Tänk att redan som barn fick jag lära mig att ignorera många upplevelser, känslor, behov, revidera dem till vad jag borde tycka, vilja, känna.

Sedan hade jag personlig kris under blomstrande New Age tider. Då ville personer jag sökt mig till lära mig att "lyssna till mig själv". Va fan! Jag hade ägnat mitt liv åt att låta bli! Trodde det var nödvändigt, att det var så man "tog sig fram".

Det var väl närmast min stolthet att jag kunde köra över mig själv och stå över mina känslor och behov. Annat upplevde jag som barnsligt redan under första skolåren. Ja, jag var en osynlig flicka. Tyst. Lydig. Inte till besvär. Det viktigaste!!

Några ambitioner i övrigt har jag aldrig haft.

Men jag tror det här har varit i samband med andra människor, skolan, och inte minst min far, vars uppskattning man kunde vinna som flicka desto mindre man existerade, typ. Men mitt inre liv har kunnat blomma liksom, och mina privata intressen.

Men fortfarande håller jag på att försöka tänka om mina upplevelser och känslor till något lämpligare och kanske mer önskvärt, snyggare, ibland. Det sker utan att jag är riktigt medveten om det.

Men så sitter man och slappnar av, som nu på småtimmarna, och känner plötsligt: Näe. Jag känner ju faktiskt så där som jag gjorde där i början.... Och det där var verkligen en för jävlig situation, det håller jag fast vid!

...och HON är min svägerska och hon är rolig och käck, kompetent och vaken, men det hjälps inte...jag känner mig inte nära och familjär här! DE är kanske nästan de enda jag har, men lik förbannat känner jag så här.

Ja, för mig är det här med andra människor svårare än livet med mig själv. Samhörighet - jag har ingen vidare någonstans. T o m föräldrar döda. Men de var nog inte heller lösningen för mig, i o f s.

Jag har mina syskon och en man, men ibland känns allt som främlingskap. Men jag har också en son, ett spirande liv. En utveckling, pågående, och leklust som bara finns där, ur ingenstans - Och jag är självklar i det barnets liv!

Rosa Pantern

Tack Ullabulla! Ja, det är ju så det är. Bara mig jag kan ändra.

Ska nog säga vad jag tänker och känner oftare och mera.

Han kan reagera så häftigt och det är väl det jag fegar inför.

Men om jag noga håller mig till "JAG" känner....

Och riskera att han dumpar mig.

Trodde jag var idealist i kärlek, men kan faktiskt känna rädsla och oro för singel/ensam -livet idag.

Kärlek vid första ögonkastet, och något av den känslan kommer alltid finnas kvar och ändå tappar jag lusten SÅÅ, när han t ex sitter i tv soffan och skriker på mig och undrar varför barnet gnäller/grinar och vill ha tyst.

Eller andra banala saker som bara skapar otrivsel i vardagen för mig.

Trevlig helg nu och ta hand om ditt nya liv! :-)

Kram

Blir lite sorgsen när jag läser hur du har det och hur du kämpar. Fortsätt att skriva och ge inte upp dina värderingar och dina drömmar om det liv du vill leva. Kram / mt

Rosa Pantern

Läget är fortsatt nyktert, men lite rossligt i relationen. Ibland är det rätt bra, men så plötsligt surnar det till. Gillar inte hans hårda attityd, fast jag förstår att det är en konsekvens av hans upplevelser. Gillar absolut inte när han får utbrott mot barnet - det gör mig mycket tveksam.

Annars går det mycket bra för honom, i arbetet och med nykterheten o s v. Jag är faktiskt stolt över honom. Han är så orädd och framåt socialt också, i tvär motsats till mig själv!! Men tyvärr, min beundran för honom hjälper oss inte hela vägen.