Ultra

Du är grym Themistokles, 21 dagar är imponerande....jag närmar mig 10 o det liksom ett mål också dvs tvåsiffrigt.
Nu en ny dag, en skön söndag får det bli i det nya livet.
Ha en underbar dag

En dag i taget. Belönade mig med två mil på cykel och ett träningspass för axlarna på gymmet. ?

Funderar starkt på att plocka fram cykeln och ta en tur på eftermiddagen. Först ska jag iväg och köpa gödsel.

De där mornarna utan bakfylla på helgen är så härliga, att kunna sitta med en kaffe utan att stonka med bankande huvudvärk och lyssna på P1 eller läsa en tidning. Jag älskar det och försöker komma ihåg den känslan, hur bra det känns, när suget slår till.

Jag har alltid firat min semester i min sommarstuga, där en bastar, grillar, badar och dricker vin och öl. Med en alkoholist till far också. Det kommer att bli svårt men ska försöka åka dit en del själv eller med min partner. Fokusera på att mysa, vila och spela brädspel (och leka i sängen, vilket alltid är bättre nykter i mitt fall). Tror att det kan gå bra.

Om jag åker utomlands ska jag försöka planera in promenader, bad, museum, turer och sånt som tar tid och energi. Kanske till och med åker till Alperna och promenerar runt där och upplever fantastik natur på sommaren - självklart inget för alla men definitivt värt att prova! Då får en in lite träning också vilket alltid är positivt för måendet.

Tror det kan vara svårt att åka tillbaka till en plats om den är så starkt förknippad med alkohol som Frankrike verkar vara för dig. Prova något nytt! Det betyder inte att du aldrig kan åka till Frankrike igen. Bara att du behöver bryta mönster tills du är redo.

Lycka till i sommar <3

Ja, sommaren blir en utmaning även för mig vad det gäller alkoholen. Jag kommer säkert att dricka mindre än tidigare somrar. Jag vill absolut inte bli stor konsument igen. Det gäller att hitta en hållbar strategi. Jag måste fixa bromsen så jag slutar dricka i tid. Har faktiskt grillat utan bira under vintern. Det gick men kändes lite konstigt. Tänk att just grillning och bira har sån stark koppling. Jag kommer att sakna alla sköna öl och vin kvällar på altanen. Jag kommer även att sakna uteservering i stan. Vi får försöka stötta varandra så gott det går. Tips på strategier emottages tacksamt ?
/Mrx

Ja, vissa saker är så starkt sammankopplade. Jag kan exempelvis inte låta bli att röka när jag dricker fast jag snusar till och med. Det är lite samma med en öl i samband med bastun eller så ute i sommarstugan. Tror jag kommer köpa med mig alkoholfritt vid såna tillfällen, för att iaf försöka lura hjärnan och känna att jag är med i det där de andra gör ändå. Det är ju inte fest utan bara något en gör, tror att jag skulle ha svårare med det ens om folk riktigt krökar.

Vi får helt klart stötta varandra i sommar. Är så glad över att ha hittat en plats där vi kan glra det tryggt och utan skam. Det känns tryggt och som att jag kan klara det här den här gången. Dag 2 nu, ingen enorm grej i sig eftersom jag mewt dricker mycket en eller två gånger i veckan - men två dagar blir förhoppningsvis 3 som blir fler och fler. I helgen ska jag och min partner gå en än vandringslederna i min stad, och om jag inte gör det för att jag är bakfull skullr han bli så ledsen. Motivation. Önska mig lycka till!

Grilla utan rött är än så länge otänkbart. ?

På fredag skall jag på restaurang och äta tapas. Inget speciellt, lite födelsedagsfirande inom släkten. Jag kommer att köra bil. Min fru kan ta ett glas om hon vill, men jag tror inte hon gör det. Det blir första gången i krogmiljö sedan jag slutade dricka. ?

