reng på midsommarafton, redan på morgonen men kan inte stoppa tåget.

Jag blir alltid någon version av mig själv som inte är speciellt trevlig, inställsam och falsk bara för att folk på Ticktok ska prata med mig. Nu ligger jag i sängen och önskar att någon skulle igår ett mig en örfil och en kram när suget var som värst.

Varför kan jag inte sluta stå och se på alla lyckliga människor, jag försöker intala mig själv att det kommer om jag är bara nyckter men mina tankar och minnen är ibland för starka och då kommer alkoholen som ett brev på posten. Som någon sa om minnen. "Mina tankar och minnen står mig långt upp i halsen , men mycket vill ha mera"

@S.Franzen
Hej.
Du är varken värdelös eller en idiot.
Det är så himla lätt att trilla dit igen i gamla vanor även om vi vet att det är dåligt för oss. Speciellt när vi tittar på andra människor som verkar vara lyckliga. Ensamheten är svår att handskas med och då är det lätt att ta till alkoholen igen. Du blir starkare för varje återfall även om det är tungt att börja om igen . Själv har jag försökt så många gånger men till slut så går det efter ansträngning och det blir bättre.
Ta hand om dig🙏

@Lonely Man Det dumma är att det gav mig absolut inte någon avslappning eller glädje att dricka. Jag är faktiskt riktigt arg på mig själv att jag var tvungen att sova till kl 15 och att jag var bakfull. Hade velat sitta på balkongen och läsa nu när solen skiner idag. Men nej då jag ska ligga med huvudvärk och trött som en gnu.

Sedan har jag också av någon anledning fått för mig i går natt att jag ska återställa min surfplatta. Så när jag märkte det så blev jag "jätteglad" lite mest för att två år av Clash Royal säkert flera tusen timmar är helt borta 😥😫. Så det blev droppen, drog på mig skorna och tvingade ut mig på två timmar promenad för att rensa skallen och försöka analysera vad som gick fel igår och varför mina strategier inte funkade. Mest för att kunna gå vidare utan att älta sönder resten av dagen.

Klockan är 03.05 och jag vaknade till för att jag frös nu i natt. Eftersom jag från början inte är en kvällsmänniska har jag ändå fått 6 timmars sömn i stället för drya timmen om det vore med alkohol eller abstinens i kroppen.

Ligger här och hör hur frysen och ventilationen brummar på ifrån köket och känner mig både glad och lite mellankonisk samtidigt. Kanske för att det känns faktiskt bättre trotts att jag fick ett återfall eller för att jag har gjort klart med mig själv att lära mig och gå vidare utan att dra ner mig själv långt ner i brunnen.

Kände bara för att skriva lite. Godmorgon på er alla och ha en bra start på veckan 🥰

@S.Franzen God morgon! Vad bra att du kommit upp på banan igen och tar nya tag. Vet inte om du har läst Annie Grace bok Tänka klart, om inte så är det ett tips. Hon skriver i boken om hur alkohol påverkar hjärna och våra tankar. Den är uppskattad av många här på forumet och kan ge många nya insikter.

Ha en bra vecka och kämpa på!🌺

@S.Franzen jag har inte några kloka ord att komma med alls. Men att vara mänsklig och råka vända sig till en kär gammal (o)vän i en jobbig stund får du inte belasta dig själv för hårt för. Kram ❤️

@S.Franzen
Den där Alkohol är som ett efterhängset ex som inte vill fatta eller ge sig. Det gäller stt vara tydlig och inte ge några förhoppningar. Till slut faller poletten ner.
Så bara kämpa på . 😊❤️

@Lonely Man Tack 🙂 jag kämpar på, läser mina böcker tar mina promenader och sitter och ser ut över åsarna ifrån mitt fönster samtidigt som jag försöker fokusera och träna min hjärna och själ att saker som är värda att kämpa för tar tid och energi.

