2 igen tyvärr. Har försökt några gånger att lägga ner alkoholen men efter någon vecka har jag börjat igen. Dumma hjärna son lurar en att glömma ångesten dagen efrer. När jag dricker så dricker jag mig aldrig redlös men jag tål nog inte alkohol helt enkelt.ångesten har tom resulterat i panikattacker vilket inte är att leka med och jag känner mig inte glad denna gången konstigt nog. Andra tillfälle när jag "slutat" har jag varit så energisk och på glatt humör. Har ingen fysisk abstinens men känner mig deppig men det vänder förhoppningsvis! Idag ska jag baka med barnen och försöka tänka positivt. Ha en fin nykter torsdag alla?

Jag är också på dag 2, och misslyckas dom gånger jag bestämt mig. Det är som att vinet ropar på mig hallå du har inga problem ta ett glas å så är jag där. Men ska nu försöka lära mig hur jag ska hantera mig själv när suget kommer.

Branda? ska vi göra ett ärligt försök denna gången eller vad säger du? Följas åt och peppa varandra? Kram

Jättebra att ni peppar varandra ?
Det är faktiskt mycket lättare att kämpa tillsammans än ensam.
Själv har jag kört i diket flera gånger om under 1,5 år som jag varit medlem här på forumet.
Men hela tiden fått pepp och stöd här.

Idag är jag på dag 15 och är mer beslutsam än någonsin att klara det.
Tack vare många här som nu är i samma sits och vill hålla sig rena och vita så är det lättare att hålla sig själv också.
Så kämpa på, ge inte upp och glöm aldrig:
Ta aldrig första glaset, du ångrar aldrig en nykter kväll! ?
Lycka till er båda??

Kramar
???

samsonite

Var där igår, tyckte den var lite sämre än dag 3. Har du försökt hitta på något för att få distraktion?

Pepp är toppen som stöd. Men att verkligen 100% bestämma sig är bäst. Du slutar för din skulle. För att du ska må bättre. Det finns försök och försök. Jag har försökt många gånger. Men det har ändå funnits utvägar, spelrum, och ursäkter. Var ärlig med dig själv om hur hårt du försökt. Ångest för något man gjort/sagt eller enbart kemisk är en bra kick-off, men den räcker inte långt (smärtan har inget minne). Ångest minskar (förträngs) och försvinner. Då krävs något annat. Att man bestämt sig för att gå en annan väg, utan återvändo. Ett vägval om dagen om det hjälper. Går inte det så är hjälp av olika slag det bästa. Mitt tips är (som vanligt) att skriva ner ångesten detaljerat och ha till hands när det känns ”för bra”. Om du vet med dig att du gett allt och ändå halkat dit så är det ändå en viktig lärdom till nästa försök. Ge inte upp.
Den här gången klarar du det!

För alla peppande kommentarer ? det värmer verkligen. Har ju följt både dig Finalisa och dig ironwill och tagit till mig mycket av det ni skrivit! Idag kämns det lugnt än så länge. Tänkt mycket på att börja träna för mitt psyke men även för att bygga muskler. Bakar just nu bullar med barnen och till efterrätt rabarberpaj enligt deras önskemål. Märker bara på dessa två korta dagar att jag är lite gladare än vanligt! Bättre tålamod. Skön känsla så ränkte jag rider på den ett tag till? kramar

Nja inget direkt. Läser väldigt mycket här på alkoholhjälpen både gamla och nyare inlägg vilket jag tycker är bra. Träning är ngt jag ska ta tag i för mitt psykiska mående!lyssnar mycket på ljudböcker. Försöker tänka hur bra jag mår nu jämfört med i förrigår och det är bara inte värt att ta det där första glaset som många skriver. Mannen är bortrest så normalt hade man ju bunkrat upp men denna helgen ska bara handla om barnen❤ göra saker de tycker om. KRAM och nu fixar vi detta eller hur? Hur tänker du ?

Ja den här gången är det ett ärligt försök ❤ jag ska snart fika med en gammal kollega på stan, men ska inte in till bolaget efter som jag annars hade gjort. Kul det låter med att baka, det vill jag också göra i helgen om jag årkar med barnen.. träna vill jag också göra har lagt på mig många extra kilon:( men jag ska inte snabba på allt för då krashar jag kanske igen... kram å ha en fin dag

Hoppasattjagvä…

Ett bra tips är ju att inte ha någon alkohol hemma... Och ha din alkoholfria favoritdryck hemma... Pepsi max eller vad som... Och massor med is?

Bara bra! Körde faktiskt till systemet idag för mamma skulle få 2 flaskor vin som tack för en sak och det gick hur bra som helst. Jag sjöng med till alla låtar som spelades och jag kände mig genuint glad. Härlig känsla. Jag är så hungrig vilket är bra för mig för jag vill gå upp ett par kilo så jag lagade bruna bönor med fläsk och det var såååå gott. Avslutade nu med en kanelbulle så nu kan jag inte röra mig av mätthet? men vet att em o kvällen kommer o det är då tankarna på vin o mys kommer. Ska stå emot idag igen?

Det låter bra :) jag blir i stället större av allt vin för jag blir så sugen på chips å massa annat gott när jag dricker. Har många kilon å ta bort.. blev inget vin för mig i kväll har druckit pepsi till fångarna på fortet.