Vill inte - kan inte

Fenix

Hej Marmar, synd att det verkar finnas så klåpiga läkare. Knappast ngn som känner till alkoholproblem särskilt väl. Var fjärde dag är för sällan om man inte själv är heltmotiverad. Hoppa över en gång och vips så är det åtta dagar utan antabus och då kan det gå att dricka med bara lite symptom som du säger med rött ansikte. Hur vet du att han tagit sina tabletter, kanske har han lyckats hoppa fler gånger. Varannan dag 200 g bör det vara för att hålla nivån på topp i kroppen. Som jag nämnde så insåg jag i fredags att jag hade glesat ut på mina antabus och hade kanske kunnat dricka med bara lindriga symptom som rodnad. Men jag är helmotiverad och gör detta för min egen skull i första hand, så det blev raskt intag av nya tabletter för att inte behöva köpslå med alkodjävulen.
/Fenix

ölis

Hej Fenix !
din kamp inspirerar mig så mycket !
Är tungt så tungt nu :( känns som man var i världens starkaste man tävlingen med rep bundna till en lasbil tungt lastad (våran kamp), och allt jag kan tänka är ring support eller starta bil jäveln och kör själv:(
Om det inte var så tok kallt så skulle jag lämna altandörren öppen, ett besök av fågeln fenix behöver vi nog alla ibland ;)
kämpa på min vän !

marmar

Hej o tack för era snabba svar. Ja jag har sätt när han tar sin antabus. Han är också hel motiverad till detta. Jag försöker också säga att de är hans ansvar helt o hållet om han ska sluta sitt missbruk eller inte. Han har ssatt oss o sig själv i så mycke tråkigheter så vi behövde verkligen kunna känna oss lungna med hjälp av antabus o så funka de inte på honom.

Gnistra

Marmar, alkoholdjävulen är listig, falsk och stark och får oss som vänslas med honom att ljuga, bedra, gömma, smyga m.m. Hur har du sett honom ta sina antabus? Är du helt hundra på att det vara antabus, vid ALLA tillfällena?Har aldrig hört talas om att antabus inte fungerar på vissa människor. Kan förstås ha fel men blir litet undrande./Kram

marmar

Hej alla! Ja ja är med när han tar sin antabus en gång förra veckan är jag lite osäker han gick då in på toa, annars har jag varje gång sätt att han dricker den o ja de är antabus tabletten den är inte utbytt. Han tog senast i onsdag kväll 400mg o kunde dricka på lördag eftermiddag? Minst två flaskor vin.!

Fenix

Hej marmar. Säger som Gnistra, att har man tagit antabus, och särskilt kanske 400 mg, under en tid, och dricker samma dag eller dagen efter man tagit en tablett så har jag väldigt svårt att tänka mig att just din man skulle vara undantagen att få vådliga konsekvenser. Be honom i så fall ta en tablett 3 dagar i rad, som man gör i början av behandling, för att få upp koncentrationen i blodet. Går han med på det så är han helt klar motiverad och sanningsenlig, och då tvivlar jag starkt på att du behöver se honom dricka de närmaste dagarna efter det. Men kom ihåg att en alkoholist är i klass med Joe Labero när det gäller att manipulera omgivningen för att få missbruka. Kanske innehåller hela burken antabus en hel hög ofarliga tabletter av någon sort som han bytt ut. Sätten är oräkneliga - tyvärr.
Ölis: Förstår att du har det jobbigt. Glänta lite på ett fönster, och känn att något flaxar förbi din kind och en osynlig fågel Fenix har kommit in och börjat bygga ett bo där du inte kan se det, men känna det. Den där styrkan man plötsligt kan känna som gör att man vill förändra ett destruktivt beteende måste vara något som liknar denna osynliga fågel och som bosätter sig i oss på något sätt. Just nu finns en sådan fågel hos mig och den är vacker fast jag inte ser den.
/Fenix

marmar

Hej ja vet att de är antabus i burke.n . Han tog senast i onsdag o kunde dricka på lördag eftermiddag bara lite röd i ansiktet. Han tog en tablett nu i morse o fick en kraftig reaktion helt röd flammig huvudverk hjärtklappning. Kan de bero på att han drack nästan tre flaskor vin igår? Han säger att han ska ta antabus varannan dag nu. Hoppas allt går bra nu o tack alla som svarar på mina meddelande.

Fenix

Hej igen, om han fick sån reaktion nu så är det ju bra. Alkoholen finns fortfarande kvar i kroppen. Ska inte spekulera mer varför reaktionen uteblev i går. Men tar han varannan dag så vill han garanterat inte råka ut för det han gjort i dag och ännu värre.
/Fenix

Fenix

Måndag, vanlig vecka igen. Inne på sjunde veckan utan alkohol, känns faktiskt väldigt konstigt att det gått så lång tid. Har hittills sluppit fester eller större event där alkohol förväntas, men så länge jag har min antabus så blir det heller inga problem. Har nu börjar märka att vikten också går ner, vilket är ett mål jämsides med nykterheten.
Ha en bra vecka alla!
/Fenix

Kvinna-mamma46

Hej marmar. Det finns tyvärr sätt att fuska bort effekten av antabus, vill inte skriva hur här men har fått det beskrivit för mig av mina patienter (fullblodsalkisar som kommer in på medicinen när kroppen inte orkar mer, och sen tyvärr ut igen för ny runda. )

Man kan få antabus inopererat för bättre effekt, dock vet jag inte om de gör det i Sverige än. Tidigare fick man åka utomlands för att få det första gången, sen kan de fixa det i sverige.

Kram

Fenix

Hej igen, känns bra att läsa att fler gjort ungefär min resa. Lite mindre ensam faktiskt, i just detta.
Nu ska jag ta min antabus och inte fuska bort den!
Pia känner säkert till de där sätten att fuska bort effekten, var lite intresserad av att vet hur vid något tillfälle när jag vill dricka för något år sedan trots antabusen:-) Kunde dock inte med att fråga.
Däremot har jag erfarenhet av att operera in antabus, har gjort det två gånger. Det var Nordhemskliniken i Göteborg som skrev remiss och det finns en och annan läkare som gör det. Det är fortfarande godkänt i Sverige, men det finns en del som vill förbjuda det.
Kram
/Fenix

marmar

Héj igen.
Ursäkta den dåliga stavningen ovan skrev från mobilen, ganska svårt!
Är de någon som vet något om farliga biverkningar angående antabus. Nu har han läst på nätet om folk som dött pga av antabus tillsammans med ett sertralin. Självklart vill jag inte han ska äta de om de är farligt. Men känner att jag inte kan vara lungn om han inte tar sin antabus. Jag tror att de är farligare att dricka som han gjort än biverkningarna av antabus. Känner mig som en egoist men vi har haft de så bra nu o jag orkar inte en gång till. Självklart måste jag lite o tro att han ska klara att inte dricka utan antabus. Håller tummarna.

victoria

Jag har ingen kunskap om läkemedel, men tänker rent instinktivt som så, att en läkare som skrivit ut antabus till din man skulle inte gjort det om det på något vis skulle vara skadligt för honom. Det är väll bla därför man tar leverprover innan man får börja med dem?
Be honom googla på hur många som dött av alkoholen istället för av antabus. Om han fortfarande är orolig, så kan säkert hans läkare svara på frågorna han har.