Hej vänner... jag har varit här i omgångar, under andra namn, glömmer dem mellan varven.

Jag har ett bekymmer som många av er, det här blir väl fruktansvärt ego av mig. Jag dricker för mycket, way too much t o m. Det har eskalerat något kopiöst och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför heller.

Så till den milda grad att jag aldrig någonsin är nykter numer, inte ens på arbetstid. Ingen verkar märka, det blir nästan som en utmaning, sjukt jag vet.

Jag vill verkligen få ordning på detta elände som det har blivit, för som det är nu kan jag inte sluta, jag fungerar inte utan. Låter ju så sjukt. Jag får sådan fysisk abstinens att jag inte kan klara av finlir i mitt jobb utan att vara lagom på lyran. Jag blir så ledsen på mig själv som låtit det gå så långt.

Jag vill bara bli normal, mig själv igen. Hur gör man för att ta sig förbi den fysiska abstinensen på allra bästa sätt, det känns som mitt största hinder.

Vänligen en väldigt trött och ledsen tvåbarnsmamma

DetGårBättre

Ska du sluta dricka så kan du ju i en övergångsperiod där du inte dricker något alls så klart ta stesolid under 3-5 dagar ungefär. Men du kommer ha lite problem ändå men det minskas och sömnproblem kan du räkna med så försök få tag i *glömt namnet helt idag*. Men du ska nog sjukskriva dig under den perioden i en vecka eller så. Eller får du bara kapitulera och berätta om problemen för chefen och ta det den vägen men då är det lite som en no return också!

Snusmumrik

Det värmer att få svar.

Min läkare föreslår sjukskrivning och benzo, men jag har en ny tjänst och kan absolut inte yppa något för någon chef, särskilt inte med tanke på min egen position.

Jag känner mig oerhört maktlös... hade jag bara sluppit skakningarna och den värsta ångesten så hade jag fixat att trappa ner och fortsätta jobba. Hur i hela friden gör alla andra för som jag förstår är vi många många tyvärr...

Önskar att de fanns en tablett som kunde trolla bort allt ibland.Men de finns tyvärr ingen genvägar inom detta ? Att du måste vila fysiskt som psykiskt när du nu slutar kan du nog inte komma ifrån.Att gå från att va påverkad/ha alkohol i kroppen större delen av dagen och sen gå över till inget tar för mycket på krafterna.Jag kan förstå de att du inte vill/kan berätta det för din chef, men du ska nog fundera på det där med att sjukskriva dig någon vecka.Alla kan bli sjuka.Och i slutändan så finns de bara ett exemplar av dig, så du ska ta hand om dig själv först och främst.Jobbet går ingenstanns ..!!

Kramar

Snusmumrik

...

Det betyder så mycket med respons för mig, för alla gissar jag.

Igår fixade jag att inte dricka på arbetstid, tog dock en rejäl återställare och tände väl av runt lunch... idag kapsejsade det så totalt, vågar knappt berätta. Ingen märkte dock något vad jag vet, min fasa.

Imorgon har jag som mål att inte dricka något på varesig morgon eller arbetstid... hoppas jag klarar det, det är så sjukt starkt...

.. varit där. Den värsta gången var jag ensam med två små barn och låg i sängen. Svårt att förklara, men jag fattade inte att jag fanns. Tittade på mina händer och fattade ingenting. Fan vad jag hade kunnat skada mina barn, tänk om något hade hänt dom! En annan gång såg jag någon sitta på fönsterbrädan och viska till mig hela natten. Det är fan inget liv!

Det första du måste göra är att gå igenom abstinensen. Har du druckit länge och mycket kan det ta ett par veckor. Du kommer inte kunna slappna av, få ryckningar i kroppen, ångest o.s.v. Det lättaste i det läget är ju att dricka, då försvinner det på en halvtimma. Men jag lovar dig att väljer du att låta bli alkoholen väntar ett underbart liv där bakom hörnet! Du kommer se fräschare ut, känna dig glad, slippa oroa dig för att lukta eller för att någon ska förstå.

Som de andra skriver är det bra om du får något lugnande utskrivet, men jag har aldrig fått det utan att bli inlagd. Kanske kan du få oxascand om du låter bli att berätta om alkoholen och bara berättar om ångesten. Jag fick det och det är det enda som har hjälpt, om jag dubbel eller tredubbel dos. Dock vanebildande, så ta bara under den första tiden.

