Har egentligen inget att vara ledsen för just nu. Dagarna läggs till, en efter en och blir till veckor. 4 veckor utan minsta sug eller längtan efter alkohol. Ändå är det få stunder när jag känner spontan glädje. Kanske är jag i något slags väntrum, väntar på att någon ska ropa upp mitt nummer och ge mig ett bra besked. Helgen har jag spenderat själv, det är skönt. Denna veckan hoppas jag blir lugn och avslappnad. Någon sa en gång, när man är ledsen och nedstämd bör man inte ta några livsavgörande beslut. Jag försöker ta hand om mig genom att äta bra och träna, har tappat ca 5 kg på dessa veckor. En del av det är för att jag inte har haft någon aptit. Men det ska väl bli bättre så småningom, hoppas jag. Jag är fortsatt helt inställd på 100 % nykterhet. Tack för att jag får dela alla erfarenheter här inne. Det betyder mycket, även om jag inte kommenterar eller skriver varje dag.
🐸

@Insikt_24 Jag vet inte om du läst om hur hjärnan tar tid på sig innan man kan uppleva lycka igen. För mig tog det 2-3. månader innan jag började känna normala lyckokickar.
Alkohol skapar enorma dopaminpåslag som hjärnan försöker balansera, till slut blir allt grått utan alkohol. Jag tror det finns förklarat i Annie Grace bok Tänka klart.
Hur som helst gissar jag att det ännu är för tidigt, du är inte återställd, så håll ut. Försök göra roliga saker och rätt som det är så känner du en sådan där lyckokick över att sommaren har kommit eller att hoppa i sjön eller ja, bara över att leva.... Då börjar du bli frisk.
Jag har varit nykter snart 14 månader och hela första året var en utveckling. Kanske inte klar än...
Men nu kan jag känna mig glad igen. Utan gift... :)