Kommer att bli en jättejobbig dag idag, sitter och bara försöker andas för att dämpa ångesten.
Ska snart iväg på ett möte där jag måste ta ett STORT beslut. Eller rättare, beslutet tog jag väl för ganska länge sedan då jag hade goda förhoppningar om att samtliga beslutskriterier skulle hinna falla på plats. Men ett av de viktigaste kriterierna har gått skitvägen…
Idag förväntas jag signera beslutet ändå, för att det "nog" inte är ett option att backa nu heller...
För några veckor sedan vet jag vad jag hade gjort. Signerat pappren och sedan tagit ledigt för att åka hem och ta "ett" glas vin (läs: minst en flaska) för att förtränga allt...
Idag, tja, är jag inte lite sjuk?? Nej, funkar inte att skjuta upp, blir bara värre...
Säga på mötet att jag inte kommer att skriva på för att det inte är riktigt rätt läge... Och få allas irriterade och arga blickar på mig -Vad f-n håller hon på med? Ska hos sabba allt det här??? Nej, går inte..
Får bara ta mig igenom det här helt enkelt...

Bestämd

Ska tänka på dig idag. Du verkar så himla skärpt och bra, du fixar det!. Känner igen mig i det där med att hantera obehagligheter med vin. Tillslut blev det nästa som jag trodde att det var en magisk dryck som faktiskt löste problemet på riktigt. Med lite distans känns det helt sjukt.

God morgon!
Klarade gårdagen så nu kan jag bocka av sexton dagar nykter :-) !
Mötet var tufft igår, tog flera timmar och jag var helt borta i skallen efter. Tog ledigt och åkte hem. Men istället för att sjunka ner i soffan med en flaska vin så pluggade jag in alkispodden i öronen och gick ut. Fanns massor av tungt kroppsarbete att ta tag i som jag "sparat" från alla dagar det varit "GT-väder", bara att hugga i tills kroppen var lika slut som huvudet!
Idag knakar och skriker varenda muskel, men huvudet är klart för att jag inte drack något igår - SEGER!

Idag är dag sjutton och jag hoppas kunna surfa mig igenom den på glädjevågen :-).

PS. Tack Bestämd, för att du trodde på mig!

Bestämd

Åh vad jag blir imponerad och glad. Så himla starkt av dig att bryta den destruktiva banan. Vilken seger ?

Vill bara säga att du är en riktig peppare här. Rak, ärlig, klok, rolig, en bra kombo.

Önskar dig lycka till och, eftersom jag inte varit så aktiv i andras trådar på ett tag, passa på att önska dig välkommen hit lite i efterhand.

Kram

Först, TACK Ensam och Bestämd! Ja, jag har faktiskt känt mig stark i helgen :-), använder det för att samla kraft som säkert behövs senare.
Och TACK Vinäger! Så fina ord. Jag är jätteglad om jag kan hjälpa även andra med pepp!

Den här helgen har formligen flugit iväg, min tredje helg utan alkohol :-)!
Varit sysselsatt med lite fix hemma, lite träning, mysig nykter lördagsmiddag igår (varför har den där vinflaskan varit så obligatorisk?? Ja, det är gott, men att jag var så nervös för två veckor sedan över att säga nej till den..), besök av syrran idag.
Jag mår så bra!! :-) :-)

Bestämd

Bara: Fy sjutton vad härligt! ? Är förvånad över hur mycket roligare livet faktiskt är och hur kort tid det tog att få bort det värsta suget från hjärnan.

Måndag morgon. Jag har klarat 18 dagar nykter! Tre helger under dessa dagar. Skulle vilja jubla! Men känner mig bara tom...
Igår kväll mådde jag ju så bra, vad hände?
Har en del att ta tag i idag, egentligen skulle jag vilja studsa ut och börja... Men jag har ingen lust, sitter fortfarande kvar vid frukosten.. tre timmar nu...
Har läst runt lite här på forumet och vill göra inlägg i många trådar, så många starka människor, jag vill peppa och stötta er! Men huvudet blir blankt när jag sätter fingrarna på tangenterna..
Inser att jag får vara på min vakt idag, får inte luras att fylla den här tomheten med alkohol.

Så, spark i arslet till mig själv, kom igen nu!!!

Prova unna dig en dag att bara vara blä? Känna det du känner. Unna dig en go-fika, lite shopping? Koppla av.. Jag vågar nästan lova så länge du låter bli *du vet vad* så vänder det snart.

Kram

Femina

I början är varje dag en seger. Det händer så mycket och man är helt uppfylld utav sig själv. Allt eftersom tiden går blir även de nyktra dagarna till en vardag och då är det lätt att tappa sugen! Tomhet och ensamhet är mina egna största triggers. Ta bara en dag i taget och gör det enkelt. ?

