Det är slut nu! Skilsmässan är nu ett faktum, du är en elak, ful och listig jävel!

Jag väljer att lämna förändra drickandet, det förändrar inget för mig. Jag gör slut med alkoholen Nu.

Jag tycker du har gjort ett bra val. Fortsätt så. Allt i livet blir bättre utan alkohol.?

Märthan

Ja det kan bara bli bättre, jag ser fram emot att hitta tillbaka till mig själv igen. Jag vet att kommande dygn kommer vara fysiskt tuffast sen kommer den riktiga kampen.

Idag ska jag försöka landa, njuta av vädret, planera för hur jag ska möta ångesten, inte fly eller stänga av, möta.

Kikar ut genom fönstret från sängen, har varit vaken sen 02. Aldrig mer ska jag må på detta vis. Stolt över mig själv som tömde boxen i vasken igår. Vad skönt det ska bli att sluta vara tjenis med personalen på bolagen! Veta att de Fattar!

Jag förbereder och rustar mig för strid

Anxiete

Jag har följt den gamla ” förändringstråden” och den har ju fyllt sin funktion , du har förändrats ?
Din texter visar en person som är vaken, intelligent ,skör och som besitter en hel armé av jävlaranamma därför fixar du det !! ?

Hejsan
Grattis ? Till ditt beslut!
Din självkänsla tackar dig ❤️.
Vet du ?! Ett tips, mindfucka din hjärna, intala den att det är en "Walk in the park" att sluta med trolldrycken! Det är inte så jävla märkvärdigt svårt, man tar ett beslut och sedan Fuck off alkohol!Pepp, energi & styrka till dig!
Välkommen till "det ljuva livet" ops...."det vidare livet" menar jag ?.
Kram S69

Märthan

Jag mår så fruktansvärt, känner mig så sur och tvär, inte alls jag egentligen. Ledsen och nojig, på helspänn som att kroppen är i flyktläge. Jag är pånågot sätt utanför mig själv, svårt att förklara. Sen att det är så här äckelvarmt hela tiden gör mig än mer syrlig.

Ska snart iväg till mor o far, de bjuder på kåldolmar, den ni! Hon ringde kl 19 igår och fråga mig inte varför jag svarade, men hon lär ju inte missat att jag var på pickalurven. Pinsamt. Något att ta med sig som motivator, man behöver inte oroa sig för dagen efters pinsamheter om man är nykter.

Vill bara få den här dagen överstökad, vilket är så synd. Jag vill ju vara tacksam för varje sekund, nu är jag bara sur. Onödigt men det är väl en del av processen, skilsmässan.

Anxiete... tack ♥️

Sigge... ja jävlar vad jag ska mindfucka ? men lätt är det inte när det känns som varenda nerv ligger på utsidan...

Märthan

Vilken dag, så labil och svajjig alkoholen har gjort mig. Vet ni (ond påminnelse till mig själv i framtiden), igår när jag vaskade vinet skulle även en slatt (ca 120 ml) av en gammal snaps ut, jag drack ytterst sällan sprit men i nödfall har det fungerat som lugnande medicin, ni vet. Alkoholdjävulen var genast där och trixade mig, jag hällde upp i en annan liten flaska och gömde. När jag vaknade imorse, taggad, kom jag på att jag nog hade gömt den där flaska , men vart? Hade ju sagt till gubben att allt var slut. Total blackout över vart jag lagt den, panik.

När jag var på en runda för att leta lik (tomma gömda vinglas), då hittar jag den! Direkt kom tankar som ”en liten livräddare, ingen får veta” etc. just då landade jag i detta trixande i hjärnan, tog den lille en och hällde ut den framför gubben och förklarade hur min hjärna försökt lura mig. Nyttigt och hemskt att det kan fungera så.

Var väldigt trevligt hos mor och far, älskar kåldolmar, något jag inte ids laga själv så ofta. Men direkt kom ölen fram till maken, han tackade nej, far propsade ändå, men gubben stod pall och det blev vatten iallafall med förklaringen att han börjat träna inför ett lopp, vilket iof är sant. Sen var det prat om sangria hit o dit, mm nag äter eller dricker inget sött. Att berätta för dem är inte på tal, det räcker med att de har misstänkt, tror jag. Men varför då truga, bara för att deg inte är en starkis.

Well, dagen är snart till ända och jag gör mig redo för en fruktansvärd natt med svettningar och frossa. Men det är jag som skapat skiten så nu får jag svälja den istället för vinet. Saknar ruset nåt enormt dock, ska jag inte ljuga om, lugnet, det förbannat luriga sådana.

Ha en lovely kväll och natt alla, jag rider ur min första storm!

Tänker på dej Märthan. Håll i och håll ut. Det vill bli bra; det går och du kan få det att fungera. Mind over matter, per aspera ad astra.

Vila nu, vännen. Styrkekramar ?

Hur var natten ? Sömnen kommer, tids nog. Jag har fått vänta ut min många gånger... men den kommer; den riktiga, ärliha, kroppsnära. Och oj vad du kommer att sova då. Djupare än nånsin. Förvirrad när du vaknar. Hjärnan jobbar med att läka..