Jag hoppas innerligt att du orkar ta dig igenom detta, du har viljan och insikten!

Tess45

Jag stämmer in i kören om sjukskrivning under den värsta abstinensen.
Försök få något att sova på så du inte blir ett fullkomligt vrak.
Utan sömn är det svårt att orka ta sig igenom stormen.
När det är som värst, minns att du aldrig mer behöver må sådär fruktansvärt dåligt.

Läs mycket och skriv gärna! ?

Snusmumrik

Och jag ska idag vara nykter på jobbet, första gången på väldigt länge, något som eskalerat in absurdum. Känner redan abstinensen, börjar alltid morgonen med några glas innan vi åker hemifrån. Sen fortsätter det.

Vågar inte lägga av helt utan börjar så här, känns viktigast att vara nykter på jobbet först.

Lollo77

...som skrivit. Känner igen mig i allt. Tror att någonstans måste man få bestämma lite strategi själv. Det är ju en stor i sig stress att känna att måste sluta. Om du klarar att inte dricka på jobbet idag. Vinst till dig! Jag kan nog inte trappa ner själv utan måste sluta tvärt. Första försöket idag. Heja oss! Stort lycka till snusmumrik!

Lollo77

...som skrivit. Känner igen mig i allt. Tror att någonstans måste man få bestämma lite strategi själv. Det är ju en stor i sig stress att känna att måste sluta. Om du klarar att inte dricka på jobbet idag. Vinst till dig! Jag kan nog inte trappa ner själv utan måste sluta tvärt. Första försöket idag. Heja oss! Stort lycka till snusmumrik!

Snusmumrik

Det gick!

Ingen återställare, inga stora 3 vinglas innan åkturen till jobbet. Inget dricka på jobbet. Och! Jag hade (så jobbigt och pinsamt att erkänna) en flaska starksprit i mitt skåp på jobbet, den är slängd. Stort för mig.

Imorgon ska det bli en likadan start på dagen, ett litet steg kanske men stort för mig.

Lollo, blir ledsen när jag hör att någon känner igen sig, ingen ska ha det så här. Att sluta tvärt har jag gjort vid flera tillfällen tidigare och det har fungera några veckor sen är jag tillbaks...

Lollo77

Jag var på väg till systemet på lunchen. Men det gick att gå förbi. Glad för det! Men har ont i huvudet och känner mig väldigt irriterad. Antar att det är en del i att sluta och abstinens. :-( En dag i taget och tror att vi fixar morgondagen också.

AlkoDHyperD

Två dagar (om du är ledig helger) kanske kan räcka för att komma över den allra värsta abstinensen.
Fullt fokus på att bara ta dig igenom. Föreställ dig att det är en storm du bara måste stå kvar i - den blåser förbi även om det känns som du blir alldeles knockad av den.
Se till att inte ha tillgång till någon alkohol, skriv här, prata med någon du har förtroende för ta hjälp, låt någon hålla om dig när du mår som sämst, om du helst vill vara helt ensam, se till att få vara det.
Du har klarat en stor utmaning, att låta bli dricka på jobbet och visat dig själv enorm viljestyrka genom att ta bort flaskan, det är ju en symbolisk handling inför dig själv också.
Kram och styrka till dig!

Snusmumrik

Klarade dag två galant, konstigt nog inga särskilda abstinensbesvär mer än det extrema suget på morgonen och tankar som far, samt rätt sur på morgonen med. Så här ska det fortlöpa.

Adhd tack tack för pepp och kram till dig med, dock har jag inte ännu för avsikt att lägga av helt utan ta det i steg. Jag har provat att vara utan helt och jag faller som en sten efter någon vecka, jag har dessutom väldigt svårt att se ett liv helt utan alkohol i. Däremot vill jag få balans, förmodligen en väldigt svår väg att gå. Att ta bort dagligdrickandet på arbetstid som en start, att inte börja morgonen med alkohol känns som ett jättesteg men ändå ett i rätt riktning...

Sen har jag många tankevurpor att jobba med, för man är expert på att lira sig själv! Iallafall jag.

Inte dricka så fort, inte på så udda tider, aldrig låga alkoholen begränsa mig på något vis. Till en början göra som jag gjort dessa två dagar, sen lägga in att inte dricka varje dag, att prova det... babysteps... men ändå framåt. För jag vet att jag faller annars, jag är en allt eller inget människa, på eller av. Det är så rackarns dumt, jag måste lära mig balans och ett steg i taget.