Jag hittade forumet förra sommaren. Började skriva aktivt i september. Minns att jag hade typ panikångest när jag skrev mitt första inlägg. Sedan dess har jag loggat in dagligen här. Det ger kraft och styrka att lösa alla olika livsöden. Jag är en rätt öppen person men just alkohol pratar man inte om i sociala sammanhang. Jag pratar mycket med min fru om alkohol men ibland behöver man få nya intryck av utomstående. Jag deltog även på forumets live träff här i Stockholm. Det var fantastiskt härligt att träffa andra kämpar i verkligheten.

Ultra

Kan bara hålla med.
Grilla så kopplar man till rödvin, restaurang kopplar man till rödvin, bastu till öl, semester till öl, vin mm
Blir också ett "problem" då jag tycker om smaken av rödvin, pluggar sorter, distrikt mm, gått på vinprovningar....
Men får hitta ett nytt sätt att förhålla sig till allt detta.
Håller med MRX att detta forum betyder väldigt mycket, skriver allt jag känner, tänker på osv även om jag öppet kan prata med min fru om mina problem och hon stöttar till 100% helt enkelt tur att ni alla finns och skriver här.
Haft vita helger förr men just denna helgen känns så j-a bra, tränat riktigt bra, fått gjort massa saker, sovit bra....just nu bara positivt men vet av erfarenhet att mr A kommer att knacka på axeln o säga att nu är du allt värd ett glas eller två....får se när han kommer o ska då stå emot.
Ha en fortsatt bra söndag

anonym24751

Bra jobbat!!

Jag är inne i en oerhörd svacka där jag tvekar på mig själv? Jag känner mer och mer hur jag börjar planera att jag ska vara ”tråkig” i ett tag till men sen blir jag roliga och sociala jag igen. Att det nog funkar den här gångern.... och tänk om det gör det?!

Men jag VILL inte tveka, hade ju bestämt det här! En sida av hjärnan säger att jag varit så duktig nu ett tag och att jag blivit ”frisk”, den andra SKRIKER tvärtom!

Så sjukt jobbigt att inte ge efter för dumma sidan av hjärna. Samtidigt mår jag bättre nu, kroppen känns bättre, huvudet är klarare, jag hänger med på ett annat sätt, vaknar pigg varje dag, kommer ihåg allt, gör inte bort mig, kan köra bil hela tiden och en massa andra positiva saker. Hur svårt kan det vara då att inte bara hålla det där och hålla sig nykter?!?!? Det är ju nu jag mår bra och dessutom kan man göra allt det andra man vill såsom resor utan att dricka... fan inte lätt det här. Förstår dom som är schizofren?

Jag tycker vi är sjukt stark som jobbar mot denna hemska kraft inom oss. Vi ska fasen fixa det!!

Kämpa på Themistokles!??

Ja, vi har nog inga andra val än att kämpa. Jag tycker också att det är svårt nu. Solen och våren får mig att vilja dricka. Fast jag är jävligt kluven. Vill ju också må bättre i det långa loppet.

Man borde flytta till ekvatorn så man slipper årstider. Nu super man på våren för att det är vår och på hösten för att stå ut.

anonym24751

Haha så sant!! Jag älskar vinter, för då kan man gömma sig inne bara?? Sommar och vår är verkligen värsta tiden att vara som oss.

Jag blir så sjukt irriterad. Min man går på AW, festar, drar på resor med jobbet osv. Och verkligen bara kör sitt race. Han vet vad jag går igenom och jobbigt det är men har inte en enda gång sen jag tog beslutet frågat ”hur mår du?”. Men det kanske är normalt.

Hur förhåller sig din fru till ditt drickande? Pratar ni öppet om det hemma??

Jo, vi pratar mycket, min fru och jag. Får en del positiva reaktioner från henne. Hon dricker inte hemma när inte jag gör det, det underlättar ju för mig. Hon har för övrigt alltid druckit väldigt normalt. Hon tog två glas en fredagskväll, jag två flaskor. ?

Jag tror att det är viktigt att känna att man får stöd av sin respektive. Det är ju delvis för hennes skull jag vill sluta att dricka. Om jag skall vara ärlig. ?