Vill inte - kan inte

Fenix

God morgon till ännu en nykter dag och vecka. Min sjätte, vecka alltså;-)
Nja, som tur är uppfattas humor olika. Kan vara så Pia att du är så nykter nu att det där inte är roligt, fantastiskt i så fall. För mig är det humor när det oväntade plötsligt händer, som här att en psykolog försöker få en nykter person att bli missbrukare, och inte tvärtom. Dessutom bra skådisar. Nåväl, intressant med olika reaktioner. Jag tror också att det kan spela in om man känner igen en situation som man upplevt som negativ.
Måne, du verkar ha blandade känslor just nu i ditt liv. Hoppas i alla fall att du får en vederkvickande resa!
I går fick jag två starka reaktioner, som båda handlade om närhet och rädsla för den. Nyttigt, även om jag inte klarade av att reda ut dom. Glad dock att jag vågade stanna och känna efter. Det ger sig väl vad reaktionerna betydde. Känner mig på något sätt mycket lugnare i dag, efter dessa känslosvall.
Ha en god måndag alla där ute!
/Fenix

Kvinna-mamma46

Ha ha ha Magnus. Ja ur den synvinkeln var den rätt kul faktiskt. Fast psykologsketch 2 var strået vassare och själv dog jag av skratt av tandläkarscenerna. :) För att inte tala om bröllopstalen. :) Är nu en timmer försenad till stallet, har suttit och skrattat så tårarna rinner! Skicka på du Fenix!

Förresten, har du tagit anti-busen???

Kvinna-mamma46

Hade en incident på jobbet i natt. En kvinna född på femtio-talet, akut sjuk, massa insatser och sedan prat om överföring till specialistavdelning. Trots svår smärta och kallsvett så försökte patienten skämta bort sin skräck och säger vid ett tillfälle, vad är det med mig? kommer jag bara leva några timmar till eller? Då säger läkaren: Vi får hoppas att det inte blir så. ... Med gravallvarlig röst.

Visste knappt var jag skulle bli av men skämtade tillbaka lite om läkare .. och försökte sedan förklara för patienten vad vi misstänkte och vad som planerades. Ingalunda så att oddsen var dåliga även om tillståndet var allvarligt. Fattar inte vad läkaren tänkte på.. ska prata med honom nästa gång jag träffar på honom...

ja, detta hörde knappast hit på alkoholhjälpens forum, men när jag sett scetcherna när de driver med terapeuter, tandläkare, poliser så poppade detta upp i skallen.

Thea

*S*
Du e ju hästtjejen här, så här kommer en kohistoria.

Bonden Persson hade 10 kossor men ingen tjur, så han ringde veterinären o bad honom komma o inseminera kossorna.
Persson raddade upp kossorna på rad o ställde dem vid staketet o veterinären kom med storväskan.
Sprutorna med säd var klara o han började från höger med kossa 1 . En efter en ropade ett högt MUUU, så kom han fram till kossa 10, som var Rosa.
Tyvärr Rosa, sa han o gav henne en rejäl klapp på rumpan, det räckte inte till dig idag, men jag kommer tillbaka nästa vecka.
Då vände sig Rosa om, o såg på honom med sina stora koögon, log o sa: Men en puss då!!

Fenix

Hur ska man tvätta bort det här snusket nu då, går ju inte.
If you can't beat them, join them! Alltlså:

Det var upprop i årskurs 7. Den manlige läraren lät eleverna presentera sig i tur och ordning och säga sina namn inför klassen. Så kom turen till Kerstin som var lite blyg och läspade.
- Erstin, sade hon tyst och förläget.
- Men det heter du väl inte, sa läraren.
- Jo, Erstin heter jag, sade flickan som hade lite svårt med tjeljudet.
- Men k:t då, sade läraren.
-Ja, lite grann.

Usch vilken snuskburk min tråd har blivit, nu får ni skärpa er!
Ja, hönsPia, jag har tagit min antabus och kan knappt fatta att jag är inne på min sjätte nyktra vecka.
God natt och tvätta nu händerna och munnen flickor.
(Tack Magnus för ditt stöd, då insåg även Pia att sketchen var rolig:-))
/Fenix

Fenix

Onsdag, ledig dag. Vaknar nykter och äger dagen. Tränar på lokal. Nu ska jag ut och ordna en del ärenden. Ikväll en rolig aktivitet. Och det är så underbart att inte ägna tid och kraft åt att planera hur jag ska kunna dricka, var jag ska lämna gårdagens lik, var jag ska gömma dagens, när jag ska köpa, när jag ska dricka och så vidare.
Just nu känner jag en stor tillfredsställelse att bara leva. Det räcker så bra.
Kram på er alla kämpar där ute!
/Fenix

Mamma Mu

Jag blir så glad när jag läser dina ord Fenix. Inte bara glad, utan jag känner även förhoppning.

Just nu känns det så bra, och jag hoppas att jag snart också kan säga att jag finner "en stor tillfredsställelse i att bara leva"..

Kram
Mamma Mu