Idag får du en fin vit dag. Även om den blir jobbig. För det vet jag.

Styrkekramar ?

Märthan

Vad gulliga ni ÄR alla ♥️ Tack det betyder massor, orkar inte engagera mig jättemycket i alla andra just nu, ego jag vet men jag behöver det just nu.

Per aspera ad astra, en favorit hos mig ?

Natten var som väntat helvetet, kom inte till förrän ca 02, efter att ha varit vaken 24h ? sen fram till 07 var det återkommande drömmar, jag är alltid jagad på ett eller annat sätt, bara väldigt ytlig sömn och vaknade i varenda rörelse. Helt slut gav jag upp efter ömsom svettningar ömsom frysande vid 07. Men nu är denna natt över och det blir bara bättre även om det dröjer några nätter än...

Inga sug än, skönt, oavsett blir det en nykter dag.

Ha en lovely dag alla fantastiska krigare ??????♥️

Märthan

Under förmiddagen men det small till runt lunch, passerade dessutom bolaget och ska erkänna att jag längtade. Skulle bara vilja sitta här med glas vin, känna hur alkoholen fyller kroppen och luta mig bakåt av lugn. Men jag gör det inte. Men det känns tufft, och tankar som vad i hela friden pysslar jag med pockar hela tiden suget kommer.

Note to self.... hade jag druckit hade jag inte slutat, aldrig varit en sådan tigermamma jag var igårkväll. Dricker jag nu (vilket jag inte kan) får jag först den där underbara känslan, sen kommer likgiltigheten, tröttheten. Skulle i den här värmen troligen somna i soffan runt 20-21, vakna där ensam frågandes kl 02. Gå in till min säng och sova vidare till ca 06, då vaknar man med huvudvärk och vaga minnesförluster om exakta meningar och om hur kvällen mer exakt slutade. Jag skulle stå på ruta ett, för att njuta den där första timman. Sen är det ju bara färdväg till dimman, 1h njutning är ju egentligen det enda till priset av timtal av onödig känsla, förlorad kväll, än mer ökat sug. Dåligt samvete. För 1 timma.

Jag är nykter. Jag kommer passera dag 2.

Att du sätter hela filmen på pränt!
Den kan man läsa om och om igen så försvinner suget även för mig.
Fast än har jag inget sug, längtar bara efter svalka?

Men jag ska memorera ditt inlägg och läsa när det behövs.

Ha det bra och må kraften vara med dig??

Kramar ???

Märthan

Ingen sömn inatt... gick o la mig vid 12, superpigg fram till 05, vred mig och sov ytligt till 07... sen upp... nu mår jag nästan värre än efter en heldag med bibban... herregud.

Men jag checkar in dag 3, fortfarande syrlig, eller jag känner mig inte så sur men när det kommer ur mig så är jag superotrevlig, kort i tonen och rätt elak. Fy. Inga sug än men en enorm tomhet och trötthet. Måste få sova.

Hejsan M
Grattis ?? Fan, vad grym du är!
Jag garvar igenkännande... trött, kort tonen, sur. Men lugn, det går över. Din kropp undrar vad fan som händer?? Din lever känner sig ovan, den kan ta semester nu.
Vet inte om det lindrar dina känslor, men jag lovar att det går över. En grej som kan lindra dina negativa känslolägen är öppenhet. Involvera dina nära och kära, så får du acceptans och förståelse i din kamp.
Snart check på dag 3 wow!
Kram S69

Ja, enorm igenkänning på de känslorna. Butter, irritabel, uppgiven, rastlös. Japp. Och sedan en enorm trötthet. Men tacka f-n för det - din hjärna och andra delar av kroppen jobbar ju med att läka, och det tröttar ut. Men du vet ju det, med ditt yrke.

Det blir bättre.

Styrkekramar till superMärthan !! ?

Märthan

Sigge och Nurture... haha jag förstod att ni och många andra har igenkänningsfaktor på det här med humöret ?? och man tänder till fort som attan med! Stackars min gubbe, han är inte alls sån. Den enda nära o kära jag har förutom barnen.
Känns lovely att kroppen renas och läker. Ett av mina mål är att få tillbaka balansen i magen igen, bort med vinpluffset och ballongen, det alltid ömma och oroliga. Få schyssta levervärden igen. Blodkroppar, ja allt ni vet. Bort med rödsprängda ögon. Undrans hur fort det kan gå, den som lever får se.

Blev lite rädd inatt ändå, när jag var sådär nääästan höll på att somna, ja då började kroppen rycka till med jämna mellanrum. Well, inatt hoppas jag på att få sova lite mer iaf.

Vinägermamman... fermenterar det mesta, kål och just nu gurkor i stora lass! Drycker, kimchi... sen pysslar jag med kombucha. Hur gör du din vinäger, jag älskar det!

Jag mustar äpplen som först får jäsa till cider och sedan fermenteras till vinäger. Har nu provat att smaksätta med hallon resp svarta vinbär. Blev kanon! Har inte kommit igång med mjölksyrning än, men det kommer nog. Kul med kimchi och kombucha!