Bestämd

Känner nog lite som du idag. Har haft en superfin helg, men idag är jag mest bara trött, tom och less. För mig har det nog iof att göra med hormoner och var jag är i cykeln (har en liten kalender där jag skriver upp mitt mående så jag vet att det återkommande). Sen tror jag det beror på att jag är kick-torsk också. Helgen har varit full av kul umgänge och roliga grejer, men nu var det plötsligt vardag och måsten igen. Hoppas det känns bättre för dig snart. Du är grym! ?

Ja, både måndag och tisdag har varit både blä och vardag, men jag är fortfarande nykter iaf :-), så det känns lite bättre nu.

Idag har mina tankar snurrat runt bland en massa "Varför"? både högt och lågt.
Varför har jag druckit under så många år? Ja, när jag tänker efter så är det närmare tjugo år (urk!) som jag druckit alldeles för ofta, flera dagar i veckan, även om det från början inte var några mängder att tala om. Och jag fattar verkligen inte varför och var det började, någon festprisse har jag aldrig varit :-/. Visst, jobbiga känslor har jag dövat med framgång, och emellanåt finns det ju saker att fira. Men, de flesta dagar är ju ganska neutrala... Slentriandrickande? Vanans makt?
Och så det sociala drickandet, jag har aldrig haft problem med att umgås nykter, har ingen social fobi och har haft minst lika roligt de gånger jag varit på tillställning och kört bil. Så varför känner jag ändå att alkohol hör till när man umgås? Kultur? Och varför skulle jag sluta med det sociala drickandet, i sällskap dricker jag aldrig för mycket utan kontrollerat och lagom.
Varför vill jag sluta dricka överhuvudtaget? Jag har ju egentligen inte slagit i någon botten eller fått några stora konsekvenser av drickandet...
Och varför vill jag inte sluta dricka helt? Har det egentligen gett några plus?
Osv varför, varför, varför...

Nej, jag ifrågasätter egentligen inte mitt beslut att inte dricka. Jag känner inget sug efter alkohol.

Men, alla varför-frågor kom efter gårdagens tomhetskänsla. Fattar ju att jag inte bara kan ta bort alkoholen utan att ersätta den med något annat, och det var väl där jag halkade in på att om jag förstod varför jag drack så kanske jag också kunde få en hint av vad jag ska göra istället.

Det här blev nog snurrigt, men behövde skriva av mig :-)

Bestämd

De där varför-tankarna var jag också inne på här om dagen. Inte heller slagit i någon botten (förutom att jag blev väl paranoid i somras vilket skrämde mig). Aldrig någonsin gjort bort mig på fest eller ens varit väl berusad offentligt, men vin alldeles för ofta hemma. För mig blev det självmedicinering mot ångest och stress och det är väl därför jag vill sluta. Plus inser att ingen är unik i detta. Hur kontrollerad man en är kommer alkoholen att gräva klorna djupare. När jag läser andras historier om alkohol varje dag och svår abstinens så tänker jag att jag kom undan med blotta förskräckelsen. Undrar egentligen hur många som oss det finns? Duktiga flickor som dricker i hemmets trygga vrå och som ingen skulle tro det om? Mörkertalet måste vara enormt. Oj, spånar iväg här men blev fylld av reflektioner utifrån vad du skrivit :)

Verkar tänka och känna :)
Känns bra att veta att man inte är ensam. Hoppas alla får en lite bättre onsdag imorgon! ❤️?

Det värmer.
Jag var nykter även igår, så tre veckor! -Check v :-) :-) :-)

Är inte lika tungt nu som i början av veckan, eller nej, tungt var det väl inte då heller. Led mer av tomhet och en hjärna som snurrar okontrollerat kring hur jag levt mitt liv och varför.

Bestämd, du var nå't på spåren där med duktiga flickor som verkar hur välanpassade och högpresterande som helst, för vad som sker hemma är det ju ingen som ser...
När jag tänker tillbaka så har jag snarare fått många kommentarer genom åren från kollegor och vänner om samtalet halkat in på alkohol att jag som är så arbetsam, hurtig och sansad med sprit nog inte kan förstå vad de pratar om... Hick!

Idag har jag iaf kört två (!) träningspass för att få lite hejd på skallen, ett på morgonen och ett nu, halkade tom in till frissan när jag gick förbi och bokade en tid. Någonting händer i allt processande :-)

Kram!

Bestämd

Vad härligt att du tar hand om dig med träning och frissa. Har också märkt det där, att det plötsligt finns en vilja att bry sig om sig själv på ett positivt sätt. Förut var unnet liksom begränsat till vin i soffan.

Har haft en bra dag :-)
Trots att det är fredag em så längtar jag inte efter något annat än en stor kopp te och en bra film, lagom trött efter veckan för just det.

Önskar er alla en skön nykter kväll.