Ångesten är på max nu ikväll. Fyller 44 år om 30 min och allt jag kan tänka på är hur mååååånga år jag har slarvat bort. Även om min snart 18 åriga son sa till mig här om dagen att "du ser piggare ut och gladare senare veckorna...." Kan jag ändå inte sluta tänka på det mörker som varit inom mig. Då känner jag ikväll att det var ett tag sedan jag var riktigt lycklig som när jag först flyttade tillbaka till Sverige efter åren utomlands innan allt brakade loss. Vad hände med alla åren? Varför minns man knappt något när tiden försvinner i fylla och bakis år ut och år in. Men men Grattis till mig ändå 😊 imorgon blir det resturang med sonen och hans flickvän så det ska bli trevligt.

@S.Franzen grattis på födelsedagen 🎉 Jag hoppas att ni får en mysig kväll tillsammans! Jag uppfattar det som att din son är involverad i din nykterhet? Ni verkar ha en fin relation ändå när han kan uttrycka att du upplevs piggare och gladare. Visst blir man ledsen när man inser hur mycket tid som har försvunnit i dimman och i efterspelet av dito. Samtidigt så får vi tänka (vi är i samma ålder) att vi har eventuellt lika många år kvar som vi redan har levt vilket är en ganska lång tid. Var snäll med dig själv, klappa dig på axeln för allt bra du har gjort och gör ❤️

@S.Franzen grattis på födelsedagen 🎉 Jag hoppas att ni får en mysig kväll tillsammans! Jag uppfattar det som att din son är involverad i din nykterhet? Ni verkar ha en fin relation ändå när han kan uttrycka att du upplevs piggare och gladare. Visst blir man ledsen när man inser hur mycket tid som har försvunnit i dimman och i efterspelet av dito. Samtidigt så får vi tänka (vi är i samma ålder) att vi har eventuellt lika många år kvar som vi redan har levt vilket är en ganska lång tid. Var snäll med dig själv, klappa dig på axeln för allt bra du har gjort och gör ❤️

@S.Franzen Grattis på 44-årsdagen! 🥳🥳🥳 Du har många fina nyktra år framför dig. Och n fungerande relation med din 18-årige son, som bara kan bli ännu bättre. Sträck på dig när han säger att du ser piggare och gladare ut 😍 Visa honom i handling att du menar allvar. Grubbla inte för mycket över ”förlorade” år - se framåt istället. Som nykter kommer du få en helt annan energi att inte bara fundera över saker utan också GÖRA.

Kram 🐘

@fjärillen81 @andrahalvleken Tack ska ni ha 😊. Blev ändrade planer för tydligen är det roligare för en tonåring skille att vara hemma hos flickvännen ensamma utan hennes föräldrar hemma ( varför har jag inte det blekaste varför det är så...😊) Så det blev en sen lunch i stället på Subway , han fick bestämma 🙂.

Det bästa var nog ändå promenaden ner till stan här i Borås, solen lyckades komma fram och det var underbart vårvarmt och jag gick med positiva tankar om vad man faktiskt har åstadkommit sedan man själv var 18 och allt som har varit bra också . Inte bara att välja se det tråkiga. Och med Pulp, Oasis och Blur i lurarna så blev det som att man tog en rundtur i minnena och uppleversena senaste 44 åren.

Tänkte det kan vara kul att skriva lite och dela med sig positiva saker här oxå när man stöter på dom utan att ha minsta droppe alkohol 😊

Ha en fin skärtorsdag alla där ute ❤️🙂

Hej alla tappra krigare här på forumet. Vilken enorm skillnad det är att vara nyckter och inte bakis på en långfredag 🤗 Visst man ska sitta på en stol och göra absolut ingenting idag enligt traditionen men jag tänker åtminstone ta en lång promenad och njuta av att jag mår bra just idag.

Till er alla , glad påsk och hoppas att påskharen har lämnat ett ägg till er 🥰

Grattis och bra gjort att välja nykterhet och med den belöning du känner idag! Kämpar själv med att hitta andra sätt att belöna mig med än alkohol. Ska träffa min dotter och familj under påsken vilket jag ser fram mot. Ha en fin påsk🙂