... 2015/2016. Kan inte minnas att jag lyckades att minska mitt drickande någonting alls där och då. Har senare gått hos en alkoholterapeut på socialen; jag ljög mig genom ett halvår där. Har t o m besökt AA vid ett tillfälle, det funkade inte.

Jag har druckit mellan två och fem gånger i veckan i flera år. Minst två flaskor rött per gång. Har ändå lyckats behålla mitt arbete. Min fru har stannat hos mig. Jag och barna funkar. Jag tränar, ofta bakfull, och börjar bli tämligen fet.

I söndags fick jag nog. Igen. Och i måndags morse åkte jag till kliniken. Stod i kön kl 8.25 tillsammans med massor av människor som sökte hjälp. Många såg väldigt slitna ut.

Jag fick träffa en läkare. Fick naltrexon. Har därefter varit på kliniken och "blåst". Har inte druckit sedan i söndags, även om jag är duktigt "törstig" just nu, det är ju fredag. Men jag klarar helgen. Oroar mig mer för hur det skall gå framöver...

Hälsningar
Mikael

JA, det är fantastiskt att gå upp tidigt, lyssna på radion, ta en kopp. Och samtidigt vara pigg och klar. Det gäller att komma ihåg den känslan bara. :)

... är på ett jävligt dåligt humör. Arg på allt. Borde nog ta in på hotell några dagar. Så familjen slipper mina utbrott. Jag antar att det är min längtan efter vin som får mig att må så här. Är ju normalt sett aldrig ilsken eller snarstucken.

Och så ångest över att jag ligger efter med mitt arbete på det... Morr...

6 dagar utan alkohol. Det går bättre än jag trodde. Undrar hur stor del av detta som beror på naltrexonet?
Såg på Mello. Nykter. Rätt trist. Å andra sidan är det rätt trist även när man är packad. Så inget nytt där alltså. Men jag ser fram emot att vakna pigg och fräsch i skallen imorgon.

Å vad gott att vakna pigg och fräsch. Ligger och drar mig i sängen. Njuter. Hunden på ena sidan, frun på den andra. Båda sover. Har öppnat altandörren så att våren strömmar in. Eller våren kanske är att ta i. Snön faller, men lägger sig inte. Men jag hör fåglar. Och det är ljust där ute.

Ännu en dag utan vin.

Håller med dig fullständigt. Det är så skönt att vakna pigg och fräsch utan ångest. Jag han pussa på min fru innan hon gick till jobbet i morse. Nu ligger jag och myser med katten. Ska strax åka till gymmet och köra en yoga pass.. snacka om förhöjd livskvalitet när man skippar alkoholen. ??

Precis. Man får försöka att påminna sig om denna känsla redan på fredag eftermiddag. Om det går. ;)

Ju fler inlägg jag läser här på forumet, desto mer känner jag för att sluta dricka alkohol för gott. Om jag kan, alltså. Har som mål nykterhet till strax innan midsommar. Men om jag klarar det dit finns väl ingen anledning att börja dricka igen? Fast det är ju lätt att säga nu när jag klarat en vecka bara... Svårt att inte tänka framåt.

Förstår hur du tänker. Jag får också inspiration av att läsa om andras livsöden här på forumet. Jag själv har dragit ner rejält på min konsumtion. Efter 7 månader med låg konsumtion med allt vad det innebär i form av förhandlingarna med sig själv. Börjar jag tänka mer och mer på att avstå helt. Jag mår ju så mycket bättre när jag spolar kröken oavsett mängd. Men visst blir det väldigt tomt efter alla dessa år med A-djävulen som sällskap. Tiden får visa vart jag jag landar i mitt förhållande till alkoholen. Just nu lever jag efter principen en dag i taget..

Vi vet ju att det bara är de typ första två glasen som ger det vi vill ha för stunden. Sedan öser vi på med många fler och släpper in ångesten med full kraft.

Skönt om du vill prova att vara utan alkohol. Det underlättar betydligt att slippa förhandla om ett glas hit eller dit, exakt mängd, regler om när och var. Mycket energikrävande.

Som sagt, en dag i taget räcker bra.

En dag i taget. Jobbigt hur det växlar bara. Igår kändes det som om jag kunde vara vit resten av livet. Idag undrar jag om jag ens klarar mig till fredag.

Men jag skall klara det. Berättade t o m för en kollega idag, att jag slutat dricka. Hen blev nog både förvånad och lite impad. Det dricks mycket inom min bransch...

Bra jobbat! Suget klingar av successivt. Ett sug brukar aldrig vara speciellt länge. När hjärnan börjar fatta att A inte kommer som vanligt. Håll ut du fixar det här.
/mrx