Vill inte - kan inte

Fenix

Måne, du borde tonsätta en del av dina alster, eller bli rappare!
Härligt att du lever ditt liv i harmoni, blir påmind av dig hur viktigt det är att göra det som känns sant mot en själv. Det betyder ju också att det finns en inom mig som vet hur det mesta ska vara - egentligen! I går fick jag bra tips om att yoga bör vara ngt för mig. Spännande att börja planera för att börja med det.
/Fenix

tjej18

Haha, nej inge baksmälla av det, man blir bara lugn och harmonisk, inga dåliga biverkningar inte :-)

Ladda på ordentligt, det klarar ni, en dag i taget, om de behövs timmar eller minuter. så länge ni inte släpper er för alkoholrösten så har ni redan vunnit, även om de går långsamt framåt, så går det iaf. framåt.

inger

Tack alla.

Känner mig så himla stolt och ska unna verkligen mig något. Ikväll kommer mina barn hem oxå- det blir toppen. Men det är svårt att hitta på vad man ska unna sig- det kräver liksom nya idéer. Inte de gamla= champagne. Lutar åt mörk choklad....Mmm.
Självklart Fenix! Vi laddar för vecka 2. Som man säger- delad glädje är dubbel glädje.
// Inger

måne

grattis ,ni är såå duktiga
hinner inte skriva så mycket,ska jobba
yoga,Fenix,,vill jag också börja med
vet inte om tiden finns
kvällar
jag jobbar kväll ibland
ungarna har aktiviteter
men kan man inte lära sig yoga hemma
i ensamhet,,?
men yoga verkar så rätt
men jag vill inte ha en för fysisk yoga
har läst om yinyoga,som är en mer andlig yoga
säkert jättebra
bara att börja planera Fenix!
keep in touch
kram Måne
hoppas din kväll gick fint Inger

victoria

Hej vänner, Yinyoga eller Hatayoga (som båda är långsammare än ashtangayogan och går djupare in i positionerna) är toppen för kropp och knopp!
Finns ju dvd-skivor med yogapass att köra hemma framför tv:n om man vill. En träningsform som är helt underbar! Själv har jag nu svår yoga-abstinens då min kurs inte börjar förrän v4 efter juluppehållet. Hör tyvärr inte till de som är disciplinerade nog att köra ensam hemma.

måne

drömde i natt att jag var med på yogapass,,så jag är redo
men svårt att få till det på kvällar
jag tror nog att det kan funka med yoga pass hemma
känner mig så motiverad för det
förslag på bra yogavideo,det finns väl en mängd olika
ska höra på min favvo,wellbeeingaffär,solkristallen
yoga abstinens,,denna abstinens,altid kommer den i nån form,hihi
hur känns den?
kram Måne

Fenix

Hej alla!
En dålig nyhet och en bra. Min gamla mamma ligger på sjukhus och är riktigt dålig och jag måste åka dit, nästan hela Sverige med flyg. Tog det som intäkt att dricka några öl i kväll och ska upp äckligt tidigt i morgon. Bara skit i vad jag gör just exakt nu.
I går, däremot jättebra. Jag och min fru gick å yoga, häftigt. Min stela kropp protesterade och jag trodde jag skulle ha jätteont idag. Men icke. Bara små smärtor, och det här ska vi fortsätta med, är säkert mkt bra för att hålla kroppen i trim för framtiden.
Hatar och älskar mig själv just nu...
/Fenix

Fenix

Den här killen tycker jag säger mkt kloka saker. Prenumerera gärna på hans gratis veckobrev.
/Fenix

Medan jag sitter där och tittar ut genom fönstret märker jag plötsligt dramatiken som utspelar sig bara decimetrar ifrån mig. En fluga med förtvivlat surrande vingar försöker desperat att ta sig ut i friheten. Om och om igen dunsar den in i fönsterglaset utan att förstå vad det är som stoppar den. Genom att konstant göra nya förvirrade försök bränner den ut all den livsenergi som återstår och allt den gör för att ändra på sin icke fungerande strategi är att anstränga sig ännu mer. Dess allt desperatare försök har ingen chans att lyckas, då det inte finns någon möjlighet för flugan att anstränga sig tillräckligt mycket för att forcera glaset. Trots detta så har den lilla insekten satsat sitt liv på att nå sitt mål genom målmedvetenhet och vilja. Den här flugan är dömd. Den kommer att dö där på fönsterbrädet.

Vid sidan om fönstret, kanske två meter bort, står balkongdörren öppen. Ett par sekunders flygtid i sidled och flugan skulle komma i ut i det fria. Med endast en bråkdel av den energi som den nu slösar bort sitt liv med skulle den kunna vara fri från sin egenkonstruerade fälla. Möjligheten finns där – så nära och ändå så långt bort – det skulle vara så enkelt!

Varför försöker inte flugan på ett annat sätt, något radikalt annorlunda, vad som helst? Hur blev den så enkelspårigt fast i idén att mer ansträngning erbjuder den största möjligheten till att lyckas? Var ligger logiken i att försöka med mer av samma sak tills man dör?

Utan tvivel verkar den här strategin vettig för flugan. Olyckligtvis så kommer den att leda till döden. Att anstränga sig ännu mer är inte nödvändigtvis lösningen till att lyckas bättre. Det är inte alls säkert att det leder till att du får ut mer av vad du vill av livet. Ibland kan det till och med vara en stor del av problemet.

Var smart och hitta nya vägar.
Sluta stånga huvudet i väggen bara för att det är så det alltid har gjorts.
När något görs på rätt sätt ser det alltid lätt ut!

Kopierat och vidarebefordrat med tillstånd av Anders Haglund "Veckans Anders" www.lifevision.se .

Fenix

En sak till, det går inte bra med min mamma, som nog är på väg till den andra sidan, men det är svårt att vet när. Hon verkar dock ha försonats med tanken på att ett långt liv är på väg att ta slut. Man hoppas bara att det ska fort och utan för mkt lidande.
/Fenix