Man blir så glad av alla peppande ord ❤️❤️ Glöm inte bort vi är alla hjältar som kämpar otroligt hårt!! Ibland kan vår väg vara lite bucklig men vi går framåt!!
Här rullar det på lugnt o fint! Eller kan känna viss retlighet pirr men tror det är att det är tjejträff hemma hos mig i morgon. Normalt köper värdinnan in mat o dryck. Nu har jag sagt att jag fixar maten men vin eller dricka (förutom alkoholfritt får man ta med själv). Sa som det var att jag inte dricker nu.
Känner mig lite extra stolt då mitt mål är slutet av mars. Två veckor kvar där började min hjärna förhandla men nix två veckor till är två veckor till. Men tror pirret ligger där...
Blir nog en trevlig härlig kväll med många skratt o jag vaknar pigg lördag ??
Styrkekramar till er alla ??

Nu fredag o lördag drack jag vin. För att jag ville eller bestämde det efter 80 dagar (eller 90 av 92) så ja nöjd ändå ?
Nu blir det några vita veckor till - nästa vecka cup o tidiga mornar med sonen till matcher o skjutsa ( tack för den ?? veckan efter ska jag operera min fot o ta bort lite skrot o innan det är helt läkt igen vågar jag inte riskera något.
Egentligen vet jag varför jag drack vin i helgen tjafs med barnens pappa som är en fullständig idiot. Han tror att han kan välja helt o hållet när han har eller skiter i att ta en av sina kvällar för han har annat...
Egentligen vet jag o borde inte dricka då...men jaja gjort är gjort o inte egentligen besviken på mig utan nöjd med mina dagar jag avstod ??
Ska sluta räkna dagar tror jag utan bara vara nöjd med att det går åt rätt håll! Styrkekramar till den som behöver ??

Ja jag önskar jag hade möjligheten att kunna dricka då och då, men hag är för ”kär” i vinet alltså. Hoppas din op kommer gå bra. Känner du av skrotet i foten nu så det stör? Själv slapp jag operation efter men måste gå bedömning om medicinsk invaliditet.
Ta hand om dig ?
Kram PimPim ?

Nej det sista har man inte sett för mycket av men det hindrar inte att man kan dricka vin. Så trött på vinet o boxarna nu o ändå fortsätter man att ta sig några glas...
Bara kvällarna aldrig på dagarna bra så men vill inte ha det heller. Måste sluta kroppen tar stryk huvudet gör ont små ångest fryser. Sover dock bra på nätterna o tur är väl det...måste vända skutan ge mig lite pepp hur bra man mår när man vänt på skutan? Kram till alla kämpar ☀️☀️

Jag håller på och trillar hela tiden,håller upp 10-15 dagar sedan är motivationen som bortblåst och jag dricker igen.
Men det ger ingenting, vill egentligen inte,
men fortsätter i tron att om jag dricker lite till så mår jag nog jättebra sen.
Jag är på dag 2 igen efter att ha lurat mig själv med att det skulle vara trevligt att inleda semestern med alkohol, men det var det inte den här gången heller.
Hoppas att vi i fortsättningen får en nykter och trevlig sommar.
Lycka till och kämpa på Lennis!

Amanda

Du kämpar för att vara nykter och trots bakslag ger du inte upp! Starkt! Du har lyckats vara nykter 10-15 dagar vid flera tillfällen. Det visar att du har förmåga att genomföra en förändring och att hålla i den en period. Nu vill du öka längden på den nyktra perioden och lyckas med en långsiktig förändring.

Vad skulle kunna hjälpa dig att nå ditt dit? Kanske finns det strategier som har fungerat tidigare?

Ibland kan det vara hjälpsamt att sätta ett tidsbestämt mål, t.ex. att vara nykter 20 dagar, en månad eller liknande, för att successivt växa med förändringen. Om du ha hjälp att hitta fler strategier finns även vårt självhjälpsprogram, som man kan anmäla sig till här: www.alkoholhjalpen.se/programmet

Vad tänker du om detta? Du vet såklart bäst vad som passar just dig.

Varma hälsningar,
Amanda, Alkoholhjälpen

Det var ett tag sedan. Trist att det inte gått enligt planen, men små framsteg har du gjort. Fokusera på dem när du tar nästa steg.

Må bra-listor finns lite överallt här. Själv brukar jag försöka komma ihåg känslan av att vakna nykter efter en helvit kväll. Inte bara för att jag slipper huvudvärk och illamående utan främst för att jag inte behöver våndas och fundera över vad jag eventuellt har gjort kvällen före, saker jag alltså inte skulle vara stolt över i vanliga fall. Det är en av mina stora nykterhetsfördelar.

Läs runt här, sug i dig det positiva och låt dig avskräckas av allt elände som följer i alkoholens spår.

