Nu har jag fått nog av A. Jag vill vara nykter. Återkommer senare. Dag 3 räknar jag idag.

Litenivärlden

Vaknar upp tidigt. Lite orolig i kroppen men det kan bero på att svärmor kommer och hälsar på imorgon. Har jobbat så mkt att jag inte haft tid att skriva här. Men det är ju iallafall en bra anledning. Är så glad att jag är nykter idag. Tar en dag i taget, känns inte ens svårt just nu men jag kan komma på mig själv med att tänka hur gott det hade varit med en öl till maten. Men det finns godare saker att dricka. Bara att hugga in på ett glas trocadero. :)

Ha det bäst!

Litenivärlden! Jag läste precis igenom din tråd och du har ju varit fantastiskt duktig. Du måste haft mer än 200 dagar helt nykter. Återfallet får du se som en nyttig lärdom av din begränsade möjlighet att ens dricka en grogg. Du har flera hundra dagar under bältet och är på dag 9 som en veteran, inte som en nybörjare. Det här kommer vara enkelt! Heja dig!

Litenivärlden

Du har en bra poäng där. Jag har många nyktra dagar bakom mig så jag vet ju hur man gör så att säga. Nu kommer dock den jobbiga perioden. Sommaren. Men jag ska klara det. Det här ska bli min första nyktra sommar på länge. Känns faktiskt härligt att tänka så. :)

Litenivärlden

Precis till jobbet. Har gjort så mkt dumt som jag har svårt att släppa. Tänker ofta på de gånger jag varit full på jobbet. Har hänt mer än en gång att jag kommit till jobbet fortfarande helt borta. Lyckligtvis inte så full att jag inte kommit ihåg att jag farit till jobbet. Men fortfarande så pass full att jag antagligen sluddrat. Har till och med haft vitt vin i min vattenflaska för att orka med. Så jävla dumt. Enbart dumtur att ingen ställt mig mot väggen och frågat vad fan jag håller på med. Nu har jag ett jobb som inte är farligt om man är full men det är oerhört pinsamt att jag överhuvudtaget gjort som jag gjort. Jag tycker synd om mina kollegor som fått dras med mig i mitt "trötta" tillstånd. Fy fan så jag skäms.

Hej igen Litenivärlden. Någon gång måste man förlåta sig själv också. Dra ett streck och titta framåt, göra bot och bättring och inte titta för mycket bakåt i tiden. Skammen är naturligtvis också inte bara av ondo, den kan också ge motivation och förmedlar oerhört starkt vad man inte vill utsätta sig själv för igen. Förlåt dig själv och gå vidare. Den trötta personen är snabbt glömd om du dyker upp med ny energi.

Litenivärlden

Man behöver påminnas emellanåt att det förflutna ligger just i det förflutna. Jag försöker verkligen visa att jag inte är densamma längre genom att vara engagerad och glad. De dagar då jag har det jobbigt brukar jag påminna mig själv hur illa det var, då känns det bättre. Då känner jag att jag kommit en bra bit och absolut inte vill tillbaka till hur det var. Då kan jag till och med tillåta mig att känna stolthet över det jag åstadkommit.

Barnmorsan

Du ska veta att dina inlägg verkligen är inspirerande! Jag tyckte att det var spännande att läsa en tråd som sträcker sig över lång tid (jag är ny här from idag). Jag har funderat så mycket på återfall och det är en sån skräck. Men det var skönt att läsa dina inlägg om det. Vi är mänskliga, felar och försöker göra bättre. Det var fint att läsa om. All lycka, mod och styrka till dig! Du är galet bra som klarar att bli nykter på egen hand!

Räkan

Har jag nu gott igenom nykter! Och alla storhelger! Yippi!! ? utlandsresor och storstadsweekends. Firade ett år för 2 veckor sedan så nu går jag ut i det vidare livet! Tack alla forumvänner, ni har gjort det lättare med era matnyttiga och puschande inlägg! ???? Räkan.

anonym24773

Stort grattis Rökan ?
Det var inspirerande att läsa ! Själv ”firade” jag halvlek igår dvs 6 månader ?
Är så stolt ! så ett stort grattis till oss båda ? och lycka till på din resa ut i det vidare livet !

anonym24773

Gick lite fort där ?-stort grattis RÄKAN ?

Litenivärlden

Ni är grym. :)
I helgen bad hjärtat att jag skulle smaka på hans öl. Skulle tydligen vara lakrits i ölen. Totalt vidrigt. Jag blev så illamående av den lilla sippen jag tog. Om all alkohol kunde smaka så illa skulle det aldrig vara några problem att vara nykter.
Jag tuffar vidare, inget sug alls. Känner dock att jag har blivit intolerant mot skitsnack. Men om det här med nykterheten att göra vet jag inte. Jag är den personen som alltid vill hålla mig väl med alla. Men för min egen skull har jag blivit bättre på att säga ifrån. Så nu säger jag precis vad jag tycker. Så länge det inte skadar någon vill säga.

Kram

anonym24773

Jättetack !!! För grattis , blev så glad att du tog dig tid att skriva det - betyder mycket ?
Insåg sen att ja skrev i ”din tråd” hoppas det var ok.
Jag har ingen egen då jag hör till den skaran som nästan bara läser och ytterst sällan kommenterar .
Ska väl nån gg få till min historia/bakgrund, har ju typ ”bara ”läst på det här forumet i ett år nu.
Har följt din resa och tycker du är jätteduktig ! + känner igen mycket i din historia med min egna.
Kram

Litenivärlden

En helt ok måndag. Helnykter helg. Och jag är bara glad för det.
Det gör ingenting Dolomiterna. :) Självklart ska man få skriva av sig.
Nu ska jag jobba.
Ha det gott allihopa!

Litenivärlden

Lite på hur det kunde bli så här. Jag som knappt drack nånting alls efter tonåren blev en alkoholist. Visst, det ligger i släkten men jag hade ju klarat mig så länge. Jag missbrukade mat fram till 2011 då jag gjorde en gastric bypass. Så när jag inte kunde missbruka mat längre blev alkoholen en tröst. Jag har haft många demoner i garderoben som har hemsökt mig och plågat mig. Nu när jag äntligen blivit fri dem så sitter alkoholdjävulen kvar och hånar mig. Men jag kommer bli fri från honom med.

Nu är lunchen slut. Vi hörs. :)

Litenivärlden

Klarade jag innan mitt återfall. 16 dagar sedan dess. Idag har jag haft mkt tankar på alkohol. Tur att älsklingen är hemma annars hade det varit svårt att hålla sig. Jag vill ju vara nykter så jag förstår inte mina tankar. Känner mig som en slav under spriten. Blä.

Kram

Litenivärlden

Sedan återfallet. Känns bra men kommer på mig själv med att tänka på alkohol mer än jag vill. Det poppar upp i tankarna alltför ofta. Så irriterande. Jag kan göra det här, har gjort det tidigare. Jag vill vara nykter och klar i huvudet. Känner mig fortfarande retlig. Reagerar på alla cylindrar när någon påpekar misstag jag gjort osv. Det är historia, passerat, i det förflutna. Jag vill bara se framåt.
Kram

Litenivärlden

Ville bara komma in hit för att se till att jag inte dricker. Har inte druckit mer än någon droppe i smaksyfte sedan den helgen i april 2019. Får definitivt klappa mig själv på axeln. Har inte haft något behov av att skriva men just nu är älsklingen arg på mig för en skitsak så alkoldjävulen tycker en sup eller 100 är en bra idé. Tycker inte jag så f**k him!