Kram

Ja är bara att kämpa på! Så länge man är medveten om att det är fel o vill ha en förändring är det bra. Alla små steg framåt är bra försöker googla hitta tillbaka till mig o att må bra igen. Att unna sig två vinare om dagen (eller ja en halvbox) är inget man kan pyssla med i längden. Systemet stängt för helgen o knappt något hemma så det ser ut att bli en bra helg! Skönt det! Ändrar o förändrar allt framåt mot sitt mål. Att falla tillhör har man förstått så det är bara att borsta av sig o resa sig igen! Styrkekramar till dig Vinäger o alla som behöver ?

Vin vin vin mer eller mindre hela semestern någon enstaka dag vit men inte mer. Riktigt skitdåligt! Har jag ingen karaktär? Vem behöver 6-7 glas kanske till o med 8 nästan varje kväll på semestern? Rädd för abstinens - men tror att man behöver dricka större mängder o längre tid för att fä allvarlig abstinens? Dricker inget på dagarna utan först på kvällen. Bra så men likväl trist ? sista semester veckan så måste vända blad behöver pepp o någon som vet om jag kan vänta mig kraftig abstinens vore tacksamt. Kramar till alla kämpar där ute ?

Känns bra men samtidigt får man nästan ångest när man börjar röra i det. Man vill förändra men vill ha förändringen redan gjord så man får lugn i sig. Jag är en tydlig semester drickare som dricker o förstör semestern för mig. Den som man ska ladda året för...men några dagar kvar så hinner sluta o få någon ledig lugn dag håller tummarna för att jag grejar det o inte åker o köper en till dunk med vin...
Jag vill jag kan o jag ska ha en förändring! Någon som känner igen sig o vill haka på?
Kram till mig själv o alla som behöver en ??

...inte startar exakt samma dag så vet jag helt klart att Knaskatten och jag är redo för förändringarnas vingslag. Söndag är min första dag. Oavsett var jag befinner mig! Kraaam ?

Ikväll hade jag tänkt att jag skulle ge mig själv lov att dricka det sista av vinet. Mycket märklig känsla men det smakade inte bra det kändes onödigt att dricka det. Tog två små glas men kändes likgiltigt. Hällde upp ett till som står på bänken orört. Vad hände? Kanske har läst så mycket tänkt så mycket att min hjärna bestämt sig? Skönt men konstig känsla. En sån kväll hade jag gärna tagit tidigare på semestern. Jag kommer somna i princip nykter ikväll! Styrkekramar till den som behöver ☀️☀️

Jag hänger på och skrev just i Pellis och Knaskattens trådar att vi nu är en kvartett!

Och vi får peppa varandra så mycket som möjligt för vi alla verkar så trötta på alkoholen som sätter käppar i våra hjul.

Vi vill ju komma vidare i våra liv så varför dricka den skiten som bara förstör för oss??!!
Kämpa på och må styrkan vara med oss!!

Kramar
???

Har varit en lugn o skön kväll åt lite gott o var sen ute o körde lite sambon o jag. Jag för jag ville känna den sköna känslan av att köra en fredagkväll ?? kom precis hem igen. Känns riktigt riktigt bra sitter o dricker Loka Crush hallon ute på altanen o njuter av en vit härlig fredagkväll! Skön avslutning på semestern blir det här. Tänkte hälla ut sista vinet i dunken i dag men sambon tyckte inte det. Den står där o blänger åt mig men det kan den gott göra för jag är sååå trött på den! Min nya vän heter Loka Crush ??
Trevlig fredagkväll på er alla o hoppas alla får sova gott sen! Kram till mig o alla som behöver en ??

Bra med Loka Crush!
Kan tipsa om att läsa boken This Naked Mind som verkligen ändrar ens synsätt på alkohol. Tror att man faktiskt kan läsa så mycket att man liksom omprogrammerar hjärnan så att man ser alkohol som ett gift istället för någonting man unnar sig.
Kram!
(Tycker förresten att du gott kan hälla ut vinet!)

Lurigt att ha en öppnad vinbox nära sig så här i början...?
Be sambon ha den utom synhåll ifall den inte blir uthälld....

Nu håller vi nykterheten tillsammans ?

Kramar ?

Varit ute o åkt runt mer eller mindre hela dagen känns bra att sysselsätta sig med annat än sitta eller vara hemma. Har bara druckit vatten o läsk idag o har ingen som helst tanke att dricka något annat. Tidigare ikväll kände jag ett sug att dricka vin till pizzan men bestämde snabbt med min mamma att vi skulle ut i skogen istället sagt o gjort iväg o suget försvann o är helt borta nu (avleda funkar bra men viktigt att inte glömma ?
En sak som slagit mig kan ha fel men flera av oss föräldrar som dricker har barn med NPF diagnoser ADHD/ADD autism asperger etc. Min ene son har ADD o visst det kan vara ett slitsamt liv att strida för deras rätt (eller har varit genom åren) o man måste ofta vara mer övertydlig med instruktioner förklara tydligare hur man gör saker som andra barn bara gör. Det kan bli så fel annars...En sak jag undrat över när vi behöver få lugn o ro ett tag eller äntligen får möjlighet till lugn o ro, dricker vi då? Ibland undrar jag om jag kanske med har en diagnos o kanske i själva verket självmedicinerat det? Tankar man kan roa sig med att fundera över när man nyktrar till. Ingen bra lösning isåfall men man behöver kanske få lugn o ro i hjärnan...? Tänker jobba på den tanken o försöka tänka ut strategier för hur jag ska hantera det på ett bättre vis. En annan sak som också slagit mig är att det ofta är skilsmässa inblandad (så även här) o ofta ganska tjafsig relation med ex partnern barnens pappa (så även här)...Den känslan när barnens pappa o jag tjafsar den dricker jag ofta på -
Förbannad ledsen besviken eller allt...ingen bra lösning heller - han är svårare att undvika men hur hanterar man såna känslor? Den är knepigare...får verkligen jobba med den. Bara mina egna tankar en nykter lördag kväll!
Kram till den som behöver o en skön natts sömn sen! ??

Du är något på spåren, tror jag. Jag har rätt stor erfarenhet av föräldrar till barn med diagnoser. Dels träffar jag många genom min yrkesroll. Dels så är jag själv NPF-förälder, har gått massa kurser tillsammans med andra i liknande situation osv. Det innebär ett enormt stresspåslag att ha barn med särskilda behov. Bara alla möten man ska hålla reda på, och lyckas smita från jobbet till... Läkare, BUP, habiliteringen, ADHD-center, Autismcenter, LSS-handläggare, åtgärdsmöten i skolan, möten med kurator, möten med specialpedagog... Listan är oändlig. Har man dessutom några ungar så har fler oftast problematik, så det blir plötsligt dessa kontakter och möten gånger två, tre... För att inte tala om hur sårbara dessa barn är. Jag tror inte någon utomstående kan fatta just hur minutiös momenthandledning som behövs gällande varenda liten detalj i vardagen. Ungen är ju normalbegåvad liksom. Jo, men har man brister i arbetsminne och oförmåga skapa begripliga sammanhang, därtill dålig impulskontroll och oförmåga att reglera affekt... Ja då blir enkla göromål svåra ändå. För att inte tala om hur stimmiga miljöer (tex skoltillvaron) blir katastrofal att vistas i. Och då tillkommer femtioelva telefonsamtal från skolan, under arbetstid, i stressekvationen. Att ständigt misslyckas med skoltillvaron leder dessutom till följdproblematik för barnet i fråga. Plötsligt har man inte bara ett barn med ADHD/Autism, utan ett barn med psykisk ohälsa... Depression, ångestproblematik, självskadebeteende, självmordsrisk... Det är väldigt vanligt att föräldrar till barn med särskilda behov är sjukskrivna för utmattning långa perioder. Nu har jag öst på så jag har glömt poängen med min rant ? Men summa summarum, det förvånar mig inte att vi är många NPF-föräldrar här inne. Vinflaskan mildrar oron en stund och skänker en viss tröst när det känns hopplöst...

Över huvud taget så är det en påfrestning att vara anhörig till någon som är sjuk eller har en funktionsnedsättning.
Det blir en psykisk press man lever under hela tiden och det är många som hamnar i egen psykisk ohälsa i och med medberoendet. Och så vanligt att lugna sin oro och ångest med lite alkohol
Som så lätt går över styr....

Men om insikten finns så finns också möjlighet att bromsa intaget av alkoholen.
Ibland behövs hjälp utifrån men man kan också få hjälp hör på forumet bland lika sinnade...och jag är så himla glad att få stöd och hjälp av alla er andra här inne?
Så vi kämpar vidare Lennis??

Kramar
???

Över huvud taget så är det en påfrestning att vara anhörig till någon som är sjuk eller har en funktionsnedsättning.
Det blir en psykisk press man lever under hela tiden och det är många som hamnar i egen psykisk ohälsa i och med medberoendet. Och så vanligt att lugna sin oro och ångest med lite alkohol
Som så lätt går över styr....

Men om insikten finns så finns också möjlighet att bromsa intaget av alkoholen.
Ibland behövs hjälp utifrån men man kan också få hjälp hör på forumet bland lika sinnade...och jag är så himla glad att få stöd och hjälp av alla er andra här inne?
Så vi kämpar vidare Lennis??

Kramar
???